Social media manager tko je?

Social media manager tko je?

U svoj kompleksnosti radnih zadataka koji čine posao jednog social media managera, ukratko možemo reći da je on glas brenda za koji radi.

Piše: Josipa Celinić
Foto: Unsplash

S vremenom, kako se mijenjao svijet, mijenjale su se i komunikacije. Zato danas nerijetko umjesto razgovora ”uživo” šaljemo tekstualne i audio-poruke, šaljemo gifove i emotikone. Ili vezano uz temu o kojoj želimo raspravljati, stavljamo status na neku od društvenih mreža. Razgovor ili raspravu o odabranoj temi tako vodimo s prijateljima, poznanicima i kolegama u online svijetu.

Moderne komunikacije promijenile su jedan dio socijalnog okruženja, a brendovi su se morali prilagoditi. Kako su se ljudi odmaknuli jedni od drugih i počeli sve više vremena i aktivnosti provoditi u digitalnoj sferi, promotivne aktivnosti velikim dijelom preselile su se na društvene mreže i online svijet. Dvosmjerna komunikacija postala je iznenađujuće opsežan dodatan zadatak. Zato danas, svaka uspješna tvrtka i brend imaju u svom timu i social media managera.

Facebook, Instagram, Twitter, Linkedln i druge mreže moćni su mediji koji iako slični u namjeri, u mnogočemu se razlikuju jedan od drugoga. Svaka od tih platformi zahtijeva drugačiju strategiju, komunikacijski plan i formu kampanje. Sve, u konačnici, za omogućavanje dvosmjerne, direktne i brze komunikacije s korisnicima brenda.

Glavni cilj te jedinstvene forme komunikacija je upravo omogućavanje brendu da stvori odnos sa svojim konzumentima. Cilje je i izgradnja dobrog imidža i pozitivan utjecaj na profit tvrtke.

 

Social media manager – glas brenda

U svoj kompleksnosti radnih zadataka koji čine posao social media managera, možemo reći da je on glas brenda. Taj najvažniji zadatak iza sebe krije kompleksnu strategiju, provedbu i planiranje.

Digitalno okruženje pokazalo se zahtjevnim zadatkom za odnose s javnošću, koji je tražio brzu prilagodbu. Ubrzo se ispostavilo da je svaki prostor na kojemu je moguće ostvariti dvosmjernu komunikaciju s postojećim ili potencijalnim klijentima, postalo interesantno mjesto kako za razmjenu mišljenja, tako i za kvalitetnu promociju brenda.

Jedan od glavnih ciljeva je privlačenje novih korisnika. Objavljivanjem različitih materijala i provođenjem aktivnosti na društvenim mrežama, SMM brine o rastu broja fanova, prati i potiče njihov angažman na društvenoj mreži osiguravajući kvalitetnu i prihvatljivu komunikaciju. On utječe na povećanje broja posjeta i angažmana na objavama i stranici tvrtke, širi utjecaj o brendu povećavajući prodaju i stvarajući veći profit.

 

Znanja i vještine SMM

Jako je važno da manager poznaje publiku kojoj se obraća. Važno je da dugoročni cilj bude jasno određen, iako se marketinški plan ili komunikacijska strategija provodi s kratkoročnijim ciljevima, zbog prirode posla. O tomu ovisi uspjeh aktivnosti SMM-a, kao i autentičnost brenda. Također, vizualni i tekstualni dio objava moraju biti u skladu s brendom, poslovnom filozofijom i porukom koja se odašilje.

Od provođenja promotivnih kampanja do sklapanja suradnji s influencerima koji dijele vrijednosti brenda, SMM prate tijek kampanja te rade analize učinaka provedenih promotivnih aktivnosti. Radi uspješnosti budućih kampanja manager prati kampanje, a iskustvo stječe upravo praćenjem ponašanja korisnika, s ”druge strane linije”.

Također, jako je važno umijeće prezentacije. Naime, SMM ne samo da se uvijek mora ponašati u skladu s vrijednostima brenda, već mora demonstrirati strpljenje i ljubaznost. Pogotovo u situacijama nezadovoljstva od strane korisnika. Ponekad je prednost samo ostati hladne glave i pristupiti korisniku s poštovanjem i razumijevanjem. I zatim to znati prenijeti i na klijenta i smiriti situaciju.

 

Strast za komunikacije

Uz sve nabrojeno, nezaobilazna je činjenica da bi osoba koja obavlja posao social media managera trebala voljeti rad s ljudima i imati strast za komunikaciju općenito. Organiziranost i digitalna pismenost vrline su koje moraju biti među izraženijim sposobnostima osobe koja gradi dobar glas brenda. Posao je dinamičan i gotovo da nema radnog vremena. Korisnika je puno i nisu svi sretni proizvodom koji reklamirate.

Posao zahtjeva praćenje najnovijih trendova struke. Ljubav prema svim vrstama komunikacije, privlačenje potencijalnih kupaca i klijenata i osjećaj za izgradnju imidža brenda, stvari su koje trebaju također biti karakteristike osobe na ovoj poziciji. Uz znanje WordPressa, brojnih alata za društvene mreže te općenito poznavanje rada na web-stranicama, imperativ je SMM-a koji će vam postati jedan od najdražih zaposlenika tvrtke.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads