Elon Musk savjetuje mlade koje zanimanje studirati kako u budućnosti ne bi bili ‘beskorisni’

Elon Musk savjetuje mlade koje zanimanje studirati kako u budućnosti ne bi bili 'beskorisni'

Elon Musk, tehnološki mogul, ističe kako će u budućnosti najbitnije biti inženjerske i ljudske interaktivne karijere.

Foto: Unspash

Elon Musk dao je mnoga predviđanja o budućnosti društva i ulozi koju će igrati njegove tvrtke Tesla i SpaceX. Milijunaš ima vrlo čvrsta mišljenja i ne boji ih se iznijeti u intervjuima, konferencijama, pa čak i na društvenim mrežama. Ovoga puta govorio je o utjecaju koji će umjetna inteligencija imati na poslove budućnosti te spomenuo karijere koje će biti sigurne.

„Umjetna inteligencija učinit će posao pomalo besmislenim“, rekao je Elon Musk na posljednjoj Svjetskoj konferenciji o umjetnoj inteligenciji.

Na događaju su ga pitali trebaju li se brinuti. Razvoj novih tehnologija uvijek je stvarao neke zastarjele poslove, ali generira i nove potrebe, važno je znati prilagoditi se. Iako stroj može obavljati posao koji je nekoć pripadao jednoj osobi, sada se zahtijeva da netko kontrolira stroj. Prema Musku, to su ljudi koji znaju kako razviti softver ili programske strojeve za umjetnu inteligenciju. Međutim, doći će do točke u kojoj UI može pisati vlastiti softver. Dakle, koji su poslovi sigurni?

Proizvodnja i distribucija svih sektora vjerojatno je u rukama tehnologije. Ono što će biti potrebno u ovom futurističkom društvu, bit će ljudska interakcija.

„Ako radite na nečemu što uključuje ljude ili inženjering, to je vjerojatno dobar fokus za vašu budućnost“, zaključio je Musk.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.