Kreativni žar agencije Bruketa&Žinić&Grey

Kreativni žar agencije Bruketa&Žinić&Grey

Uz popis nagrada gotovo jednako dugačak kao popis odrađenih projekata mnogi bi se uspavali, no vođeni kreativnim žarom za stvaranjem Bruketa&Žinić&Grey ne pokazuje znakove usporavanja.

Bruketa&Žinić&Grey agencija je koju ne treba posebno predstavljati. Na tržištu su od 1995. godine, a od tada su narasli u jednu od najvećih agencija s naših područja. Da su profesionalci za tržišnu komunikaciju i dizajn koji kroje trendove u oglašivačkoj industriji govori i činjenica da je riječ o jednoj od najnagrađivanijih agencija u ovom dijelu Europe.

Uz popis nagrada gotovo jednako dugačak kao popis odrađenih projekata mnogi bi se uspavali, no vođeni kreativnim žarom na stvaranjem B&Ž&G ne pokazuje znakove usporavanja.

Iako postignuća govore sama za sebe, iz B&Ž&G znaju da to nije dovoljno ako želite izgraditi brend, stoga u taj aspekt svog poslovanja neprekidno ulažu. Pitali smo ih o tome, a Nikola Žinić, Chief Creative Officer nam je odgovorio.

1. Prema Vašem mišljenju, zašto je važno ulagati u struku?

Ulaganje u struku je važno zato jer to struku gura naprijed, od čega koristi imaju kako brendovi, tako i njihovi korisnici. Osim toga, ulaganjem u struku ona jača u očima svih ključnih javnosti, što nam samo može pomoći u svakodnevnom radu.

2. Zašto je bildanje imidža danas važnije nego ikad prije?

Oduvijek je bilo važno brinuti o svom brendu, a u današnjoj komunikacijskoj buci to znači još snažnije diferenciranje od sve brojnije konkurencije, čime se brend osnažuje i postiže bolje rezultate. Samo snažni brendovi su uspješni brendovi.

3. Je li brendiranje postalo teže s povećanjem broja brendova na tržištu? 

Apsolutno je postalo teže, i ne samo s povećanjem broja brendova već i s usložnjavanjem načina i mogućnosti njihove komunikacije. Danas je teže nego ikada istaknuti na tržištu, zato je potrebno imati kvalitetnu brend strategiju i postići diferencijaciju u svijesti potrošača.

4. Zašto brendovi, koji su izgradili jednu cijelu kulturu brendiranja često zanemaruju mogućnosti za razvoj i napredak koje im brendiranje pruža i omogućuje?

Teško je govoriti u ime drugih, mogući su različiti razlozi. U svakom slučaju, samo snažni brendovi dugoročno opstaju na tržištu, a snaga, među ostalim, proizlazi iz kvalitetne komunikacije s ciljanim javnostima, tamo gdje one jesu i na način koji je njima primjeren.

5. Što se u vašem iskustvu pri brendiranju ili rebrendiranju pokazalo kao najuspješnije za prepoznatljivost i dobro pozicioniranje na tržištu? 

Jedinstvena priča o brendu.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.