‘Izvan okvira’ za umijeće dharmičkog vođenja

'Izvan okvira' za umijeće dharmičkog vođenja

Treće izdanje knjige Izvan okvira izlazi povodom organizacije konferencije o dharmičkom menadžmentu „Superjunaci biznisa“.

Treće izdanje priručnika o umijeću dharmičkog vođenja „Izvan okvira“ od ovog je tjedna na policama knjižara. Autorica Lea Brezar, koja je poznata po svojoj ohrabrujućoj i motivirajućoj poeziji, romanima i priručnicima koji potiču osobni razvoj pojedinca, knjigu „Izvan okvira“ napisala je iz osobnog iskustva u vođenju kompanije koja posluje prema načelima dharmičkog menadžmenta.

Dhar media već niz godina promovira kulturu vođenja kroz razna područja struke u kojima djeluje.

Dhar media je uvrštena u top 100 agencija u Hrvatskoj i bilježi poslovne uspjehe kroz suradnju s klijentima te s projektima Superbrands, Brend kultura i Ful kulturno. Lea Brezar osnivačica i CEO Dhar medie usmjerena je na kulturu vođenja kroz poslovanje gdje je u fokusu svake priče upravo čovjek te odnos prema njemu, i njegov prema poslu koji obavlja.

Svjesnost da promjena leži u svakome od nas i da će se dogoditi kada se sami pokrenemo, Lea Brezar je opisala u svojem priručniku „Izvan okvira“ koji govori o načelima vođenja prema postulatima dharmičkog menadžmenta.

„Načelo rada na sebi, načelo komunikacija, načelo „hod po rubu“, načelo djelovanja iz ljubavi i načelo vođenja, jasni su koraci za svako poslovanje kojima je krajnje vrijeme za primjenu. U hrvatskom društvu nedostaju temeljne i prave vrijednosti te dok god ne odlučimo krenuti od sebe, stvari se neće mijenjati, a društvo će se srozavati još dublje.

Vrijeme je za promjene. Budite promjena koju trebamo! Koju treba Hrvatska, koju treba svaki pojedinac i okrenite se pravim vrijednostima. Povežite sve svoje aspekte – tijelo, um i duh u jedno i odlučite rasti. Dharmički menadžment koji živim, može u tome itekako pomoći.”

'Izvan okvira' za umijeće dharmičkog vođenja

Za priručnik „Izvan okvira“ koji govori o postavljanju temeljnih načela u životu i poslovanju predgovor je napisao doc. dr. sc. Davor Perkov.

Duboko sam uvjeren da se u hiperdinamičnom i nestalnom okruženju nove ekonomije učinkovito vođenje poduzeća i promjena ne temelji na rigidnoj formi i strogoj hijerarhiji, već na stvaranju poticajnog radnog okruženja i pretpostavki za osobni razvoj zaposlenika.

Prečesto zaboravljamo da organizaciju tvore ljudska bića, koja žele dostojanstvo i teže jasnom cilju, ljudi koji žele čuti da se njihov rad cijeni i poštuje.”

Osim doc. dr. sc. Davora Perkova sugovornici s kojima je Lea Brezar potkrijepila temeljna načela dharmičkog menadžmenta koja iznosi u knjizi su i Jadranka Boban Pejić, CEO Biovega te dr. Vlatko Kalapoš, psihoterapeut.

Tags:

  • Show Comments (1)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads