Novi roman Lee Brezar “Moja čudesna aleja”

moja čudesna aleja

Lea Brezar u svom petom romanu nastavlja istraživati psihologiju svojih likova i pred njih postavlja mistične zadatke, da bi pokazala pravu prirodu stvarnosti u kojoj prije treba svega prihvatiti sebe.

“Moja čudesna aleja” peti je roman autorice Lee Brezar, a svojom dinamikom odražava duhovnu potragu – intenzivan je doživljaj bolesti i smrti supruge glavnog protagonista, zahtjevna su putovanja i potraga za smislom, da bi se dvostruki život, koji je glavni junak vodio, smirio u krugu ljudi koji ga trebaju i prihvaćaju.

Aktualna tema, beskompromisni dijalozi u kojima istina izlazi na vidjelo, životne pouke u neočekivanom kontekstu i izazovno “tu i sad” pred kojim nema uzmicanja elementi su kojima roman “Moja čudesna aleja” postavlja pitanje koju stvarnost živimo i kome prikazujemo svoje pravo lice? Roman je spiralne strukture, koja nas postupno vodi u središte osjećaja glavnog lika.

Lea Brezar je autorica koja u svojim knjigama vješto isprepliće pozitivnu psihologiju s aktualnim temama. Naglasak na promjenu vidljiv je u svakom njenom djelu pa tako i u romanu “Moja čudesna aleja”. Ovog puta autorica progovara o ljubavi koja nadilazi prostor i vrijeme te se isprepliće sa stvarnošću, učeći nas da je uvijek moguće voljeti više.

Roman „Moja čudesna aleja“ bit će predstavljen 10. veljače 2023. u knjižari Hoću knjigu, Megastore, Bogovićeva 7, u 18:30. Na promociji knjige govorit će Sandra Pocrnić Mlakar, urednica; Vanja Dojkić, prof. hrvatskog jezika, književnosti i fonetike te autorica Lea Brezar. Promociju moderira Lea Livaja, prof. hrvatskog jezika i književnosti.

Kratak sadržaj

Krešo je bio dobar suprug. Supruga mu bolno nedostaje i nakon njezine smrti osjeća koliko ju je volio, uz krivicu i kajanje zbog propuštenih trenutaka, koje nastoji dozvati u razgovoru sa sinom. Tek sada, nakon ispraćaja, dok se vraća u praznu kuću, ima vremena izvući nepročitana pisma na koja ga je Tina upozorila prije smrti. I otkriva da je znala za njegovu izvanbračnu vezu i skrivala pisma žene s kojom je bio u usputnoj vezi. Prva reakcija je grižnja savjesti, a zatim pomalo shvaća Tininu perspektivu i poruku da je slobodan. No, što učiniti sa svojom slobodom? Jer Krešo je svoju slobodu živio, slušao intuiciju i svoje podsvjesne impulse tražeći odgovore na putovanjima u egzotične zemlje. I na putovanjima čudnim slučajem susretao Andreju koja je činila dio njegova života koji se nikamo nije uklapao…

Što kada se ispostavi da potraga za sobom završava na neočekivan način? Kako nastaviti kad život traži suočavanje s vlastitom intimom i osjećajima?

O autorici

lea brezar

Lea Brezar je rođena 1977. godine u Zagrebu. Produktivna je, entuzijastična i odvažna spisateljica koja se okušala u selfhelpu, poeziji te dječjoj književnosti i romanima. Aktivna je promotorica poezije. Njezin projekt #odapoeziji – poezija na city lights plakatima održava se od 2016. Vlasnica je marketinške agencije Dhar media, zasnovane na načelima dharmičkog menadžmenta, koja vodi niz klijenata te je izdavač magazina BRENDfulness. Suosnivačica je EPOHE, private osnovne i srednje škole. Praktičarka je pozitivne psihologije i studentica Psihologije sa savjetovanjem na The Open Universityju u UK-u. Trenutno je aktivna na polju obrazovanja i savjetovanja. Živi i radi u Zagrebu.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.