Preporučujemo TOP 7 autora, knjiga koje vrijedi pročitati!

preporučujemo top 7 autora, knjiga koje vrijedi pročitati

U povodu Interlibera, koji se do 18.studenoga održava na Zagrebačkom velesajmu, donosimo vam popis knjiga koje vrijedi pročitati. Preporučujemo vam raznolike autore – od sportaša preko psihologa do poduzetnica.

Pripremila: Dijana Kopjar Mucak
Foto: Čitaj knjigu, Verbum.hr, Dhar media

‘Znam da ništa ne znam’ poznata je i često citirana Sokratova misao. Ako se slažete, i pored svih svojih uspjeha, formalnog obrazovanja, iskustva i životne škole, volite posegnuti za dobrom knjigom iz koje nešto možete i naučiti, čitajte dalje.

U povodu Interlibera, koji se do 18.studenoga održava na Zagrebačkom velesajmu, donosimo vam popis knjiga koje vrijedi pročitati. Preporučujemo vam raznolike autore – od sportaša preko psihologa do poduzetnica. No zajedničko im je jedno: svi će vam oni proširiti vidike. Nećete nužno na ispisanim stranicama otkriti toplu vodu, no potaknut će vas da razmislite o sebi, svom životu, odnosima s ljudima… A to je, priznat ćete, nešto što mogu samo najbolji. Dakle, upoznajmo ih:

Razotkrivanje – Andre Agassi

Navikli smo gledati ga u pobjedničkim mečevima na teniskom terenu, no zavirite li među korice njegove autobiografije, upoznat ćete i drugu – manje glossy stranu života slavnog Andrea Agassija.

Zašto je lagao, kakav mu je bio odnos s ocem, koje uspomene nosi iz djetinjstva, kako je i kada shvatio da ne želi više igrati tenis, kao i mnoge druge detalje, Aggasi hrabro otkriva svojim čitateljima. Nakon fascinantne karijere posvetio se dobrotvornom radu, pa se i on i njegova supruga, ništa manje slavna Steffi Graf, brinu za najmlađe kojima životni put nije počeo u najsretnijim okolnostima. Predivna inspiracija za blagdanske dane pred nama…

preporučujemo top 7 autora, knjiga koje vrijedi pročitati

Okruženi idiotima – Thomas Erikson

Jeste li crveni, žuti, zeleni ili plavi? Jesu li, iz perspektive crvenog, zeleni doista idioti ili je to samo stvar nerazumijevanja? Ne mislimo, naravno, na boju kose ili političko usmjerenje (ako ste to pomislili, na pogrešnoj ste stranici. Surfajte dalje).

Thomas Erikson raščlanjuje poznate tipove osobnosti i ponašanja: crvene, žute, plave i zelene. Na vrlo prihvatljiv, lak i zabavan način pojašnjava vrijednosti svakog pojedinog tipa, te pomaže u razumijevanju tipova drugačijih od nas. Na kraju, posve je jasno da idioti (s manje časnim iznimkama) nisu idioti i da je razumijevanje različitih tipova osobnosti ključ uspjeha u komunikaciji. Zanimljivo i vrlo primjenjivo!

preporučujemo top 7 autora, knjiga koje vrijedi pročitati

Vibracija uspjeha – Iva Bele

Koliko ste puta čuli da je za napredak na bilo kojem životnom polju ključno preuzeti odgovornost? Koliko god bilo – nedovoljno je. Sugerirat će vam to i Iva Bele u svojoj uspješnici Vibracija uspjeha. Priručnik je to koji ćete željeti prolistati ponovno u nekim novim životnim okolnostima. Iskustvo i znanja koja je stekla u Hrvatskoj i inozemstvu, Bele je velikodušno ponudila na znanje i pomoć svima koji pročitaju Vibraciju uspjeha, temeljenu na osnovnom postulatu – sve što nas okružuje je energija koja vibrira.

Doznat ćete kako vibrirati na putu uspjeha i kako da se na tom putu ne saplićete o vlastite noge. Metodu koju je Bele osmislila nazvala je Success Concept, a priručnik Vibracija uspjeha bit će vam prva ulaznica u taj svijet odgovornosti i postizanja ciljeva.

preporučujemo top 7 autora, knjiga koje vrijedi pročitati

Umijeće kreativnog razmišljanja – Rod Judkins

Zašto se pojedinci zaklinju u vlastitu kreativnost, a drugi će vam bez ustezanja reći ‘ja nisam kreativan’? Tko dijeli karte kreativnosti i koliko svemu tome obol daje vlastita (ne)sigurnost?

Od Warhola preko Einsteina do nobelovaca, Rod Judkins donosi primjere poznatih i priznatih kreativaca i njihovih iskustava, obogaćujući vaš život novom dozom samopouzdanja. Svoje cjeloživotno istraživanje Judkins je sažeo u ovom djelu koje će vas ugodno iznenaditi i potaknuti da i sami razmislite jeste li uistinu nekreativni ili vas je netko u to uvjerio.

preporučujemo top 7 autora, knjiga koje vrijedi pročitati

Reci čega se bojiš i ostvari se – Lea Brezar

Kupujete li ovaj priručnik, zatražite usput i jednu bilježnicu; trebat će vam. Poduzetnica I spisateljica Lea Brezar u svom će vas novom djelu, naime, suočiti s vašim najdubljim strahovima, povesti vas do dubine svijesti i iskopati zajedno s vama strahove skrivene duboko ispod maske samopouzdanja.

Zatražit će od vas da paralelno s čitanjem odgovarate na pitanja kojima pogađa u bit i koja, baš zbog toga, najčešće ne želimo čuti, a usput će vas prekoriti odgovarate li sa da/ne. Nema varanja, put spoznaje nije lagan i autorica to ne obećava, no spoznajna žaruljica koja će vam na kraju čitanja ostati svijetliti iznad glave vrijedna je truda i pokoje suze na putu.

Bez ustručavanja u glavu će vas pogoditi tvrdnjom ‘svi se bojimo’, a isto tako direktno pozvat će vas da naučite svoje lekcije i ostvarite se punim plućima. Avantura za najhrabrije.

preporučujemo top 7 autora, knjiga koje vrijedi pročitati

12 pravila za život- Jordan B. Peterson

Što s uspjehom u životu imaju jedna mačka, jedan jastog i sloj prašine u kući? Otkrit ćete u ovom svjetskom bestselleru, u kojem vam klinički psiholog Jordan B. Peterson, uz dozu humora, nudi 12 naizgled jednostavnih pravila za život.

Samo naizgled, jer svako od njih potaknut će vas na razmišljanje.

Znanstvena pozadina njegova rada omogućila mu je da s lakoćom spoji znanstvene spoznaje s drevnim tradicijama i mudrostima. Otkrit će vam se tako svijet kritiziranja, uspoređivanja (sa sobom i drugima), vječna potraga za srećom i uspjehom… Primjena Petersonovih pravila bit će vam korak na putu do smisla i reda u vašem životnom prostoru, odnosima s drugima i ključno – u vašoj glavi.

preporučujemo top 7 autora, knjiga koje vrijedi pročitati

Najjači si kad si svoj – Kristina Ercegović

Poduzetničke brige na jednom mjestu okupila je poznata autorica, i sama poduzetnica, Kristina Ercegović. Osim problema s kojima se i sama susretala i nosila, a koji su svakodnevica većine poduzetnika, Ercegović nudi i vlastita rješenja temeljena na iskustvu.

Ovaj će vam priručnik, kroz dozu humora i odlične primjere, dati niz odličnih poslovnih savjeta i usmjerenja. Je li poduzetništvo zapravo 24/7 robija ili se može uživati u vlastitom poslu i ostvariti na drugim razinama? Jeste li samo umorni ili uistinu želite izlaz iz poduzetničkog svijeta? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronaći ćete uz pomoć ovog priručnika.

Klijenti, novac, proizvod, marketing, ali uz sve to i osobni razvoj, našli su mjesta u budućem poduzetničkom bestselleru ‘Najjači si kad si svoj’.

preporučujemo top 7 autora, knjiga koje vrijedi pročitati

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads