5 savjeta da poslovno ispravno započnete godinu

5 savjeta da poslovno ispravno započnete godinu

Vrijeme je novih početaka ne samo za vaš posao, već i za vas, zato donosimo pet savjeta i podsjetnika za dobar početak ovog siječnja.

Bilo da posjedujete tvrtku ovdje u Europi ili napredujete unutar jednog, nova godina je izvrsno vrijeme da ponovno procijenite svoje prioritete, iskoristite inspiraciju i napravite plan za budućnost. Gdje će se vaše poslovanje nalaziti u ovo doba sljedeće godine, ovisi o svom poslu koji ćete obaviti u sljedećih 12 mjeseci — pa neka bude vrijedan.

Pet savjeta i podsjetnika za dobar početak ovog siječnja, predstavlja entrepreneur.

1. Čitajte i učite svaki dan.

Važno je biti u toku s vijestima. Ako vaša zemlja, na primjer, uvede nova ograničenja Covid-19, ta pravila mogu utjecati na vaše poslovanje i bilo bi poželjno da ste u toku s promjenama.

Razmislite o utjecaju ograničenja i zabrinutosti zbog koronavirusa na blagdansku kupovinu prošlog mjeseca. Trgovci su se morali pripremiti na smanjenje kupnje u trgovinama, dok su pojačavali svoju online ponudu. Ključno je biti u tijeku s najnovijim statistikama, podacima i naslovima.

Svaki dan provjeravajte renomirana prodajna mjesta kako biste vidjeli što trebate znati o tržištu koje se stalno mijenja.

2. Zapišite svoje ciljeve i neka budu razumni.

Zapisivanje svojih ciljeva i njihovo držanje na mjestu na kojem ih možete vidjeti – bilo u aplikaciji za bilježenje na telefonu ili obješeno u radnom prostoru – može vam pomoći pronaći inspiraciju i ostati na putu. Ako vam je cilj povećati bazu kupaca za 50 posto tijekom sljedećih 12 mjeseci, podsjećanje na to svaki dan može vas zadržati usredotočenim.

Zapamtite: važno je osigurati da su vaši ciljevi razumni. Izazovite sebe i svoj posao, da, ali nemojte postavljati ciljeve koje je tako teško postići da će vas obeshrabriti dok napredujete. Za napredovanje je potrebno vrijeme, a tempo će vas održati motiviranim.

3. Identificirajte svoju misiju i svrhu.

Kada ste pokrenuli svoju tvrtku ili započeli karijeru, imali ste ambiciju, inspiraciju i strast. Je li se vaša misija od tada razvila ili promijenila? Je li sve ostalo isto? Jeste li to izgubili iz vida?

Nova godina je fantastično vrijeme da preispitate što želite raditi, općenito. Možda ste prerasli svoju prijašnju misiju ili se udaljili od nje, ali ovo je idealan trenutak da odvojite malo vremena da prepoznate što je sada.

Razgovarajte s kolegama ili zaposlenicima kako biste saznali što oni misle da je svrha vaše tvrtke. Bez obzira radi li se o javnoj službi ili zarađivanju novca, svoju primarnu strast treba pronaći i ostvariti.

4. Neka izgradnja kulture bude prioritet.

Kad smo kod vaših kolega ili zaposlenika, kako su? U 2022. godini radite na poticanju kulture tvrtke koja je otvorena, poštena i produktivna. To se događa s komunikacijom i istomišljeničkim postavljanjem ciljeva.

Ako ste na poziciji za zapošljavanje, budite sigurni da dovodite samo ljude koji mogu pozitivno utjecati na putanju i uspjeh tvrtke. Ovo je vrijeme za procjenu što funkcionira, a što ne u vašem poslovanju, a ponavljanje prošlih pogrešaka jednostavan je način da izgubite vrijeme i propustite mjerila.

Organizirajte sastanke i prisustvujte im, prekomjerno komunicirajte kada je potrebno i povremeno se javljajte drugima u tvrtki kako biste bili sigurni da su svi nadahnuti, sretni i usredotočeni, ali produktivni i na istoj stranici. Uspjeh je timski rad.

5. Ostanite posvećeni

Siječanj je uvijek vrijeme velikih obećanja i optimizma, ali morate se držati tog osjećaja tijekom cijele godine. U svibnju možda nećete biti na istom planu produktivnosti koji su trenutno inspirirali vaše novogodišnje odluke – osim ako se ne prisilite i ostanete motivirani i predani.

Iako su postavljanje ciljeva i izgradnja kulture više nalik timskim sportovima, ovaj savjet je samo za vas. Što god je potrebno kako biste ostali usredotočeni i puni energije, učinite to. Ne zaboravite na vrijednost slobodnog vremena da razbistrite glavu, hobije izvan posla i slavljenje pobjeda vaše tvrtke dok se one događaju.

Ostanite pozitivni i držite glavu u igri kako biste mogli odgovoriti na svaki izazov koji vam se nađe tijekom cijele godine i postaviti još veće ciljeve u 2023.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.