Novi lideri – što je potrebno sljedećim generacijama?

lideri

Veliki lideri oblikuju budućnost. Nove generacije dolaze, no što će sve biti potrebno kako bi novi lideri uspjeli održati poslovanje?

Foto: Pexles

Naše se društvo bori s morem izazova pa lideri i tvrtke s vizijom razvijaju rješenja za izazovna očekivanja potrošača. S obzirom na okruženje, tvrtke su prihvatile model rada od kuća ili hibridna okruženja, što je drugačije od dosadašnjeg tradicionalnog načina upravljanja. I zato bi sljedeća generacija lidera trebala naučiti kako voditi iz budućnosti, kako bi prevladala strah od starih i novih promjena, donosi Heinz Kaegi za Entrepreneur.

Nezamjenjiva uloga lidera

Prema rezultatima istraživanja DDI Global Leadership Forecast čak 44 % lidera osjeća se istrošeno. DDI izvješće također pokazuje da postoji jaz u kvalitetnom vodstvu. Budućnost posla je pred nama, a velik broj lidera osjeća se nespremnima za promjene. Ipak, da bi vizionarske tvrtke prošle kroz ove promjene i bile uspješne, trebaju im kvalitetni lideri.

Što je potrebno sljedećoj generaciji lidera?
1. Autentičnost

Takvi su lideri iskreni prema sebi i svjesni svojih nesvjesnih kompetencija i nesposobnosti. Da bi bili autentični i vjerodostojni lideri, trebaju voditi iz srca.

2. Mindfulness

Ona daje energiju da se usredotočite na jedine tri stvari koje možete promijeniti u životu: na svoje razmišljanje, kretanje i prehranu. Prehrana i kretanje ovise o vašem razmišljanju. Mindfulness ostvaruje 80 % vaših rezultata. Kada u glavi imate stav da je sve moguće, možete se uhvatiti u koštac s promjenama, sa snažnijom, intrinzičnom motivacijom.

lideri3. Održivost

Nova generacija lidera treba dati prioritet akcijama koje donose održivost. Održivost zahtijeva samosvijest, svijest o snagama i slabostima, kao i osjećaj svrhe.

4. Predviđanje

To zahtijeva razvoj osobne misije, kao i vizije načina vođenja vaše organizacije. Osjećaj predviđanja ključan je za uspjeh. Kako bi ga razvila, sljedeća generacija mora njegovati ispravan stav među menadžmentom i članovima tima. To daje smisao viziji i stvaranju vrijednosti.

Sadašnji izazovi više cijene posao koji se radi od srca, s puno strasti. Ako želimo ostaviti naslijeđe, moramo postići jasnoću u našem načinu vođenja.

Tags:

  • Show Comments (1)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads