6 knjiga o organizacijskoj kulturi koje morate pročitati

6 knjiga o organizacijskoj kulturi koje morate pročitati

Kultura vaše tvrtke srce je i duša vaše organizacije i može značiti razliku između sjajnog uspjeha i dramatičnog neuspjeha. Čitanje najnovijih i najboljih knjiga o organizacijskoj kulturi i vođenju poželjno je za tvrtke i lidere koji svoju organizaciju žele promijeniti, poboljšati ili dovesti do savršenstva.

Pripremila: Vedrana Prevendar

Foto: Freepik

Ako su vam potrebne neke nove ideje za angažiranje vašeg tima, poboljšanje komunikacije i postizanje boljih rezultata u cjelini, knjige na ovom popisu potaknut će vas i motivirati da napravite promjene u svom stilu vođenja i organizacijskoj strukturi. U nastavku donosimo popis od šest knjiga koje su pozitivno utjecale na puteve kojima mnoge tvrtke danas vode svoje poslovanje. Uvjereni smo da će ove knjige učiniti isto i za vaš posao.

Izvan okvira

Autorica: Lea Brezar

Autorica Lea Brezar, koja je poznata po svojoj ohrabrujućoj i motivirajućoj poeziji, romanima i priručnicima koji potiču osobni razvoj pojedinca, knjigu „Izvan okvira“ napisala je iz osobnog iskustva u vođenju kompanije koja posluje prema načelima dharmičkog menadžmenta.

Tribes: We Need You To Lead Us

Autor: Seth Godin

U ovoj knjizi Godin bezrezervno dovodi u pitanje strah i osrednjost koji dopuštaju da svijet stagnira. Lideri njeguju pokrete izazivanjem onoga što postoji, iznošenjem svoje vizije za budućnost i osposobljavanjem svojih timova da odašilju tu viziju nadaleko i naširoko.

The Culture Blueprint

Autor: Robert Richman

Ovo je detaljan vodič za stvaranje sustava koji će dosegnuti sjajno radno mjesto dok tvrtka raste. Knjiga je skica za održavanje visokog angažmana i morala zaposlenika te prožimanje osjećajem vlasništva svih zaposlenih u kompaniji.

Quiet: The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking

Autor: Susan Cain

Društvo često nagrađuje ekstroverte, ali tihi tipovi imaju skrivenu snagu. Introverti se rađaju s pažljivim, osjetljivim temperamentima koji će se na kraju isplatiti njihovim razvojem u jedinstvene lidere empatičnih kvaliteta. Svijet ih mora nagraditi jednako kao i njihove ekstrovertne partnere i prepoznati snagu obaju tipova ličnosti.

Delivering Happiness: A Path to Profits, Passion, and Purpose

Autor: Tony Hsieh

Izvršni direktor Zapposa, Tony Hsieh, dijeli svoje lekcije o tome kako je sasvim drugačija kultura na radnom mjestu tajna postizanja uspjeha. Hsieh opisuje svoje putovanje na izgradnji Zapposa te kako njegova čudna osobnost i filozofija stvaranja ugodnog radnog mjesta dovode do njegovog ogromnog uspjeha.

Leaders Eat Last: Why Some Teams Pull Together and Others Don’t

Autor: Simon Sinek

Simon u svojoj knjizi ističe kako sjajni vođe uvijek rade za narod. Stvaraju krug sigurnosti u kojem ljudi zajedno rade na zadivljujuće načine kako bi postigli dugoročan uspjeh. Praktična i misaono provocirajuća, ova knjiga omiljena je zbog ideja i uvida o tome kako postati nadahnjujući lider u bilo kojoj organizaciji.

Izvori: 15five, Enterpreneur

Tags:

  • Show Comments (1)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.