Webpower Adria: Radite četiri dana a plaća vam ostaje ista!

Nizozemac s hrvatskom adresom koji već punih 15 godina u Zagrebu vodi svoju softversku tvrtku Webpower Adria, među prvima je u Hrvatskoj uveo za svoje zaposlenike četverodnevni radni tjedan! Računica je jednostavna: četiri dana se radi, plaća ostaje ista, a zaposlenici su sretniji i produktivniji. Evo što nam je o tome rekao Jan de Jong.

Nedavno ste uveli četverodnevni radni tjedan u svoju tvrtku, kako će to funkcionirati? Kako će to utjecati na organizaciju rada vaših zaposlenika i što će to značiti za vaše klijente?

Da, jako smo uzbuđeni zbog ovog novog poglavlja za našu tvrtku i zaposlenike u Webpower Adria. Odlučili smo uvesti četverodnevni radni tjedan, a plaće zadržati iste.

Kako volim poticati ljude da donose vlastite odluke ili da dođu do vlastitih rješenja, zamolili smo naše osoblje da daju prijedlog kako se organizirati – radeći 4 dana u tjednu. Njihov prijedlog bio je da svaki dan radnog tjedna netko iz tima ima fiksno slobodan dan koji će trajati 1 mjesec. Sljedećeg mjeseca svi se rotiraju i imaju još jedan slobodan dan u tjednu. Tim mi je rekao da su zadovoljni ovim aranžmanom, jer je to najpravedniji pristup za sve.

Budući da svojim klijentima moramo biti dostupni 5 dana u tjednu, vodimo računa da ljudi unutar tima sa sličnim skupovima vještina / odgovornosti, nikada nisu slobodni istog dana. Na taj način uvijek možemo opsluživati ​​svoje klijente isto kao i prije.

Što Vas je potaknulo da uvedete četverodnevni radni tjedan?

Jako su me inspirirali eksperimenti na Islandu. Taj eksperiment pokazao je smanjenje stresa i povećanje produktivnosti. Na ovaj način naši kolege imaju više vremena za voljene osobe, hobije, vježbe, odmor, opuštanje i osobni razvoj. Preostala 4 dana dok rade, očekujemo da će biti produktivniji, motiviraniji, energičniji i trebali bi moći pružiti uslugu svojim klijentima s više inspiracije i kreativnosti.

Webpower Adria je mlada i dinamična tvrtka sa sjedištem u Zagrebu – sa zaposlenicima u prosjeku od 28 godina. Bili smo prva tvrtka, lokalno prisutna u Hrvatskoj, koja je nudila marketing putem e -pošte i usluge automatizacije marketinga. Danas imamo preko 100 klijenata u cijeloj regiji. Volimo raditi drugačije, biti otvoreni i imati jedinstven pristup načinu na koji vodimo i razvijamo svoje poslovanje.

Prošle godine napravili smo mnogo valova s ​​kampanjom #BuyLocal (#KupujmoHrvatsko). Naše su kampanje bile s jasnim ciljem. Za svakih 25 tvrtki koje bi prešle s usluga poput MailChimpa – ili drugih inozemnih davatelja usluga na Webpower Adria – zaposlili bismo jednog zaposlenika s punim radnim vremenom u Hrvatskoj. Ta je kampanja rezultirala s 50 novih klijenata, što nam je omogućilo da zaposlimo još dvoje djelatnika.

U skladu s našim jedinstvenim pristupom načinu vođenja i razvoja poslovanja, htjeli smo biti među prvim tvrtkama u zemlji koje su uvele četverodnevni radni tjedan. Čvrsto vjerujem da će, ako se brinete za svoje zaposlenike, i oni brinuti o vašim klijentima.

Webpower Adria: Radite četiri dana a plaća ostaje ista!
Kakvo je Vaše mišljenje o organizacijskoj kulturi? Ulažete li u nju i na koje načine i kako objašnjavate njezinu rastuću važnost u poslovnom svijetu?

Svi volimo svoj posao, ali ono što zaista volimo je živjeti sjajne, uravnotežene živote u kojima postoji i nešto više od samog posla. Vjerujem da je mnogo veće zadovoljstvo ako vam se u isto vrijeme pruži fleksibilnost i odgovornost.

Da, radit ćemo 4 dana u tjednu, a naši kolege mogu slobodno birati žele li raditi od kuće ili iz ureda. No, u isto vrijeme očekujemo da će posao biti obavljen. Mene osobno nije briga radi li se to iz našeg ureda u Zagrebu ili s plaže na Pelješcu. Na kraju krajeva, mi ulažemo u svoje ljude omogućujući im da rade na ovaj način – i kao poduzetnik očekujem veliki povrat ove investicije, kako za tvrtku, tako i za moje kolege.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads