5 savjeta kako postati bolji zaposlenik

5 savjeta kako postati bolji zaposlenik

Ako zaključujete da odlukom da postanete bolji zaposlenik s vremenom možete prosperirati na financijskom planu, da to može pojačati vaš angažman u određenim stvarima, ili možda ukloniti negativne konotacije s vašeg imena, koje vas prate u uredu, čitajte dalje.

Piše: Josipa Celinić
Foto: Unsplash

 

Nova godina, prvi dan proljeća ili samo idući ponedjeljak, dan je koji mnogi od nas obilježavaju kao osobni novi početak, dan na koji odlučujemo početi s promjenama navika i ponašanja. Primarni cilj – postati bolji! No zašto čekati ponedjeljak, zašto ne već danas odlučiti biti bolji, primjerice zaposlenik?

Ako ste upravo pomislili zašto biste trebali i razmišljati o tomu da postanete nekomu bolji zaposlenik, znajte da od te odluke možete i vi profitirati.

Pa ako zaključujete da odlukom da postanete bolji zaposlenik s vremenom možete prosperirati na financijskom planu, da to može pojačati vaš angažman u određenim stvarima, ili možda ukloniti negativne konotacije s vašeg imena, koje vas prate u uredu, čitajte dalje.

 

Ove promjene će vam pomoći da postanete bolji zaposlenik:

1. Poštujte kolege i šefove – poštivanje nije samo znak opće kulture već i velikog čovjeka. Poštujte druge kako bi i oni poštivali vas – toliko je jednostavno.

2. Razvijajte se, učite – budite uvijek ukorak s ostalima, ako ne i korak ispred. Učite, educirajte se i razvijajte svoje vještine, tako ćete ne samo napredovati na osobnom već i poslovnom planu te ćete više značiti i svojem nadređenom.

3. Dovoljno se odmarajtesretan zaposlenik je i odmoran zaposlenik. Naučite kako ostvariti ravnotežu između poslovnog i privatnog kako biste uvijek našli vrijeme za odmor. Odmorni ćete bolje i lakše odrađivati svakodnevne radne zadatke.

4. Budite proaktivni – razmišljajte unaprijed, razmišljajte gdje i kako možete pomoći svojim znanjima i vještinama, razmišljajte unaprijed koji su mogući problemi projekta na kojem radite, osmislite njihova rješenja. Budite korak ispred kako biste i svom šefu uvijek značili više.

5. Ostvarite bolju komunikacijudobra komunikacija osigurava vam 50% uspješnog poslovnog dana. Kolege koji će vam pomoći, šefovi koji će vas razumjeti – komunikacija je temelj svakog dobrog odnosa. Njegujte ju.

 

Tags:

  • Show Comments (1)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.