Pobjednička poslovna formula za poduzetnike

Pobjednička poslovna formula za poduzetnike

Spreman, pali, nišani – nekim poduzetnicima može izgledati kao oksimoron, ali to je pobjednička poslovna formula.

 

Foto: Unsplash

Evo kako možete maksimalno iskoristiti svoje poduzetničke prilike.

Oduvijek su nas učili da moramo biti proračunati kada stvaramo novi posao, nove poslovne prilike. Moramo tražiti tržište i pronaći potrebu. Zatim stvoriti posao koji rješava tu potrebu.

Brojni poduzetnici će reći da postoji ozbiljan problem s tom “isprobanom i istinitom” strategijom poduzetništva. Činjenica je da svatko može postati poduzetnik. Obrazovanje postoji. Mentori postoje. Kao i primjeri te poslovne prilike. Što je najvažnije, postoje novi izvori financiranja izvan klasičnog financiranja tradicionalnih banaka.

Ono što ovo trenutno stanje poduzetništva znači je da postoji mnoštvo konkurencije za poslovne prilike. Odgađati znači propustiti prilike. Tu dolazi ciljanje.

Bolji pristup je vidjeti ideju, a zatim djelovati na njoj. Vjerujte svojim instinktima. To sve češće ponavljaju ljudi poput Reida Hoffmana, osnivača LinkedIna. Prema njegovim riječima, “Poduzetnik je netko tko će skočiti s litice i sastaviti avion na putu prema dolje.”

 

Evo četiri koraka koja možete poduzeti kako biste uspješno sastavili taj avion.

 

Podignite web stranicu, barem rezervirano mjesto.

Pod ovim se misli da barem imate jednu web stranicu dizajniranu s vašim podacima za kontakt. Još bolje, napravite tri ili četiri sekundarne stranice, uključujući vašu biografiju, veze na prošle vijesti ili postignuća i koncept vaše priče ili proizvoda. To vas čini vjerodostojnijim i sugerira da ste u tome na duge staze. To znači da ste ozbiljni, i stvara nove poslovne prilike.

 

Pronađite kupca.

Vi zapravo nemate posao osim ako i kada netko stvarno kupi vaš proizvod ili uslugu. Popustite proizvod ili uslugu kako biste nekoga privukli ili prevladali nad prijateljima ili obitelji. Izgledi su ugodniji kada je netko drugi napravio prvi korak. Pronalaženje kupca važan je lakmus test.

 

Neka vatre gore.

Bit će problema. Ali nemojte se bojati problema u novonastalom poslu. Kada postoji više “požara”, pustite neke od njih da samo gore. Možete objasniti “požare”, napominjući da vaša tvrtka odgovara potrebama kupaca i trenutnim poslovnim prilikama tržišta.

 

Budite spremni prilagoditi se u hodu.

Poduzetnici rijetko slijede ravnu liniju kada grade posao. Neprestano rade prilagodbe. Prihvatite promjenu — to je vitalni sastojak za savršen rezultat. U tehnološkim krugovima to se naziva agilna metoda, koja je u biti prilagođavanje softverskih proizvoda i rješenja u hodu. Djeluje i za poduzetnike.

Kao poduzetnici, moramo stalno promišljati snagu djelovanja i namjere, kao i nusproizvod koji iz toga proizlazi. Češće nego što mislite, to je uspješan posao.

Tags:

  • Show Comments (1)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.