Usprkos kiši – Knjiga za na more!

Usprkos kiši - Knjiga za na more!

Posjetite Boutique sajam knjiga u Laubi od 31. svibnja do 2. lipnja i izaberite knjigu za na more, pogledajte izložbu hrvatskih književnih ilustracija i zaplešite. Jer kiša će jednom morati prestati.

Knjiga za na more, novi je koncept zagrebačke Laube na kojem će neki od najboljih hrvatskih izdavača ponuditi svoja ljetna štiva. Zamišljen kao sajam, ovaj susret knjige, razgovora i glazbe očarat će vas svojom umjetničko – kreativnom atmosferom.

Izložba ili ples?

Ondje ne samo da ćete moći izabrati svoje ljetno štivo po posebnim cijenama, već ćete moći sudjelovati u književnim radionicama i na okruglim stolovima koji će se baviti temama od suvremenog interesa. Moći ćete pogledati izložbu hrvatskih književnih ilustracija, testirati svoje znanje na književnom kvizu i zaplesati.

Teme koje će se naći na okruglom stolu su: Novinarstvo novih medija – s naglaskom na ulozi novih komunikacijskih tehnologija u promjeni sadržaja i shvaćanja suvremenog novinarstva i književnosti. Igre prijestolja svuda oko nas će tematizirati globalni književno-filmski fenomen koji samo rijetki mogu izbjeći, dok će Self help kao put ka sreći? objasniti povećanu popularnost literature za kvalitetnije življenje.

Kviz ili radionica?

Ovaj književni sajam je mjesto na kojemu će svaki posjetitelj moći naći kutak za sebe. Uz izložbu hrvatskih književnih ilustracija nekih od najboljih hrvatskih ilustratora među kojima su Dominik Vuković, Vedran Klemens i Tena Letica Tkalčević, svi posjetitelji će moći sudjelovati u književnom kvizu, književnim radionicama te još nekim iznenađenjima.

Kako bi doživljaj bio na vrhuncu, svake večeri ugođaj će na jednu višu razinu podići glazbenici iz projekta Femme nouvelle.

U petak 31. svibnja na rasporedu je svirka uživo Mary May, Nine Romić i Maje Posavec, u subotu 1. lipnja će vas rasplesati Sara Renar i SUN U, a umjetnica Ana Opalić priprema svojevrsni performans. U nedjelju 2. lipnja nas čeka live svirka Željke Veverec i trija, a Aklea Neon se direktno s proputovanja Južnom Amerikom spušta u dvorište Laube i priprema svoj glazbeni doprinos.

Mirela Priselac Remi koja zbog putovanja neće biti u prilici prisustvovati promociji priprema isto malo iznenađenje, a između nastupa Femme nouvelle glazbenica za DJ pultom bit će također dvije dame – Miss ei.kei i Lac Que.

I kako svemu tome reći – ne? Usprkos kiši.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads