• Broj 2
  • %s
  • Zašto je važno komunicirati SUPERBRANDS?

Zašto je važno komunicirati SUPERBRANDS?

IZ SUPERBRANDS RADIONICE
Zašto je važno komunicirati SUPERBRANDS - Brend kultura

Pripremila: Lea Brezar

Danas se umijeće brendiranja skupo naplaćuje. Menadžerske pozicije imaju svoju cijenu koja je opravdana umijećem vođenja, donošenjem odluka i korištenjem intuicije. U kojem se trenutku dobra komunikacija vidi kao povrat investicije i opravdava sav uloženi trud pitanje je na koje mogu odgovoriti samo oni najbolji.

 

Što govore oznake?

Ukoliko se pozabavimo financijskom vrijednošću brenda, tu definitivno imamo pobjednike, no tržište i potrošač ne razmišljaju o tim okvirima. Barem ne dok ispijaju svoju jutarnju kavu trčeći na posao, ili obavljajući šoping dok pokušavaju uloviti dijete u dućanu. O čemu razmišlja potrošač i koja je njegova percepcija? Da li oznake kvalitete koji ponosno ističemo, znače baš svakome od njih?

Iz naše perspektive odgovor je da. No, samo onda kada taj znak izravno komunicira s tržištem i to ne na način da ga isključivo brendovi ponosno ističu na svojim pakiranjima već i na način da davatelji tih prestižnih oznaka zaista dobro odrade svoj posao i komuniciraju o njima.

Komunikacija, koju smo ove godine odlučili postaviti na nove temelje, dovodi Superbrands u jedan sasvim drugi kontekst. Postavljamo nove standarde a s njima ćemo se približiti potrošaču kako bi ovu prestižnu oznaku Superbrands percipirao malo osobnije. Stoga ste, ako ste pozorno čitali ovaj broj ili ga u cijelosti prelistali, primijetili jednog čudnog superjunaka. Predstavljamo Superbran(d)ka – junaka iz susjedstva.
Tko je SUPERBRAN(D)KO?

Predstavljamo vam superheroja današnjice – on je moćan, jak, hrabar i neustrašiv, a opet meka srca, topao i drag. Dečko iz sus- jedstva, uvijek spreman pomoći slabijima i dobaciti neku lijepu riječ. Nemoćne bakice vodi preko ceste, a tvojih 5 pasa k’o od šale prošeće. Osvaja svojim neodoljivim šarmom, brižan je i pažljiv. Pouzdan je, kvalitetan, različit od drugih i svi ga vole.

Svakog jutra trenira svoj izoštren smisao za brend, lukavo se probijajući kroz šumu reklama, oglasa i PR-ova. Pod tušem pjevuši slogane i slaže rime, a ako ga probudiš usred noći nabraja sve svjetske brendove. Po abecedi. Logotipe crta zatvorenih očiju i sanja neko bolje sutra, neke bolje kampanje, ideje…

Konkurenciju jede za doručak, pa je niti nema, jer je jednostavno najbolji, iznad svih.

Trebate stručan savjet, odgovor na važno pitanje ili brend strategiju? Želite postati Superbrands? Prepuštamo vas superheroju današnjice – Superbrandku.

zašto je važno komunicirati superbrands
zašto je važno komunicirati superbrands
SUPERBRAN(D)KO, SUPERJUNAK ZA BRENDIRANJE

Sred noći kad ga probudiš nabraja sve svjetske brendove, njihove logoe crta zatvorenih očiju, a slogane pjevuši pod tušem.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads