Održite svoju poduzetničku strast ovim jednostavnim trikom

strast

Što može narušiti poduzetničku strast? Strah od neuspjeha, strah od nepoznatog i strah da nećete biti dovoljno dobri. No, dobra je vijest da je ljubav prema sebi protuotrov za suočavanje s tim strahovima i održavanje poduzetničke strasti.

Piše: Gurpreet Kaur, Entrepreneur

Foto: Unsplash 

Strast prema vašem poslu je DNK vašeg poslovanja. Strast je ono što nas čini jedinstvenima i izdvaja nas od ostalih. Drugim riječima, kada ste strastveni oko nečega, u to ulažete svoje srce i dušu, smatra Gurpreet Kaur. Ta nas strast tjera da učinimo nešto, čak i kada je komplicirano. Daje nam snagu da se uspravimo nakon što padnemo.

A, ono što može narušiti našu strast jest strah. Strah je emocija koja se temelji na našim uvjerenjima, iskustvima i pretpostavkama. Najvažniji odnos u poslu je onaj koji imate sa samima sobom. Strah je taj koji staje na put toj strasti. Kada prihvatite svoje nedostatke i ne dopustite im da se pretvore u strahove, možete dodatno potaknuti svoju strast prema poslu.

1. Protuotrov za strah je ljubav

Kao poduzetniku, bitno je pronaći način da se nosite sa svojim strahovima kako biste održali svoju poduzetničku strast. Ljubav prema sebi najbolji je lijek za prevladavanje vaših strahova. Kada volite i cijenite sebe, lakše je suočiti se sa svojim strahovima i slijediti svoje snove. Važno je kako vidite sebe, razgovarate sami sa sobom, odnosite se prema sebi i provodite vrijeme sami sa sobom. Taj odnos s vama samima zahtijeva rad, komunikaciju i razumijevanje tko jeste, a tko niste.

2. Disciplina i ljubav

Ljubav prema sebi uči vas disciplini, a disciplina vas uči ljubavi prema sebi. Kao poduzetnik, Gurpreet Kaur siguran je da ćete se složiti da su uspješni poduzetnici disciplinirani. Biti u mogućnosti raditi stvari po vlastitoj zasluzi bez šefa zahtijeva čvrstu disciplinu. Kada ste disciplinirani, možete bolje upravljati svojim vremenom i resursima. Kada imate sustav koji vas drži odgovornim za vaše ciljeve, lakše je održavati fokus i dosljednost.

strah3. Neodobravanje i ljubav

Strah od neuspjeha i strah od nepoznatog ukazuju na strah od neodobravanja. Strah od izbacivanja iz plemena, obitelji i društva ukorijenjen je u nama iz doba pećinskih ljudi. Mi smo društvena bića. Žudimo za vezom i pripadanjem. Ako možete prevladati ovaj strah od neodobravanja, manja je vjerojatnost da će vas progoniti mnogi drugi strahovi.

4. Voljeti sebe znači imati na umu da je to putovanje

Nezaobilazno je prihvatiti činjenicu da je učenje voljeti sebe dugotrajan proces. To nije kratkoročni cilj. Započnite sastavljanjem popisa stvari koje iskreno volite raditi. I ne zaboravite – ljubav prema sebi i disciplina međusobno su povezane. Ako izgubite ravnotežu i usredotočite se samo na disciplinu, jačate svog unutarnjeg kritičara. Potrebna vam je empatija i razumijevanje kada ne uspijete. Odaberite jednu stvar i obvežite se da ćete to raditi svaki tjedan. Bitno je pokazati se sebi. Ako vam trenutno nedostaje discipline, počnite prihvaćati i voljeti sebe kao osobu kojoj nedostaje discipline.

Kada vam je spremnik poduzetničke strasti pri kraju, vrijeme je da ga ponovno napunite ljubavlju prema sebi. Sjetite se toga i napunite spremnik povezivanjem sa sobom i brigom o sebi prije nego što svoju robu i usluge ponudite svijetu.

Tags:

  • Show Comments (1)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.