5 umnih trikova koji će povećati vaše samopouzdanje i odvesti vas dalje, brže

5 umnih trikova koji će povećati vaše samopouzdanje i odvesti vas dalje, brže

Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da upravljate i povećate svoje samopouzdanje i nastavite dalje. Promijenite ulaz da promijenite izlaz i budite zadivljeni rezultatima, piše Entrepreneur.

 

Sada znamo da se cijeli svijet može promijeniti u djeliću sekunde, što može biti zastrašujuće, pogotovo kada se čini da je promjena nešto nad čime nemamo kontrolu. Postaje još gore ako sumnjate u sebe usred svega, ako gubite samopouzdanje i niste sigurni u vlastite sposobnosti da budete u toku. No, umjesto da se smrzavate u situacijama koje zahtijevaju akciju, važno je imati alate za prebacivanje vašeg razmišljanja sa zamrzavanja na razmišljanje i poduzimanje usklađenih akcija.

Ako osjećate nesigurnost oko trenutne situacije ili se jednostavno nadate da ćete biti bolji u životu, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da povećate svoje samopouzdanje i nastavite dalje:

 

Prestanite sumnjati u sebe

Umjesto da gubite samopouzdanje, počnite vjerovati u sebe. Vjerovati u sebe nije ništa drugo nego koncept u vašem umu. To postaje stvarnost kada to potkrijepite svojim postupcima. Stoga obratite pozornost na to koje radnje redovito poduzimate. Podržavaju li te radnje koncept sumnje ili koncept vjerovanja? Što možete učiniti drugačije?

Kada promijenite svoje postupke tako da budu usklađeni s vjerovanjem u sebe, također mijenjate svoje sumnje i reakcije. To će vam pomoći da preobrazite cijeli svoj odnos sa sobom i svijetom oko sebe čineći ga manje strašnim i manje otpornim. Najbolja vijest je da se i najmanji postupci računaju, stoga budite spremni započeti s malim i biti iznenađeni rezultatima.

 

Posvetite se sebi

Predanost je ključna – u bilo čemu. Ako niste predani, kolebat ćete se između vjerovanja i sumnje, vječno živjeti život borbe. Predanost je dosljednost – dosljedno odlučivanje djelovati u skladu s konceptom vjere u sebe. Čak i kada niste sigurni kako to točno učiniti.

Oduprite se porivu da ponovite isto, aktivnim odabirom vjerovanja umjesto sumnje. Usredotočite se na ono što je (najbolja pretpostavka vašeg) sljedeći korak, samo jedan korak, i nastavite s njim. To će automatski otkriti sljedeći korak. I sljedeći. Uvijek morate znati samo koji je sljedeći korak, a ne sve. Tek sljedeći. I to je način na koji se ‘kako’ utkao s vremenom.

 

Dotaknite se da vidite potencijal

Potencijal postoji svuda oko vas u svakom trenutku. Potencijal koji imate, ali možda niste prije primijetili. Potencijal u vašem okruženju, u vašim navikama i ponašanju, u vašem razmišljanju i djelima te u vašim uvjerenjima i resursima. Što je to što još niste vidjeli i što bi moglo napraviti razliku?

Ako imate problema da sami vidite potencijal, pokušajte ga vidjeti za druge. Ponekad je lakše prvo vidjeti potencijal za druge i na taj način se uvjeriti u njegovo postojanje.

 

Vježbajte radoznalost

Budite spremni učiti i promijeniti svoje načine djelovanja (ako je potrebno) na svakom koraku. Da biste to učinili, prakticiranje radoznalosti pomaže.

Siguran sam da ste u nekom trenutku svog života dobili izvanredne savjete poput “samo budi hrabar i učini to”. Ali za mnoge to dovodi do više pitanja nego odgovora, jer hrabrost je nešto što se razvija kasnije – nakon što ste učinili nešto čega ste se bojali ili sumnjali, osjećate se hrabrim. Ne prije. Pa, kako onda krenuti?

Vježbanjem radoznalosti. Postajete znatiželjni što bi se dogodilo da to učinite. Ili što bi se dogodilo da to ne učinite. Radoznalost dolazi ispred hrabrosti, a radoznalost vas pokreće.

 

Pripremite se za uspjeh

Dobivamo ono za što se pripremamo, a ono čemu posvećujemo pažnju raste. Opet, provjerite jesu li vaše radnje usklađene sa željenim ishodom. Redovito provjeravajte sami sebe kako biste primijetili motiv koji stoji iza vaših postupaka i ispravite smjer, ako je potrebno.

Očekivati više od sebe, od drugih i svojih mogućnosti znači smanjiti anksioznost premještanjem pažnje s onoga što jest i što je bilo, na ono što bi moglo biti moguće. Ova unutarnja promjena očekivanja mijenja igru u uspješnom životu.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.