Zašto je važno iskazivati zahvalnost i poštovanje prema zaposlenicima?

zahvalnost

Donosimo vam četiri savjeta kako svojim zaposlenicima iskazati poštovanje i zahvalnost na njihovom trudu.

Pripremila: Lina Malek
Foto: Unsplash

Više nego ikad prije, zaposlenici zaslužuju poštovanje, priznanje i zahvalnost za svoj neumorni trud. Iako je važno izraziti svoju zahvalnost verbalno, pronalaženje načina da pokažete zahvalnost kroz postupke i u vodstvu može biti još značajnije. Evo četiri savjeta, prema Steveu Chambersu, kako da pokažete zahvalnost:

1. Dajte zaposlenicima priliku

Svi imamo želju rasti i ostvariti svoj puni potencijal. Kad se zapošljavaju, zaposlenicima se dodjeljuje određena uloga odgovornosti, ali to ne znači da neće žudjeti za više. Zapravo, najbolji zaposlenici će stalno pokazivati glad za sljedećom razinom. Osiguravajući zaposlenicima puno prilika za rast, izražavate razinu povjerenja u njih koja će biti dobro prihvaćena. Kada dobijete izvrstan posao, razmislite o tome da nastavite dalje od jednostavnog hvaljenja rada. Nagradite kolegu mogućnošću učenja i rasta preuzimajući sljedeću razinu posla. Pokazivanje zahvalnosti prema zaposlenicima kroz prilike koje im omogućuju učenje, rast i izvrsnost jača naše odnose.

2. Pitajte ih za mišljenje

Ljudska je priroda željeti da se vaš glas čuje. Unatoč tomu, zaposlenici često nerado govore iz razloga uključujući strah od osporavanja autoriteta. Snažno vodstvo prepoznaje i rješava ovaj problem njegujući bolju organizacijsku kulturu. Takva kultura je ona koja pozdravlja i uzima u obzir povratne informacije zaposlenika.

Zamoliti zaposlenika da procijeni svoje misli ili ideje mala je gesta. No, to je gesta koja može doprinijeti stvaranju prostora u kojem se zaposlenici osjećaju ohrabreno i ovlašteno da govore. Pitajući zaposlenika za mišljenje, pokazujete im da cijenite ono što donose na stol.

U UPS Storeu ne tražim samo mišljenje zaposlenika, već i vlasnika maloprodajnih objekata – pazeći da znaju koliko se njihov doprinos cijeni. Kao dio istraživanja o redizajnu trgovine, zamolili smo vlasnike maloprodajnih objekata da podijele svoje uvide o tome što bi poboljšalo iskustvo u trgovini. Ne samo da je to omogućilo bolji ishod za potrošače i osoblje, već je izrazilo i našu zahvalnost za stručnost i znanje koje su vlasnici naših trgovina razvili iz vođenja i upravljanja svojim lokacijama.

zahvalnost3. Proširite glas

Dio uspjeha na poslu je stvaranje imena. Ako više ljudi zna da ste vrijedni i pouzdani, to će izravno dovesti do više prilika. Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje zaposlenike jest pomoći u izgradnji i podizanju njihove platforme dijeljenjem njihovih uspjeha.

Bez obzira na to preporučujete li zaposlenika drugom kolegi ili ističete njihov doprinos projektu tijekom sastanka tima, dajući kolegama uvid u talent zaposlenika ne samo da će prenijeti vaše priznanje kroz riječi, već će aktivno otvoriti vrata novim prilikama za njih.

4. Pitajte ih što žele

Nemojte podcjenjivati važnost pitanja zaposlenika što žele i trebaju. Pokretanje razgovora sa zaposlenicima kako biste razgovarali o tome kako im možete pomoći da prihvate svoje strasti i postignu svoje ciljeve pokazat će vašu zahvalnost.

Zaposlenik se nikada ne bi trebao osjećati kao da je samo sredstvo za postizanje cilja. Kada ste u vodećoj ulozi, morate proaktivno raditi kako biste osigurali da vaš odnos sa zaposlenicima bude obostrano koristan. Zaposlenici će prepoznati i cijeniti trud koji im vraćate.

Iako zaposlenici zaslužuju pohvale za svoj naporan rad i predanost, da bi istinski pokazali zahvalnost – i to na smislen način – vodstvo bi trebalo implementirati stil koji pokazuje zahvalnost kroz radnje koje daju prednost profesionalnom razvoju.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads