Što stariji (iskusniji) zaposlenici mogu dati vašem timu?

Što stariji (iskusniji) zaposlenici mogu dati vašem timu?

Da na mladima svijet ostaje, pjevaju i vrapci na granama. No u timovima se nalaze i stariji zaposlenici – što s njima?

Piše: Dijana Kopjar Mucak
Foto: Unsplash

Jeste li svjesni vrijednosti koje njihove godine donose vašem poslovanju ili jedva čekate da ‘stariji’ odu u mirovinu? Ako ste se našli u drugoj opciji, zastanite i razmislite, a mi ćemo vam pokušati u tome pomoći:

Iskustvo

Nema tog fakulteta koji će vas naučiti ono što vas uče godine iskustva. Imajte na umu da zaposlenik koji ima godina staža onoliko koliko ste vi stari, teško može upasti u novu situaciju iz koje već nije vidio kako se izlazi, a to cijelom timu može samo koristiti.

 

Kontakti

Kad mi je prije nekoliko godina jedna mlada kolegica na praksi ‘mrtva hladna’ priopćila kako ona traži posao PR-a u velikoj tvrtki ili instituciji, ugrizla sam se za jezik i nisam je pitala: “Zlato, a koliko brojeva mobitela novinara imaš u imeniku?” Možda sam trebala, no taj dan nije mi se dalo rušiti ničije snove. Zato cijenite kolege koji su tijekom godina prikupili masu kontakata i koje svi znaju. A to nisu oni s diplomom na kojoj se tinta još nije osušila.

 

Snalaženje u stresnim situacijama

“Greška će se dogoditi, zato budite spremni na to”, govorio nam je bivši šef kad smo organizirali velike evente. I stvarno, kad je nešto pošlo po zlu (a uvijek je, barem nešto malo), bili smo spremni na to i svjesni da nismo mogli baš sve odraditi savršeno. I bilo nam je lakše. Životno i radno iskustvo donose sa sobom spremnost na to da ljudi griješe, da se gluposti događaju, da je to sastavni dio posla i – da nitko nije umro zbog toga. A takav stav u stresnim situacijama, koji često imaju stariji kolege, znači jako puno.

 

Znanje

Vašem starijem kolegi Tik Tok možda nije najdraža društvena mreža, no to ne znači da o nekim drugim temama ne zna više od vas i od bilo kojeg drugog člana tima. U timskom radu nema mjesta ponosu – zato pregrizite ‘sve ja znam’ stav i pitajte za savjet kolege koji su stariji i iskusniji. Iznenadit ćete se koliko toga korisnog možete dobiti za svoj projekt.

 

Lojalnost

Stariji zaposlenik nema potrebu dokazivati se ni sebi ni drugima. Ima zavidan CV, dobre i loše poslodavce iza sebe, prošao je dobre i loše poslove i zna ih razlikovati. I zbog svega navedenog znat će cijeniti dobrog poslodavca. Tržište rada je arena u kojoj nikad ne prestaje borba za one koji vrijede. No stariji zaposlenik neće otići na malo veću plaću ili malo veću funkciju; ima previše utakmica u nogama da bi ono dobro što ima prodao za zvučniju titulu na vizitki. Cijenite to i uživajte u svim dobrim stvarima koje vam prisustvo takvog člana tima donosi.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads