TOUGH MUDDER dolazi u Hrvatsku, ali samo za timske igrače

TOUGH MUDDER dolazi u Hrvatsku, ali samo za timske igrače

Izazov nenatjecateljskog karaktera i bez mjerenja vremena – tako o svjetskom sportskom projektu Tough Mudder, koji ove godine dolazi i u Hrvatsku, govore njegovi organizatori, Tough Mudder Adria.

Ove neobične osobine za jednu utrku posve su očekivane, uzmemo li u obzir da je Tough Mudder prvenstveno timski izazov u kojem sudionici pokušavaju prijeći niz prepreka koje su oblikovane tako da ih je mo- guće savladati samo i jedino uz pomoć tima. Solo igrači nemaju nikakve šanse.

Projekt je pokrenut prije 9 godina u Americi, a do danas je u njemu sudjelovalo više od 3,5 milijuna ljudi diljem svijeta. Inače se Tough Mudder sportski eventi dijele na nenatjecateljske i natjecateljske, a mi ćemo svoj timski duh moći dokazati u nenatjecateljskom projektu na jesen u Zagrebu.

TOUGH MUDDER dolazi u Hrvatsku, ali samo za timske igrače

Po čemu je Tough Mudder drugačiji i poseban, za Brend kulturu pojasnila je Mirna Čavrak Talapko, Marketing Media and PR Managerica Tough Mudder Adria: “Kad je Tough Mudder u pitanju, utrka možda i nije najbolji izbor riječi; više volimo koristiti izazov, jer Tough Mudder ujedinjuje više od 10 prepreka kreiranih da testiraju mentalne i fizičke granice sudionika.

Zapravo, Tough Mudder je izazov ali i način razmišljanja.

Sudionici Tough Muddera osjećaju se uspješnima, dijele postignuće, odlično se zabavljaju te imaju priliku sa svojim suigračima doživjeti nesvakidašnje prijateljstvo i timski rad.

U konačnici to je ono glavno – najvažnija je snaga tima, a ne snaga pojedinca“.

Globalni fenomen

Prvi Tough Mudder pokrenuli su 2010. godine Will Dean i Guy Livingstone. Will je ideju prijavio na natjecanje poslovnih planova na Harvard Business School gdje je studirao i naišao na nepovjerenje i negativne reakcije. Ipak Tough Mudder je održan u svibnju 2010. u američkom gradu Pennsylvania.

Očekivali su 500 sudionika, a pojavilo ih se čak 5.000. Od tada se Tough Mudder smatra globalnim fenomenom. Svake godine održava se više od 50 Tough Mudder izazova diljem svijeta.

Prvi hrvatski Tough Mudder 

Na prvom hrvatskom Tough Mudder izazovu, koji se održava pod nazivom Tough Mudder 5K Urban, možete sudjelovati 11. i 12. listopada na zagrebačkom Bundeku.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.