HODAJUĆE REKLAME – Poduzetnici s 25? Zašto ne?

HODAJUĆE REKLAME - Poduzetnici s 25? Zašto ne?

Hodajuće reklame su Ante Starčević i Tino Vrbanović, dva prijatelja koji su otvorili svoju agenciju koja pruža usluge out of home oglašavanja i zakupa medija.

Pripremila: Stella Ćaleta
Foto: Hodajuće reklame

Dobre su šanse da ste u zadnje vrijeme na ulicama većih gradova ugledali veselu ekipu koja na leđima nosi reklamne plakate. I iako se čini kako je digitalizacija oglašavanja u potpunosti preuzela tržište, dinamični duo čiju priču donosimo, ipak se odlučio za nešto drugačiji put.

Ante Starčević i Tino Vrbanović otvorili su svoju agenciju koja pruža usluge out of home oglašavanja i zakupa medija – Hodajuće reklame.

GODINE NE čINE PODUZETNIKA

Povratak korijenima oglašavanja nije jedino što je u njihovoj priči neobično – riječ je o dvojici najboljih prijatelja iz djetinjstva, koji su u poduzetničke vode krenuli u svojim ranim dvadesetima. Bez velikog početnog kapitala, bez previše radnog iskustva, ali uz puno volje i entuzijazma, krenuli su u realizaciju ideje koja se rodila prilikom zajedničkog ispijanja kave – kako to obično biva s većinom dobrih ideja.

„Uz puno rada, volje, truda i pomoći uspjeli smo kao start-up bez značajnog kapitala ideju plasirati na tržište.“, kažu nam.

Njihove Hodajuće reklame omogućuju klijentima da zakupe medijski prostor tamo gdje je inače skup ili teško dostupan, a gdje je svakodnevno velika fluktuacija ljudi.

„Urbane šetnjice, rive ili trgovi mjesta su koja bi bilo šteta ne iskoristiti, a naravno, zbog same mobilnosti medija, moguće je ciljati određenu skupinu prolaznika i u realnom vremenu mijenjati lokacije. Tu nastupaju hodajuće reklame i pokazuju izvrsne rezultate.“, navode nam dečki.

Digitalni mediji nisu najbolji (a niti jedini) izbor za svakoga, a u procjeni najboljeg kanala komunikacije važno je biti realan.

HODAJUĆE REKLAME - Poduzetnici s 25? Zašto ne?

„UčIMO NA VLASTITOJ KOžI“

Uobičajeno je u vlastite poslovne pothvate krenuti nakon stjecanja iskustva drugdje. Know-how, vještine i samopouzdanje koji dolaze s iskustvom, ali i zrelošću, nezamjenjivi su saveznici svakog poslovnog pothvata.

No, Ante i Tino tvrde da ima nešto i u mladenačkoj hrabrosti i entuzijazmu: „Na ovakav način se dolazi do vrlo dragocjenog iskustva jer sve se zaista uči na vlastitoj koži.“, ističu dečki. „Usprkos svim manama, mislimo da je bolje da ljudi čim mlađi krenu razvijati svoje ‘stvari’. Puno će puta pasti, ali ubrzo će imati i ogromno iskustvo. Na same izazove gledamo kao na stvari koje će nas dugoročno izgraditi i pomoći nam u vođenju tvrtke.“.

Digitalni mediji nisu najbolji (a niti jedini) izbor za svakoga, a u procjeni najboljeg kanala komunikacije važno je biti realan.

HODAJUĆE REKLAME - Poduzetnici s 25? Zašto ne?

POSLOVNI SURADNICI? PRIJATELJI? OBOJE!

Tino i Ante prekršili su još jedno nepisano pravilo biznisa – posao i prijateljstvo, kaže se, ne idu zajedno. Upozoravaju nas, tako, kako dobar prijatelj ne jamči dobrog poslovnog suradnika, a i kako emocionalni aspekti prijateljskog odnosa mogu otežati ponekad teške, poslovne odluke. I što s prijateljstvom ako posao propadne?

Naravno, iako su mnogi skeptični oko prijateljstva u biznisu, usprkos slučajevima kada je to zaista recept za katastrofu, Ante i Tino svoje prijateljstvo vide kao prednost.

„Potrebno je jako čvrsto međusobno povjerenje i vrlo visoka razina iskrenosti. Svjesni smo da prijateljstvo može u potpunosti razoriti tvrtku i uništiti odnos između ljudi, ali kada se spoje prave osobe s istim ciljem, to može biti pun pogodak.“, navode.

Tu ne staju i već spremaju neke planove za budućnost. „Naši promotori su nam najveće bogatstvo i želimo im omogućiti potpunu udobnost i lakoću materijala. Svakako očekujemo i skorašnjim novitetima olakšati klijentima aktivaciju i analiziranje samog oglašavanja.“, priznali su nam.

Još je puno izazova pred njima, ali Tino i Ante dokazali su kako su dovoljno odvažni i spremni prekršiti poneko nepisano pravilo kako bi ostvarili svoj zajednički cilj. A ako nećeš dok si mlad, kad ćeš?

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.