Jana – priča o vodi s porukom

Dizajn Jana etiketa
jana-priča-o-vodi-s-porukom
Jana kroz promjene dizajna kontinuirano privlači zanimanje svojih potrošača, mijenjajući tako izgled ali zadržavajući prepoznatljivost izvorne emocije Jana brenda.

Pripremila: Dhar media
Foto: Jana arhiva

Mijenjati etiketu snažnog brenda, prisutnog niz godina na tržištu, i to nekoliko puta godišnje, a i dalje ostati prepoznatljiv, izazov je za svakog dizajnera.

Što je to što jedan brend čini dovoljno prepoznatljivim kupcima, a da mu vizualna promjena ambalaže ne oduzima vrijednost identitetu?

Glavna dizajnerica Janinog vizualnog identiteta i osoba koja stoji iza inovativnih rješenja posebnih edicija Paulo Coelho, Anđelii Louise Hay u kampanji „Voda s porukom“ – Tea Kličinović – otkriva kako uspješno izbalansirati odnos sa samim brendom kako bi promjena dodatno osnažila njegov identitet.

„Ovo je uistinu jedan od onih projekata koji uvijek iznova nosi veliki izazov, ali i pruža ogromne mogućnosti pri oblikovanju. Postići jednostavan, a opet snažan metaforički izričaj, poštujući pritom postojeći identitet brenda upravo je smisao i prava uloga dizajna,“ objasnila je Tea, zaslužna da sve tri posebne edicije vode Jana. Iako vizualno različite, svaka daje nezamjenjiv doprinos prenošenju cjelovite priče te konkretne edicije prema potrošačima.

„Dizajn ovih edicija dosljedan je u pristupu, promišlja svaku temu te je svodi na njezine osnovne simbole pa ne utječu na promjenu identiteta brenda,“ objasnila je dizajnerica te opisala viziju i logiku kojom se vodila prilikom izrade etiketa različitih edicija Janine višegodišnje kampanje.

Jana je kroz godine izgradila lovemark brend koji pruža svojim potrošačima puno više od samog proizvoda.

„Etikete Paulo Coelho idealiziraju prirodu, a njezini proljetni motivi čistih, svježih kolora simboliziraju veselje. Jana je i opet okružena prirodom, ali na novi, originalan način. Etikete edicije Anđeli koriste kao glavni motiv osnovni simbol anđela, anđeoska krila, koja, utopljena u sam logotip Jane, postaju njezin sastavni dio, a pozadinsko plavetnilo doprinosi njihovoj vidljivosti, ali i mističnosti same Jane.

Etikete Louise Hay, pak, odabirom leptira kao glavnih motiva upućuju na mogućnost i naše promjene, koja je sveprisutna. Ova je edicija specifična po mutacijama šest leptira različitih jakih kolorita, fluidno uklopljenih u brend Jana, a koji svojom raznovrsnošću dodatno simboliziraju posebnost ne samo vode Jana, već i svake osobe ponaosob, personaliziraju iskustvo i dodatno naglašavaju afirmativne poruke pune nade“, nadalje objašnjava Tea.

Ove veoma različite edicije, a opet skladne kada je u pitanju prepoznatljivost, svaki put iznova nas vode kroz proces promjena, koje osim na etiketama Jana u svojoj kampanji potiče i u našim mislima.

Snaga Jane upravo je u snažnom imidžu koji dopušta ovakve poduhvate. Jana je kroz godine izgradila lovemark brend koji pruža svojim potrošačima puno više od samog proizvoda. Bilo da je obavijena idealiziranim motivima prirode, mističnim krilima ili krilima leptira, Jana kroz dizajn najavljuje da će se i dalje mijenjati, i poticati sve nas da se pozitivno mijenjamo.

Nove edicije Jane, ponovno drugačije, snažne i inspirativne te tehnološki još izazovnije možemo očekivati na proljeće, doznajemo od glavne dizajnerice Tee Kličinović, što nama u Brend Kulturi budi znatiželju i golica maštu. Vama ne?

jana-priča-o-vodi-s-porukom

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.