Tri moćne riječi koje bi svi poduzetnici trebali zapamtiti

moćne riječi

Uz ove moćne riječi lakše ćete se nositi s teškim situacijama na putu do uspjeha.

Piše: Michael Fenech, Entrepreneur

Foto: Unsplash

Postavili ste svoje ciljeve, imate svoju viziju i vrijeme je da krenete u akciju. Što sad? Pa, super je što ste napravili prvi korak — sva velika postignuća počinju time. No, morate se naoružati. Moćne riječi koje imamo na umu mogu nam pomoći snaći se u trenutku, prebroditi krizu, motivirati se, vratiti fokus na bitno. Michael Fenech smatra da će ove tri riječi djelovati kao štit koji će nas zaštititi od vožnje koja je svojevrsni tobogan.

1. Improvizirati

Tijekom poduzetničkog puta, postoje trenuci kad se iznervirate, stvari krenu potpuno krivo i morate ih brzo riješiti. Dakle, morate usvojiti stav improvizacije. Improviziranje je ključni dio poduzetničkog alata koji nam je potreban. Zašto? Zato što ponekad moramo pronaći rješenja ili učiniti da stvari funkcioniraju na bilo koji način, i to u hodu.

Primjerice, trebate predstaviti svoj proizvod, a 20 minuta prije početka imate problema s tehnikom? Kupci su nervozni jer se dogodila greška u sustavu plaćanja? U ovakvim je situacijama, piše Fenech, ključno snaći se i osmisliti rješenje problema. Grešku aplikacije koja mu je bila neophodna za prezentaciju proizvoda Fenech je nadmašio tako što se dosjetio niza snimki zaslona koje su mu pomogle u predstavljanju. Dakle, ako zapnete, uvijek postoji način da improvizirate i nastavite naprijed.

2. Prilagoditi (se)

Kada razmišljate o poslu ili usluzi koju pokrećete, uvijek treba uzeti u obzir rezultate koje vidimo i povratne informacije. Ako pogledate unatrag na svoj posao i usporedite ga od trenutka kada ste prvi put počeli pa sve do danas, teško da ćete ga prepoznati. Jer ste ga tijekom godina mnogo puta prilagođavali.

Vaši kupci su vaši najbolji inženjeri, piše Fenech. To znači da vas njihove povratne informacije ili rezultati koje dobijete tjeraju da se prilagodite i promijenite svoj model kako biste u budućnosti dobili bolje rezultate.

Zapamtite, prilagodba je uzbudljiva, pogotovo ako slušate svoje kupce. Kada uzmete u obzir povratne informacije, rezultat je bolje korisničko iskustvo za vaše klijente. Ako to učinite kako treba, to znači da nudite bolje rješenje. Nemojte se bojati čuti povratne informacije jer one mogu promijeniti putanju vašeg rasta.

3. Nadvladati

Biti poduzetnikom znači prevladati toliko toga na svom putu. Prevladavanje je posljednji dio slagalice. Ako to već ne znate, naići ćete na prepreke, izazove, konkurente, probleme, sumnju u sebe i još mnogo toga. Kao poduzetnik, morat ćete prevladati ove stvari da biste preživjeli, tako da možete živjeti da se borite još jedan dan.

Čak i kad sve dobro posložite, pripremite, osigurate, može vam se dogoditi da vas netko iznevjeri. No, kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Imajte to na umu i pokušajte dati sve od sebe kako biste s kolegama uspjeli dovršiti planirani projekt. Bit će teže nego što ste zamišljali, ali i vi ćete biti bogatiji za jedno iskustvo i nove prilike.

Savjet za kraj: U kriznoj situaciji sjetite se zato ovih triju moćnih riječi i ponavljajte ih na glas. Stvorit će u vama onu potrebnu iskru i potaknuti vas na razmišljanje izvan okvira. Rješenja će vam doći za čas!

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.