5 stvari koje zaposlenici mogu naučiti svoje lidere

tim lider

Knjige i tečajevi su sjajni, no, jeste li pokušali dopustiti da vas vaš tim nauči nešto?

Piše: Ivan Popov za Entrepreneur

Foto: Freepik

U eri poduzetništva lider se usredotočuje na prikupljanje što je više moguće znanja u smislu vođenja tvrtke ili na to da njegov tim održi sjajnu izvedbu. Svatko želi biti najbolja verzija sebe kad je u pitanju profesionalni rast i razvoj. Poduzetnici diljem svijeta pokušavaju stalno biti na pravom putu s pristupima, poslovnim modelima, strategijama vodstva itd. Svijet nudi obilje resursa i obrazovanja u obliku knjiga, tečajeva, seminara i sveučilišnih diploma. No, svi znamo da je uspješno vodstvo usko povezano s vještinama i određenim strategijama upravljanja. Zato se Ivan Popov pita: Što kad bi sami zaposlenici mogli podučavati poduzetnike korisnim savjetima?

Tim je ogledalo 

Obično smo skloni vjerovati da je poduzetnik taj koji svoje zaposlenike uči svemu što je važno kada je riječ o poslovanju i radnoj etici. Ali kao i svaki veliki aspekt života, to je dvosmjerna ulica. Lider sigurno može podijeliti mnogo korisnog znanja sa svojim timom, ali obrnuto je svakako jednako važno. Biti dio tima nevjerojatno je korisno i za zaposlenike i za poduzetnike. Kroz zadatke i dužnosti tim zapravo može podijeliti korisna znanja u smislu mekih vještina i osobnog rasta. Oboje je ključno kada je riječ o uspješnom vodstvu.

Sve što je potrebno je da lider sluša i obraća pažnju na svoje okruženje. Iznenadili bi se kada bi saznali koliko se može naučiti svakodnevnom komunikacijom s članovima tima. Na kraju dana, uspjeh lidera uglavnom se mjeri uspjehom tima. Sami zaposlenici uvelike doprinose izlažući svoja osobna iskustva, radnu etiku i komunikacijske strategije.

5 stvari koje zaposlenici mogu naučiti svoje lidere

Dobar voditelj je netko tko nikad ne prestaje pokušavati poboljšati se u radu. I dok su knjige i tečajevi uvijek odlična opcija, pametno je uzeti u obzir i druge izvore znanja i iskustva. Evo pet stvari koje poduzetnik doista može naučiti iz svog odnosa sa zaposlenicima u uredu.

1. Raznolikost u timovima, čak i kada je izazovna, svakako je vrijedna truda.

Tim se može (i trebao bi) sastojati od različitih ljudi s različitim pozadinama i iskustvima. Na ovaj način svatko može lako doprinijeti cijeloj grupi dijeljenjem misli i korisnih ideja. Trik za lidera ovdje je naučiti kako uravnotežiti sva različita mišljenja i pristupe radu. Zapravo, ovo bi ih moglo naučiti nešto o fleksibilnosti i rastu tima.

2. Svakodnevna komunikacija sa zaposlenicima zahtijeva od lidera da sva teorijska znanja pretoči u praksu.

Timski rad doista je izvrstan izvor raznih vrsta situacija i problema koje je potrebno riješiti i popraviti. Čak i ako je poduzetnik savladao teoriju menadžmenta, samo živa situacija može pokazati sva ta znanja u praksi. Zato se često kaže da je dobar lider onaj tko uspijeva održati svoj tim sretnim i zadovoljnim poslom koji obavlja.

Bez tima, povratnih informacija i mnoštva situacija koje radni dan nosi, poduzetnici ne bi mogli unaprijediti svoje teorijsko znanje i provjeriti je li ono prikladno za stvarne situacije.

3. Postoji bliska veza između povjerenja vođe u svoj tim i povjerenja u sebe.

Svi znamo da je povjerenje ključno kada se radi o uspostavljanju sjajnih profesionalnih odnosa. Ako vođa ne vjeruje svom timu, delegiranje posla može uskoro rezultirati međuljudskim problemima i svađama. Budući da je izgradnja povjerenja uzajamna, kad god si lider dopusti otpuštanje kontrole i vjeruje svojim članovima tima, on također pokazuje povjerenje u sebe. Zašto? Jednostavno zato što uspjeh tima dokazuje njegovu/njezinu pravednu prosudbu. Kad god poduzetnik vidi kako je uspio raspodijeliti posao, u konačnici počinje vjerovati i vještinama svojeg tima.

4. Budući da se tim često sastoji od profesionalaca, velika je vjerojatnost da voditelj može preuzeti ulogu učenika.

Ljepota je u tome što ne znate baš sve cijelo vrijeme. Na taj način svaka osoba može sebi dopustiti da uroni u znanje i stručnost drugih ljudi. Dolazeći iz mjesta poštovanja i povjerenja, poduzetnici mogu naučiti mnogo vještina od svojih zaposlenika koje kasnije mogu iskoristiti u vlastitim iskustvima.

Svi smo mi učitelji i učenici u isto vrijeme — činjenica da je netko lider ne znači nužno da nema što naučiti od članova tog istog tima.

5. Iako je novac važan, bitnije je biti sretan onim što radite.

Danas velika većina zaposlenika diljem svijeta bira zadovoljstvo i sreću umjesto velikih plaća, osobito ako je potonje nauštrb prvoga. Kroz tu stalnu jurnjavu za ispunjenjem posla, poduzetnici i lideri doista bi mogli zastati na sekundu i prisjetiti se što doista pokreće njihov motor. Zapravo, ovo je srž istinski uspješnih tvrtki.

Biti dio tima, bez obzira na ulogu, nevjerojatna je prilika za svakoga da nauči toliko toga i dodatno podigne svoju profesionalnu stručnost i osobni razvoj.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.