Zašto je važno imati LinkedIn?

Zašto je važno imati LinkedIn?

LinkendIn je poslovna mreža koja može pridonijeti uspjehu pojedinca ili tvrtke. I to je dovoljno da nastavimo s temom o tomu zašto je važno imati LinkedIn.

Piše: Josipa Celinić
Foto: Unsplash

 

Ta poslovna stranica zamišljena je kao platforma koja pomaže u networkingu, olakšava potragu za poslovnim subjektima na svjetskoj razini te vas predstavlja cjelokupnoj poslovnoj mreži LinkedIn.  Mogućnosti su brojne, možete prenijeti priču o svojim profesionalnim uspjesima, priču o vašoj tvrtki, prenijeti svoju poslovnu politiku ili vrijednosti. Ili možete jednostavno podijeliti oglas da tražite ili nudite posao.

Na LinkedInu tako možete imati osobni profil na kojem ćete dijeliti svoje osobne profesionalne uspjehe i vještine. S tim profilom moći ćete se povezivati sa stručnjacima iz svoje domene rada i s njima se umrežiti radi uspješnije budućnosti. Druga solucija je LinkedIn stranica vaše tvrtke. Ta stranica trebala bi predstavljati profil kojim ćete se povezivati i međusobno pratiti s drugim tvrtkama, s kojim se želite povezati i s čijim novostima, razvojem i promjenama u poslovanju želite biti u toku.

Važno je imati na umu da su sve stranice na LinkedIn profilu javno vidljive svim osobama s kojima ste se povezali. Isto tako, što će vaš sadržaj koji ćete nuditi biti zanimljiviji, to će doseg biti veći i utjecat će na rangiranje vaše stranice. Različiti formati korišteni u vašim objavama i općenito koristan sadržaj vašoj mreži kontakata osigurat će bolju prolaznost kod vaše publike. Važno je istaknuti, da biste imali koristi od poslovne mreže kao što je LinkedIn, potrebno je redovito nuditi sadržaj, pobrinuti se da se vaša tvrtka može lako pronaći na LinkedInu, baš kao i članovi vaše organizacije ili važnije informacije koje želite istaknuti.

Budite nesebični u dijeljenju preporuka, objavljivanju noviteta i kvalitetnog sadržaja s drugim poslovnim tvrtkama. Povežite se i povećajte svoju vidljivost u poslovnom svijetu LinkedIna.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.