Lažnjaci na poslu i kako se nositi s njima

Lažnjaci na poslu i kako se nositi s njima

Borba s onima koji nisu onakvima kakvi se čine može biti vrlo neugodna. Evo kako se nositi s njima

Pripremila: Vedrana Prevendar
Foto: Envato elements

Suočavanje s lažnjacima nije lak zadatak. Ako su na vašem poslu, morate pronaći način suživota s njima kako biste očuvali vrijednost vašeg rada i učinak. Ako su u vašem privatnom životu, možda nikada nećete pronaći način da ih izbacite. Evo nekoliko preporuka kako se možete nositi s lažnjacima i pritom ustrajati.

Održavajte zdravu distancu

Najbolje ih je izbjegavati pod svaku cijenu, ali ako nemate izbora, kao na primjer na poslu, ostanite nevezani za njihove ludorije kada žele biti u centru pažnje.

Ne dajte da vas lažnjaci izigraju svojim glupostima

Neka vode glavnu riječ. Oni su otrovni i mogu biti opasni za vaš zdravi razum.

Zapamtite da se nikada ne radi o vama

Njihovi postupci nemaju nikakve veze s vama. Uvijek se radi o njima i njihovoj želji da budu zapaženi. Ali ako ne uzburkaju valove, vjerojatno će jednostavno otići (pogotovo ako ih zanemarite).

Izbjegavajte gužvu

Nikad se ne spuštajte na njihovu razinu – možete se utopiti. Vjerujte vlastitoj percepciji igre koju igraju. Nije vaša dužnost da ih popravljate. Kada im posvetite pažnju, dajete im potvrdu.

Budite iskreni

Ako ništa drugo ne radi, budite iskreni s njima o tome kako mislite da su lažni i da niste impresionirani. Ako njihove smicalice utječu na vas, recite im da nećete stajati sa strane i dopustiti im da vas nastave uvlačiti u svoje manipulacije. Budite spremni na to da će vam to pokušati vratiti; to je ono što oni rade. Ostanite pri svome i odbijte biti dio parade.

Budite prijatelj

Ako mislite da biste mogli prodrijeti do njih, pitajte ih zašto se ponašaju na takav način i postoji li nešto što možete učiniti da im pomognete u rješavanju njihovih problema. Ako poriču da im je potrebna pomoć ili se ne trude promijeniti svoje ponašanje, bolje je da nastavite dalje bez njih. Budući da ste ih zbog toga prozvali, vjerojatno će vas ionako izbjegavati.

Potražite pomoć

Ako ova osoba igra važnu ulogu u vašem životu, možda biste željeli dobiti profesionalni savjet o tome kako se nositi s vlastitim osjećajima u vezi s njihovim ponašanjem. Zapamtite da vas nitko ne može natjerati da osjećate nešto što ne želite. Sami ste odgovorni za svoje osjećaje i postupke.

Postoji mnogo načina za svrstavanje lažnih osoba, a postoje i mnoge metode obračuna s njima. Najuspješniji način je nikada ne dopustiti takvoj osobi da uđe u vaš život. Vjerujte svojim instinktima kada sretnete nekoga tko pokazuje takvo ponašanje – intuicija je obično u pravu.

Tags:

  • Show Comments (1)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.