Pozitivan dan: Budite zahvalni i ljubazni, osobito sada

Konferencija Pozitivan dan

Zahvalnost, ljubaznost, rad na sebi i biranje onoga što puštamo u našu svakodnevicu ključni su faktori za osjećaj sreće, poručili su sudionici konferencije Pozitivan dan.

Foto: Pozitivan dan

Konferencija u organizaciji portala za osobni rast i razvoj Inkubator sreće održana je online, a okupila je sudionike iz područja cijele Europe koji su se kroz predavanja stručnjakinja upoznali s različitim temama i metodama rada na sebi. Pozitivan dan su obilježile teme samopouzdanja, upravljanja emocijama i zdravljem, sve do odnosa s novcem, a evo nekoliko ključnih zaključaka.

Ključne lekcije

Konferenciju je otvorila Aleksandra Ivanac s temom samopouzdanja, kroz osobno iskustvo kako je gradila svoje samopouzdanje motivirala je sve prisutne.  „Kako bismo bili samopouzdani moramo biti iskreni prema sebi i ostvarivati svoje ciljeve koje je pritom potrebno dobro definirati i krenuti. Ključno je krenuti“, rekla je Aleksandra.

Nataša Vrsaljko Alić, coach za emocije sudionicima je poručila da nas emocije povezuju sa životom, bile nam one ugodne ili neugodne, dok je Dina Balić, otkrila da svatko u sebi ima sabotera koji mu se obraća određenim riječima i frazama nepovoljnim za nas, te mudraca koji zna što je ono tko smo zaista i ima odgovore na sva pitanja. Psihologinja Anđela Jelić istaknula je kako hrana utječe na naše emocije, te kako je iznimno važna kvaliteta, a ne količina.

Konferencija Pozitivan dan

U panel raspravi naziva „ Utječe li sreća na zdravlje ili zdravlje na sreću“ panelistice Helena Fjorović, Ivana Kolić Jović i Anamarija Pažin Morović složile su se oko toga da odgovara na to pitanje nema – jer sve to je jedan čarobni krug koji se isprepliće na svim razinama. Konferenciju je zatvorila Kristina Ercegović, urednica portala Žene i novac, na temu sreće i novca te naglasila da sreća nije u novcu nego u smislenom radu i odnosima te da se obilje traži u sebi.

Voditeljica i organizatorica konferencije Pozitivan dan, Danijela Medaković, sam kraj je podsjetila sve prisutne da biraju svoje odnose, rade na sebi, biraju svoje misli, svoje ljude, ono što prate i koga prate, jer pametnijim izborima bliže smo sreći.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.