Top 10 promjena na koje vaše poslovanje treba biti spremno u 2022.

Top 10 promjena na koje vaše poslovanje treba biti spremno u 2022.

Covid-19 dramatično je promijenio poslovanje u posljednje dvije godine. Poduzeća se moraju prilagoditi kako bi preživjela nakon pandemije 2022. Budite spremni.

Foto: Unsplash

Tijekom protekle dvije godine gospodarski se krajolik dramatično promijenio zbog pandemije Covid-19. Kako se globalna ekonomija priprema za – nadamo se – budućnost nakon pandemije 2022., poduzeća se moraju prilagoditi promjenjivom krajoliku kako bi preživjela i napredovala.

Evo deset promjena za koje se sada morate pripremiti, piše Entrepreneur.

 

1. Svrha nadilazi značajke proizvoda

 

Tvrtke više ne postoje samo da bi ostvarile profit. Vodeći brendovi se natječu i ističu jer imaju jasno definiranu svrhu. Prema Deloitteovim Globalnim marketinškim trendovima za 2022., svrha se promijenila od „težnje do strateškog prioriteta“.

Robne marke koje rastu po stopi od 10% ili više, pretvaraju svrhu u akciju na sveobuhvatniji način od onih koje rastu sporijim stopama. Razmislite zašto radite to što radite. Na primjer, mnogi osnivači startupa imaju veliku ideju ili problem koji su namjeravali riješiti. Ovo je vaša svrha.

 

2. Poznavanje kupaca je redefinirano

 

Najuspješniji brendovi razumiju da su njihovi kupci u središtu svake odluke koju donose.

Kako bi mogli učinkovito i isplativo doći do kupaca, tvrtke moraju razumjeti segmente svojih kupaca. Malo je tvrtki koje imaju samo jednu vrstu kupaca kojima se mogu obratiti u svom marketingu. Pojašnjavanje osobnosti kupaca i njihova podjela u jasne segmente omogućuje vašem poslovanju da pojedinačno cilja svaki segment.

 

3. Povećana očekivanja kupaca

 

Nikada prije očekivanja kupaca nisu bila tako visoka: potrošači očekuju besprijekorno iskustvo od vaše tvrtke, čim se odluče povezati s vama.

Stvaranje ovih iskustava moguće je samo ako koristite snagu tehnologije i podataka. Oboje će vam pomoći da stvorite personalizirano i relevantno korisničko iskustvo kada postojeći i potencijalni kupci stupe u interakciju s vama.

 

4. Marketinške strategije pretvaraju se u “putovanja” do kupaca

 

Poduzeća još uvijek mogu razgovarati o marketinškim strategijama, ali stvarno pokušavaju razumjeti ponašanje kupaca.

Ovaj holistički pogled na poslovanje znači uzimanje u obzir svih interakcija koje korisnici imaju s vama. Od prvog oglasa koji netko vidi do traženja informacija na vašoj web-stranici, kupnje i navigacije nakon prodajne usluge — sve su to ključni dijelovi puta korisnika.

Manja je vjerojatnost da će kupci koji imaju loše iskustvo s jednim korakom na putu do korisnika postati ponovni kupci ili preporučiti vašu tvrtku.

 

5. Marketing mora biti u središtu vaše strategije rasta

 

Pandemija je podigla marketing iz jednog od mnogih troškovnih centara organizacije u srce svega što vaša tvrtka radi. Kako biste osigurali rast i prosperitet organizacije, marketing mora čvrsto stajati u središtu vaše strategije rasta.

Tijekom posljednje dvije godine većina je organizacija integrirala marketing na razini višeg vodstva. Poduzeća koja razmišljaju unaprijed, sada imaju priliku osigurati da marketing ostane u srcu tvrtke kako bi se osigurao njezin rast.

 

6. Digitalna transformacija je sve

 

Ako vaša tvrtka još nije počela prihvaćati digitalnu tehnologiju, ne čekajte više. Korištenje tehnologije omogućuje vam bolje razumijevanje dodirnih točaka vašeg korisničkog poslovanja. Također će vam omogućiti stvaranje uistinu personaliziranih iskustava za svoje klijente.

Umjesto uklanjanja ljudskog elementa iz vaše interakcije s klijentima, digitalni alati omogućuju vam da interakcije učinite osobnijim. Ovisno o vašem proizvodu ili usluzi, možda ćete čak moći isporučiti personalizirane proizvode.

 

7. Društvena trgovina upravlja e-trgovinom

 

Društvena trgovina jedno je od, ako ne i najbrže rastućeg područja e-trgovine. Ako se vaše poslovanje oslanja na internetsku prodaju, ozbiljno shvaćanje potencijala platformi društvenih medija mora biti na vrhu vašeg popisa za 2022.

Dok je prodaja društvene trgovine dosegla gotovo 27 milijardi dolara u 2020., predviđa se da će eksponencijalno rasti do 2025. Do tada će potrošači potrošiti gotovo 80 milijardi dolara, što premašuje 5% sve maloprodajne e-trgovine u SAD-u.

 

8. Usluga na više kanala je ključna

 

Kako vaši klijenti komuniciraju s vama? Možda koristite chatbote, kontakt e-poštu i telefonski kontakt centar.

Vaši kupci očekuju istu visoku razinu usluge od svih tih kanala. Svi su podjednako važni. Isporuka lošeg iskustva na telefonu ne odražava se samo na odgovor vašeg tima na pozive. Utjecat će i na mišljenje korisnika o cijeloj organizaciji.

Vaša organizacija će uskoro požnjeti dobrobit. Prema Adobeovoj studiji Total Economic Impact Adobe Experience Cloud, višekanalna strategija može donijeti 10% godišnji rast, 10% povećanu prosječnu vrijednost narudžbe i 25% povećanje zatvorene prodaje. Niti jedno poduzeće si ne može dopustiti da to propusti.

 

9. Mobilnost pokreće rast

 

Više od 50% internetskog prometa dolazi s mobilnih uređaja. Taj broj nastavlja rasti iz godine u godinu, dok upotreba stolnih računala i dalje opada.

Kao tvrtka koja je usmjerena na kupca, morate se usredotočiti na pružanje mobilnog iskustva koje će biti barem jednako dobro kao i vaša web-stranica za stolna računala. Jednostavna navigacija, jasne opcije pretraživanja web-mjesta i brzo vrijeme učitavanja ključni su elementi uspješnih mobilnih stranica.

 

10. B2B postaje B2C

 

B2B okruženja nisu imuna na te promjene.

B2B kupci sada su većim dijelom dio digitalno izvorne tisućljetne generacije. Više ne očekuju da će poslovati na sajmovima i kroz isprobavanje proizvoda. Umjesto toga, oni traže nove implementacije digitalnih rješenja.

Kako bi se prilagodile ovom promjenjivom tržištu, B2B tvrtke moraju se usredotočiti na stvaranje B2C iskustava za svoje klijente. Kada komunicirate s B2B kupcem, nemojte zaboraviti da zapravo komunicirate s drugom osobom, a ne s organizacijom bez lica.

Kako bi rasla 2022., vaša organizacija mora sve svoje napore usmjeriti na izgradnju ugodnog iskustva usmjerenog na korisnike. Ovo iskustvo mora biti besprijekorno na svim dodirnim točkama i marketinškim kanalima. Postanite još moćniji s jasno definiranom svrhom u svojoj srži.

Tags:

  • Show Comments (1)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads