Kako prepoznati tvrtku s najpogodnijom kulturom za vas?

Kultura tvrtke

Vaše zadovoljstvo tvrtkom u kojoj radite, ali i vaš poslovni uspjeh, uvelike će ovisiti o tome koliko ste kompatibilni s njezinom kulturom. To možete procijeniti već na razgovoru za posao ako znate što gledati. Na što obratiti pozornost ako želite biti sigurni da birate pravo mjesto za rad?

Piše: Stella Ćaleta
Foto: Freepik

Zapošljavanje je dvosmjerna ulica. Poslodavci traže najboljeg kandidata, no to često ne znači i najiskusnijeg. Tvrtke sve češće traže one kandidate čije se vrijednosti i ciljevi poklapaju s njihovom kulturom.

Jednako tako biste trebali razmišljati i iz uloge kandidata – ne tražite posao, tražite tvrtku s kulturom koja će vam omogućiti da budete zadovoljni i uspješni, čije vrijednosti dijelite i čija se svrha poklapa s vašom. No, jednako kao i kandidati, tvrtke, u potrazi za novim članom tima, pokazat će najbolju verziju sebe. Kako u tom slučaju procijeniti njihovu organizacijsku kulturu?

Stvarnost ili ideali?

Kultura je puno više od vrijednosti, misije i vizije navedenih na web-stranici tvrtke, iako je to obično prvi znak organizacijske kulture koji tražimo. Drugi je način na koji se tvrtka prezentira na društvenim mrežama. Ako kažu da su posvećeni zadovoljstvu zaposlenika i objavljuju nasmiješena lica svojih djelatnika, to nam i dalje neće reći puno.

Vrijednosti koje tvrtka promovira u stvarnosti su ideali koje dosežu više ili manje uspješno. Način na koji se organizacija prezentira prema vani, može vam biti orijentir, no ako imate priliku, obratite pozornost na način na koji se ti ideali ostvaruju.

Primjerice, tvrtka koja kaže da cijeni fleksibilnost i inovaciju, ali čiji su odjeli fizički odijeljeni, s menadžerima u vlastitim, raskošno uređenim uredima, ipak ukazuje na hijerarhičnost i birokratiziranost. Tvrtke kojima je važno zadovoljstvo zaposlenika, ali gdje su zaposlenici namrgođeni i naizgled pod stresom – ipak ne cijene zadovoljstvo zaposlenika.

Gdje gledati?

Dolazite li na razgovor za posao, promotrite kako se ponašaju zaposlenici. Razgovaraju li međusobno i kako, jesu li prijateljski raspoloženi, čine li se posvećeni zadacima koje obavljaju? Promotrite i fizički prostor tvrtke. Imaju li rezerviran parking samo za menadžere? Odaje li uređenje prostora osobnost tvrtke ili je sterilno? Postoje li zajedničke prostorije za druženje? Drže li zaposlenici na svojim stolovima i zidovima fotografije, osobne sitnice ili igračke? Sve su to sitni znakovi koji odaju pravu organizacijsku kulturu tvrtke.

Osim toga, organizacijska kultura tvrtke odaje se i kroz priče o uspjehu koje zaposlenici pričaju. Svaka tvrtka ima svoju priču o izazovima koje je prevladala kako bi došla do mjesta gdje je danas. Možda su njezini osnivači radili više nego drugi, bili inovativniji, bili brži od drugih. Kako ostvaruju prodaju, kako dolaze do novih klijenata? Doznajte to i saznat ćete što ćete vi sami morati činiti da biste bili uspješni u toj tvrtki.

Promotrite i način na koji tvrtka slavi uspjehe. Koja ponašanja nagrađuju i čime – novčanim poticajima, novim titulama, promaknućima? Nagrađuju li ona ponašanja koja su u skladu s vrijednostima koje navode kao važne, ili neka druga? To će vam reći puno o tome što možete očekivati za sebe.

Stavite svoj detektivski šešir

Nešto od ovoga možete iščitati s web-stranica, društvenih mreža i PR članaka. Nešto ćete vidjeti tek ako osobno posjetite tvrtku. No, razgovori za posao jedinstvena su prilika da od vodstva tvrtke iz prve ruke čujete što im je važno.

Pitanje od kojeg kandidati obično zaziru, “Imate li vi pitanje za nas?”, iskoristite kako biste doznali puno o njihovoj organizacijskoj kulturi. Kultura tvrtke, posebno ako nije eksplicitno definirana, može biti teška za dočarati.

Pitanja kao što su “Zašto vi volite raditi ovdje?” i “Što biste savjetovali prijatelju koji je dobio posao u vašoj tvrtki?” mogu implicitno otkriti puno. Pitanje “Što biste vi promijenili u tvrtki kad biste mogli?” na nedirektan način ispituje negativne aspekte kulture organizacije. Odgovor na pitanje “Tko je najbolji kandidat kojeg ste ikad zaposlili?” otkrit će vam očekivanja od vas, kao i vrijednosti koje su vašem potencijalnom poslodavcu važne.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads