Je li profit jedina mjera uspjeha?

Lea Brezar, Jadranka Boban Pejić

Voditi biznis sa svrhom jedna je od ključnih vrijednosti uspjeha i dobrih rezultata.

Na jučerašnjem online Business Cafeu gostovale su Jadranka Boban Pejić i Lea Brezar, obje uspješne hrvatske poduzetnice. Kroz temu je li profit jedino mjerilo uspjeha govornice su, zajedno s moderatoricom Kristinom Ercegović, zaključile kako su u poslovanju najvažnije dvije vrijednosti.

Lea Brezar, Jadranka Boban Pejić

Jadranka i Lea istaknule su dvije stavke ključne u razvoju kvalitetnog brenda – smisao poslovanja te dobri međuljudski odnosi.

Jako je bitno dugoročno graditi odnose s ljudima, a naročito onima u firmi koju vodite. Ukoliko ne postoje međusobna podrška i razumijevanje – onda dolazi i do velikog stresa te opterećenja zaposlenika. Novac dolazi kao rezultat, svojevrsna nagrada u procesu. 

Jadranka Boban Pejić (Makronova, Biovega, Bio&Bio) navela je svoje tri najvažnije vrijednosti kojima se vodi u biznisu.

Osjećaj smisla, odnosno doprinos okolini u kojoj živimo, rad s ljudima i stvaranje novih vrijednosti uz shvaćanje da smo ovdje na duge staze. Smatram da jedino sinergijskim djelovanjem možemo postići dobre rezultate.

Lea Brezar (Dhar media, Epoha, Brendfulness) također je napomenula kako je u poslovanju najbitnija tzv. dharma, odnosno svrha kojom se već godinama vodi u svom biznisu, a cijeli posao počiva na načelima tzv. dharmičkog menadžmenta.

„Najvažniji su mi odnosi u poslu i ljubav. Smatram da svatko treba krenuti od sebe i započeti put osobnog razvoja jer u protivnom pati biznis, ali i radnici – nismo sami i potrebno je konstantno i kvalitetno graditi odnose“, rekla je Lea.

Nužno je biti fleksibilan i imati plan B. Uvijek popisati svoje vrijednosti i uvidjeti što smo radili loše te ih mijenjati u one pozitivne. U biznisu je sve proces, ne treba odustajati. Dajte si vremena za traženje sebe i svoje svrhe.

Snimka 13. Business Caféa dostupna je na njihovom YouTube kanalu.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads