Weekend Media Festival

20. do 23. rujna - Be there!

Weekend Media Festival okuplja renomirane stručnjake i talentirane mlade zvijezde na medijskom nebu, čija izlaganja informiraju i nadahnjuju u isto vrijeme.

Piše: Stella Ćaleta
Foto:WMF

Thank God it’s Friday!”, ratni je poklič koji se ori nebrojenim uredima u iščekivanju nadolazećeg odmora koji se krije na kraju svakog radnog tjedna. Zamišljate se udobno smješteni na svom kauču, s vrećicom čipsa u jednoj, a daljinskim upravljačem u drugoj ruci? Ili u jutarnjoj šetnji parkom s Fluffyjem, ili možda na čaši hladnog piva s ekipom subotom navečer? Ali maštanje odjednom prekine šef rečenicom: “Hej, jesi li slobodna za vikend od 20. do 23. rujna?”. U očaju gledate kako vam svi planovi ekspresno padaju u vodu. Vaš šef uočava bljesak panike u vašim očima i brzo dodaje: “Počinje Weekend Media Festival.”. Uzdah olakšanja je neminovan jer shvaćate – pred vama je jedno posve neponovljivo iskustvo.

O ČEMU JE RIJEČ?

 

Weekend Media Festival vodeći je regionaln događaj u području komunikacijskih znanosti. Prateći sva suvremena kretanja u svijetu medija, od najnovijih tehnoloških inovacija do komunikacijskih trendova, kao i sve druge relevantne događaje u poslovnom svijetu, WMF okuplja renomirane stručnjake i talentirane mlade zvijezde na medijskom nebu, čija izlaganja informiraju i nadahnjuju u isto vrijeme.

Vizionari usmjereni prema budućnosti

Svatko od njih donosi nešto jedinstveno i inovativno, no ipak se mogu svesti pod jedan zajednički nazivnik: riječ je o vizionarima koji su usmjereni prema budućnosti – a budućnost je kreativna,multikulturna i nezaustavljiva. Poprište jedanaestog izdanja Weekend Media Festivala, kao i svih dosadašnjih, šarmantni je gradić Rovinj, na toploj i sunčanoj obali Jadranskog mora, na samom zapadu čarobne Istre. Ako već samo obećanje o uživanju uokusima i mirisima prelijepog Jadrana, kao i oupijanju povijesti kojom su okupane kamenite ulice Rovinja nije dovoljno da vas privuče, ondaće to svakako učiniti bogat program koji su osigurali organizatori festivala.

SLOBODA, KREATIVNOST, INOVACIJA

Partneri ovogodišnjeg izdanja su Francuska i Njemačka pa će cijeli događaj biti u znaku Pariza i Berlina, kao jednih od najvažnijih urbanih prijestolnica europske kulture. Osim što su značajni kao vodeće gospodarske snage europskog, ali i svjetskog tržišta, riječ je o umjetničkim centrima koji su već tradicionalno kolijevke inovatora, intelektualaca i kreativaca. Stoga će dio programa biti posvećen upravo gostima iz tih zemalja, koji će kroz panele prikazati najsuvremenije medijske i poslovne prakse svojih zemalja. Kroz popratni program u obliku izložbi i glazbe bit će predstavljena isprepletenost i ujedinjenost naizgled nespojivih elemenata kojima Europa obiluje.

Izlazak iz društveno određenih okvira

Kreativnost je moguća jedino izlaskom iz društveno određenih okvira, a dodirom različitih kultura nastaje iskra koja pali vatru inovacije – a Berlin i Pariz, kao gradovi slobode, multikulturalnosti i otvorenosti, najbolji su primjer toga. Poticanje različitosti i kreativnog razmišljanja provlači se kao temaovogodišnjeg izdanja festivala, a ove države i gradovi prednjače upravo u tome.

Partneri ovogodišnje izdanja su Francuska i Njemačka pa će cijeli događaj biti u znaku Pariza i Berlina, kao jednih od najvažnijih urbanihprijestolnica europske kulture.
POMICANJE GRANICA MOGUĆEG

Nadalje, na programu nas očekuju neka značajna imena regionalne medijske scene. Davor Rostuhar, najveći hrvatski avanturist, zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim govoreći o tome kako je ostvario svoj san i postao prvi Hrvat i 26. osoba na svijetu koja je osvojila Južni pol. Propješačivši gotovo 1200 kilometara ledene pustoši u 48 dana, sam vukući sanjke sa svom opremom potrebnomza preživljavanje, a koje su u startu težile 137 kilograma, postigao je ono o čemu mnogi avanturisti sanjaju, ali malobrojni ostvare. A sve to, kao i mnogo više, postigao je „solo, unsupported i unassisted“.

Ovogodišnji gosti WMF-a

Festival će ugostiti i Kristijana Novaka, jednog od najvažnijih suvremenih hrvatskih književnika, autora romana Črna mati zemla (koji je dodan na popis lektira), te Ciganin, ali najljepši, koje su uprizorene i na kazališnim daskama. Novak će govoriti o različitim temama koje otvaraju njegovi romani. Profesor i pročelnik odjela za komunikologiju na Sveučilištu u Ljubljani, Dejan Verčić, otkrit će nam zašto se trenutno nalazimo u postknjiževnom dobu, gdje je čitanje postalo rijetkost, a riječi su zamijenile slike.

Slovenski praktičar i teoretičar strateškog komuniciranja autor je preko 10 knjiga i 300 znanstvenih članaka. Nositelj je i nagrade Alan Campbell-Johnson za izvanredan doprinos u međunarodnim odnosima s javnošću, te Pathfider Award nagrade Američkog praktičnu upotrebljivost znanstvenog istraživanja. Stoga, slušamo pažljivo kada Verčić tvrdi kako živimo u dobu “lažnih vijesti, post-činjenica i post-istina koje prate post-čitanje i potiču građanski i potrošački promiskuitet.”.

Nove inspiracije i ideje

Do sada ćete sigurno već biti prepuni novih inspiracija i ideja, a kako ih izložiti i napraviti uspješan pitch, na zasigurno i više nego korisnoj radionici pokazat će nam mađarski poduzetnik i vloger Péter Szántó. Szántó, koji je uvršten na listu top 30 ispod 30 godina u mađarskom izdanju Forbesa, osnivač je SpringTab.com-a i sportaš s University of Southern California, do sada je surađivao s Time Warnerom, L’Oréalom, OTP-om, Fashion Streetom i TripTrottingom, čime si je osigurao priznanje u svijetu digitalnog poslovanja.Osim što će vam u manje od 10 minuta dekonstruirati pitch i dati čarobnu formulu kojom ćete prodati svoje ideje, inspirirat će vas i savjetima o tome kako lansirati vlastiti brand.

Naposljetku,važno je spomenuti i održavanje panela pod nazivom “Restrukturiranje
medijskog tržišta”, na kojem će vodeći regionalni stručnjaci raspravljati o nizu preslagivanja i akvizicije koje mijenjaju izgled regionalne medijske scene. Najznačajnije su akvizicije američkog fonda KKR, vlasnika N1 televizije, koji bi kupnjom televizijskih kuća diljem regije mogao značajno utjecati ne samo na TV scenu, već i ostale medije.

NETKO SE JOŠ DVOUMI?

Dakle, vikend od 20. do 23. rujna rezervirajte za Weekend Media Festival – za učenje, razmjenu ideja, inspiraciju, kreativnost, networking i zabavu, na staroj lokaciji u bivšoj tvornici duhana u Rovinju. Ne brinite, vaše omiljene serije stignete pogledate drugivikend, a Fluffyja će prošetati već netko – stoga spremite kofere i put pod noge!

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads