Rad od kuće postaje nepoželjan?

Rad od kuće postaje nepoželjan?

Iako rad na daljinu i digitalni rad danas više nisu noviteti, pandemija je pogurala digitalizaciju i rad na daljinu u područja u kojima se prethodno malo koristila.

Pripremila: Josipa Celinić
Foto: Unsplash

Prije nekoliko dana svjetski poznata tvrtka Apple zatražila je od svojih zaposlenika da se od rujna vrate u svoje urede. Rad od kuće vratio bi se u uredske prostore minimalno na tri dana tjedno. „Zbog svega što smo uspjeli postići dok su mnogi od nas razdvojeni, istina je da je nešto bitno nedostajalo tijekom protekle godine: jedni drugima“, izjavio je izvršni direktor Applea Tim Cook.

Dio zaposlenika, očekivano ili ne, pobunio se. Kako se ističe, ne žele birati između posla i obitelji. No traži li to Apple zaista?

 

Rad na daljinu

Rad na daljinu radnicima omogućuje veću fleksibilnost u određivanju vremena i mjesta rada. Ostvaruje se veća autonomija, poboljšana ravnoteža radnog vremena i smanjeno vrijeme putovanja na posao, piše MojPosao. S druge strane, takav način rada često rezultira većim intenzitetom i duljim radnim vremenom. To dovodi do osjećaja izolacije i negativno utječe na mentalno zdravlje radnika.

Također, postoji sve veća uporaba mrežnog nadzora čime se postavlja pitanje privatnosti. Dok pitanje nedostatka prostora za rad i ergonomske opreme dovodi do povećanja zdravstvenih rizika za radnike na daljinu.

Ovo su glavni zaključci studije koje je zatražio Odbor za zapošljavanje i socijalna pitanja (EMPL) Europskog parlamenta.

Iako rad na daljinu više nije novitet, pandemija je pogurala digitalizaciju i rad na daljinu u područja u kojima se prethodno malo koristila. Prema podacima Eurofounda, 36,5% radnika počelo je raditi od kuće tijekom pandemije, u usporedbi s 15,8% prije izbijanja pandemije.

Zanimljivo je da je rad na daljinu i dalje dominantan među visokoobrazovanim radnicima koji imaju vrlo razvijene digitalne vještine.

Također, MojPosao ističe kako se pokazalo da, iako postoje mnogi potencijali smanjivanja diskriminacije u društvu. No isto tako, rad na daljinu propustio je otvoriti tržište rada za društveno ugrožene kategorije stanovništva.

 

Rad od kuće je nepoželjan?

Pa da se vratimo na slučaj Apple. Iz poteza tvrtke i izjave izvršnog direktora Cooka može se zaključiti da je rad od kuće „nepoželjan” ili „loš”. Razlog? Izostanak susreta s kolegama, networking, manjak socijalizacije i slično. Djelatnici se u većinskom broju pretvaraju u ”robote” koji samo odrađuju svoje zadatke za novac, zanemarujući sve pozitivno što zaposleniku može donijeti rad u uredu.

Postavlja se pitanje, jesu li se pojedinci ulijenili? Jesu li postali manje ambiciozni ili jednostavno žele iskoristiti sve mogućnosti digitalnog svijeta i svo svoje slobodno vrijeme provesti sa svojim najmilijima? I isključuje li doista poslovan dio života, toliki dio privatnog? Ili je samo pitanje dobre organizacije? Jer ipak smo mi socijalna bića.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads