Kako iskoristiti LinkedIn za privlačenje potencijalnih kupaca na vašu web stranicu

Kako iskoristiti LinkedIn za privlačenje potencijalnih kupaca na vašu web stranicu

Slijedite ove najbolje prakse za preusmjeravanje svoje publike na LinkedInu na web mjesto vaše tvrtke.

Pripremila: Josipa Celinić
Foto: Unsplash

Statistika otkriva da digitalnom marketingu treba LinkedIn. On doprinosi 46 posto društvenog prometa svim korporativnim web stranicama, a 50 posto društvenog prometa B2B web stranicama i blogovima. Budući da ulazni marketing može uštedjeti do 62 posto marketinškog proračuna, LinkedIn se također pojavljuje kao isplativa platforma, piše Entrepreneur magazin.

Da biste privukli promet na svoju web stranicu, blog ili podcast, morate postaviti povratni link i pozive na radnju (CTA) unutar različitih LinkedIn stranica. Povratni link je link na vaše web stranice izvan društvenih medija, a pozivi na akciju poruke koje potiču korisnike na poduzimanje radnji, odnosno klika na vaš link.

Manje tehnički i lakše za implementaciju nego što zvuči, isprobajte sljedeće DIY značajke i najbolje prakse za preusmjeravanje LinkedIn publike na vašu web stranicu.

 

Koristite ove značajke.

Dopunite svoje LinkedIn stranice svim svojim pojedinostima. U slučaju profila, ispunite sve odjeljke i dodajte URL web stranice, podcasta ili bloga u svoje podatke za kontakt. Ako ste stvorili i stranicu tvrtke, dodajte URL na link za Contact Info. U sljedećih nekoliko dana možete optimizirati ove stranice kako biste privukli veći promet. Povratni link i poziv na poziv mogu poslati sav promet na vašu glavnu web stranicu.

Na primjer, možete upotrijebiti ikonu za uređivanje da biste svoj profil ili stranicu tvrtke ažurirali slikama bannera koji nose naziv vaše web stranice i porukom kako biste provjerili vezu u svojim podacima za kontakt. Ova poruka može navesti CTA koji potiče gledatelja da posjeti vašu web lokaciju.

Osim toga, možete koristiti alat za izgovor imena za snimanje audio datoteke za svoje ime, web mjesto tvrtke i CTA za provjeru podataka za kontakt. Slične upute također mogu biti uključene u video predstavljanje koji je ugrađen u vašu sliku profila.

 

Upotrijebite ove najbolje prakse.

Generiranje prometa putem content marketinga zahtijeva kombinaciju alata i najboljih praksi. U idealnom slučaju, vaš LinkedIn marketing ne bi trebao ometati google rangiranje vaše stranice rezultata pretraživanja (SERP).

Dakle, trebate:

  • Izbjegavati dupliciranje sadržaja između LinkedIna i drugih digitalnih izvora, osobito vaše web stranice. LinkedIn sadržaj trebao bi biti originalan i optimiziran za Google SEO.
  • Promijeniti svoje članke i dnevne postove kako biste izazvali znatiželju za web stranicu tvrtke ili blog.

Upotrijebite isječke svog glavnog članka u postovima i zamolite čitatelja da posjeti vašu web stranicu putem linka u komentarima putem teksta ili privitaka, tj. Videa, zvuka ili posta s rotirajućim izbornikom.

Ukratko rezimirajte blog ili pregled videa ako koristite post s rotirajućim izbornikom, tj. Slideshow koji je postavljen kao video na LinkedIn Postovima.

Osim toga, možete povećati vidljivost i rangiranje SERP -a za sadržaj unutar LinkedIna. Sljedeći savjeti pomoći će vam u tom pogledu:

LinkedIn voli videozapise i PDF dokumente. Zaboravite slatke mačiće i bebe, mogli biste snimiti promotivni video u trajanju od 1 ili 2 minute kako biste saželi svoj blog ili naveli vrijedan razlog za posjet vašoj web stranici.

 

LinkenIn, PDF i Twitter

Kad u objavama prilažete PDF datoteke, navedite svoju web stranicu u PDF -u kako biste privukli ljude koji je čitaju na vašu web stranicu.

Izradite kratke audio sažetke svojih članaka i pošaljite ih kao glasovne privitke putem LinkedIn poruka koje sadrže vaš URL. Izbjegavajte slanje neželjene pošte drugim korisnicima i slijedite razboritu strategiju slanja poruka.

Nastavite pregledavati analitiku svojih LinkedIn i web stranica kako biste procijenili uspjeh svojih postova i članaka. Zatim dodajte poveznice dobro izvedenog sadržaja u istaknuti odjeljak vašeg profila i sažetak vijesti svoje tvrtke (i zakačite ga pri vrhu stranice kao statičan post). Ako ste korisnik Twittera, integrirajte LinkedIn sa svojim Twitter računom kroz postavke profila. To može pomoći u stvaranju dodatnog twitter lijevka za LinkedIn sadržaj i vašu web stranicu.

Ako svakodnevno provodite dosljednu strategiju uspostavljanja vrijednih ciljanih veza, naći ćete se u angažiranoj skupini prepunoj dobre volje koja će potencijalno dijeliti vaše postove, a možda čak i povezati njihovu web lokaciju s njihovom. To se zove win-win situacija!

Srž svih uspješnih LinkedIn kampanja stvara uzbuđenje u vezi s vašim proizvodom, uslugama i vama samima, stoga uzmite dug pogled, odvojite vrijeme i preuzmite odgovornost za svoju prisutnost na LinkedInu.

Tags:

  • Show Comments (1)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.