3 ključna savjeta za postati lider s integritetom

integritet

Učinite ove stvari kako biste obavili važan posao za svoju tvrtku i izgradili svoj integritet

Pripremila: Lina Malek

Foto: Unsplash

Integritet je nezaobilazna stavka u tome da bi se postavio pravi ton i da bi se osiguralo da tim lidera stvara korisne, zdrave, osnažujuće, smislene priče za vašu tvrtku i bazu klijenata. Takav skup vještina podrazumijeva svakodnevni rad i trud, no isplativost je višestruko vrijedna truda.

Tijekom 25 godina rada David Finkel podučavao je stotine vlasnika tvrtki o upravljanju i vođenju. Finkel u članku za Inc. piše da postoji toliko toga što ulazi u poučavanje i obuku, a osobito je važna mogućnost vođenja s integritetom. U nastavku zato pročitajte njegova 3 načina na koje možete svoj tim voditi s integritetom.

Budite točni

Doći na vrijeme, cijelo vrijeme – takvim ponašanjem šaljete nekoliko poruka drugima oko sebe. Prvo, kada je netko stvarno točan, to pomaže izazvati osjećaj vjerodostojnosti u vezi s vama. Drugi instinktivno osjećaju da se mogu osloniti na vas da ćete im pomoći i da vam je važan njihov najbolji interes. Dolazak na vrijeme također šalje drugoj osobi poruku da je cijenjena. Točnošću pokazujete da cijenite njihovo vrijeme i trud koji im je potreban da prisustvuju sastanku te da ne želite gubiti njihovo vrijeme kašnjenjem. Stoga se pobrinite da uvijek stignete na vrijeme kad god je to moguće i potaknite svoje ključne članove tima da učine isto sa svojim timovima.

Uvijek napravite završni pregled

Na svakog lidera koji vodi s integritetom postoje deseci onih koji u tome ne uspijevaju. I mnogi od vaših sadašnjih zaposlenika vjerojatno su iskusili kako je to raditi za lidere koji zapravo ne razumiju implikacije neuspjeha. Dakle, ako želite voditi s integritetom, stvorite naviku da uvijek napravite zaključak nakon sastanka. Pojasnite sve radnje i rezultate u pisanom obliku u sažetku nakon sastanka i pošaljite ga svima prisutnima. Ne samo da će vam to pomoći da ostanete na vrhu svog popisa obaveza nego stvarno pokazuje vašem timu da cijenite njihovo vrijeme i trud. I opet, potaknite da to postane navika cijele tvrtke kad god je to moguće.

Čuvajte se fantomskih isporučivih proizvoda

Fantomski rezultat nešto je za što netko drugi misli da ste se obvezali, ali zapravo niste. A ako ne uspijete ispuniti tu obvezu, to može doista umanjiti način na koji vas drugi vide kao lidera. Što, naravno, nije pošteno, budući da se na to uopće niste obvezali. Dakle, kako biste vodili s integritetom, važno je da imate na umu što bi mogli biti fantomski rezultati tako što ćete rano iznijeti očekivanja. To bi moglo zvučati otprilike ovako: “Usput, neću raditi to i to. Ne trebamo to učiniti. To nije najbolja upotreba mog vremena. Umjesto toga, usredotočit ću se na nešto drugo.” Važno je komunicirati sa svima koji su uključeni kako bi razumjeli gdje se zapravo nalaze rezultati. A završetak e-pošte nakon sastanka odlično je mjesto za ponovni pregled onoga što je obećano tijekom poziva.

Liderstvo uz integritet je neprestani rad na sebi i zato trebate svakodnevno biti usredotočeni. Ali uz uloženi trud, možete biti lider u kojeg vaš tim ne samo da vjeruje, već i za njega želi obaviti najbolji mogući posao.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.