U Zagrebu se otvara prva izložba posvećena povijesti alkohola

Muzej mamurluka, izložba Povijest alkoholnih pića

Jedan od najsnažnijih, ali skoro pa nevidljivih utjecaja na čovječanstvo konačno je dobio i svoj izložbeni postav. Muzej mamurluka u suradnji sa Badel 1862 d.o.o. poziva vas na izložbu s temom Povijest alkoholnih pića – Od Mezopotamije do koronekoju možete pogledati od 27.10 do 29.11.2020.

Piše: Stella Ćaleta
Foto: Muzej mamurluka
Video: Dhar media

Veza čovječanstva i alkohola duga je skoro koliko i poznata povijest. Prešli smo dalek put od fermentiranog voća u kojem smo prirodno pronalazili etanol do usavršavanja recepata naših omiljenih pića. U prvom muzeju posvećenom mamurluku u svijetu doživjet ćete tu povijest svim osjetilima, ne samo vizualno.

Izložba Muzeja mamurluka po prvi puta će, kroz zanimljive priče i interaktivni sadržaj, predstaviti razvoj pića od drevne Kine i Mezopotamije, pa sve do modernih vremena. Ponudit će odgovore na sva pitanja koja ste imali o povijesti alkohola na prostoru današnje Hrvatske, od prvih feničanskih kolonija pa do moderne Republike Hrvatske. Tako će zvijezde izložbe postati naša tradicionalna vina, piva, pelinkovci i rakije.

Pelinkovac je jedno od naših autohtonih pića s dugom poviješću, stoga je suradnja Badela 1862 i Muzeja mamurluka došla sasvim prirodno.

Nagađa se da je alkohol tiha sila iza mnogih kulturalnih dosega čovječanstva. Posjetite Muzej mamurluka na adresi Preradovićeva ulica 8 u Zagrebu i otkrijte povijest iz jedne nove perspektive – gledanu kroz čašu piva.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.