CEDEVITA – Ajmo na CE!

CEDEVITA - Ajmo na CE!

Cedevita, jedan od naših najprepoznatljivijih brendova, ove godine slavi pedeseti rođendan. U čast toj velikoj obljetnici izašli su s novom promotivnom kampanjom.

Pripremila: Stella ćaleta
Foto: Cedevita

Jedan od naših najprepoznatljivijih brendova, Cedevita, ove godine slavi pedeseti rođendan. U čast toj velikoj obljetnici izašli su s novom promotivnom kampanjom – serijom inspirativnih spotova koji
obiluju pozitivnim emocijama, mladenačkim duhom, energijom, zajedništvom i bliskošću.

Cedevita zna ono što znamo i mi – emocija je kraljica brenda. S Jelenom Jelenc, direktoricom marketinga pića Cedevite, razgovarali smo o srži Cedevitinog brenda, njihovom odnosu prema potrošačima, kao i novoj kampanji koja ujedinjuje to dvoje.

FOKUS NA EMOCIJE

U pedeset godina Cedevitinog postojanja mnogo toga se promijenilo – od tehnologije kojom raspolažemo do životnog stila kojim živimo. Sada potrošač ima pristup svim informacijama, svjestan je svoje moći, a njegove želje su složene. Njegovu pažnju, ali i lojalnost, nije jednostavno pridobiti.

No unatoč svemu tome, Cedevita je svjesna da ipak postoji nešto što je konstantno – emocija. „Emocija koju potrošači imaju prema Cedeviti kao suputniku njihovih zajedničkih trenutaka, nije se promijenila.“, navodi Jelena.

Stavljajući fokus na emocije, Cedevita i nakon 50 godina postojanja nastavlja uspješno držati korak s današnjim potrošačima.

Svi mi težimo povezati se s drugima, osjećati da pripadamo. Od svojih početaka Cedevita je poveznica između svojih potrošača, a upravo taj imidž kroz komunikaciju žele osnažiti. U vremenu kada sve više slušamo o razlikama među generacijama, podsjetiti se na ono što nas spaja važnije je no ikad.

„Svi pričamo o našim različitostima, „generacijskom jazu“ ili „sukobu generacija“, no rijetko tko spominje zajedničke vrijednosti i karakteristike oko kojih bismo se trebali skupiti i ujediniti kao ljudi, kao jedna generacija.“, navodi naša sugovornica.

CEDEVITA - Ajmo na CE!

Tako emocije koje nas povezuju postaju više od toga. Postaju naše zajedničke vrijednosti – koje u užurbanom svijetu današnjice ponekad gube sjaj, ali Cedevita ih kampanjom teži osvježiti.

Od svojih početaka Cedevita je poveznica između svojih potrošača, a upravo taj imidž kroz komunikaciju žele osnažiti. Pedesetogodišnja tradicija shvaćena je kao snaga brenda, a nostalgija kao koristan alat za povezivanje s potrošačima.

šTO NAS SPAJA?

„Naglašena individualnost i generacijske razlike dominiraju današnjim vremenom, a Cedevita kroz komunikaciju podsjeća kako svi mi, bez obzira na razlike, živimo uz zajedničke vrijednosti, imamo nešto o čemu sanjamo i u što vjerujemo.“, ističe Jelena.

To je srž Generacije CE. Ona se ne identificira kroz godine rođenja, već kroz stanje duha i dijeljeni sustav vrijednosti. Ona njeguje mladenački duh i zajedništvo. Ne robuje predrasudama, već ju spajaju različitosti. Ne srami se pokazati emocije, ne srami se biti vjerna sebi.

„Stoga, zašto ne bi djevojčica igrala nogomet s dječacima, ili djevojka zaprosila mladića?“, navodi Jelena.

CEDEVITA - Ajmo na CE!

Reklamni spotovi, osim vizualima, emociju evociraju i autorskom glazbom – neodoljivo nas podsjećaju na nekadašnje reklame brenda koje smo voljeli i slušati, a ne samo gledati. Pedesetogodišnja tradicija shvaćena je kao snaga brenda, a nostalgija kao koristan alat za povezivanje s potrošačima.

„Nostalgija nije samo pogled u prošlost, već je i prozor u budućnost. Ona nas prožima jakim osjećajem značenja, vrijednosti i ponosa prema svemu što smo postigli, prema našim zajedničkim uspomenama. Ovdje nije samo riječ o trenucima kada je Cedevita bila uz svoje potrošače. Pričamo o trenucima u kojima je Cedevita poveznica između ljudi. Kada je bila dio vaše obitelji i kada je ušla u vaša srca – i ostala.“, kaže Jelena.

Stavljajući fokus na emocije, Cedevita i nakon 50 godina postojanja nastavlja uspješno držati korak s današnjim potrošačima.

OSVJEžITI SE – ALI OSTATI SVOJ

Ono što, zapravo, Cedevita radi uspješno jest da uvodi inovacije bez da odbacuje svoj „core“, okosnicu svog brenda. Za Cedevitu je to uvijek bila povezanost s potrošačima kroz tople emocije, a kako se potrošači mijenjaju i rastu, Cedevita raste s njima.

Najbolji primjer toga je komunikacija „osvježenja“ koja je u priči još od 1969. godine, ali sadašnjim potrošačima osvježenje znači više od fizičkog utaživanja žeđi.

„Novo poimanje osvježenja odnosi se na osvježenje duha pozitivnom energijom, osvježenje odnosa kroz međusobnu povezanost i zajedništvo, osvježenje perspektive uz donošenje pametnijih odluka te posljednje ali ne i manje važno, življenje života, pričanje motivirajućih priča, te skupljanje trenutaka koji se ne zaboravljaju.“, navodi Jelena.

CEDEVITA - Ajmo na CE!

TAKO TO RADI CEDEVITA

Dakle, koja je tajna Cedevitinog uspjeha? Kako navodi Jelena, tajna je da tajne – nema. Cedevita poznaje svoje potrošače i to ne samo njihove navike, već i osjećaje.

Mijenja se u skladu s vremenom, ali ostaje vjerna svojim vrijednostima. Svjesna svog utjecaja kao član šire zajednice, spremna je te vrijednosti promovirati. Ponosi se rezultatima iz poslovnih aktivnosti, kulturom koju gradi, timom sposobnih ljudi koji doprinose njezinom uspjehu.

„Svoj uspjeh možemo zahvaliti upravo svojim potrošačima koji već generacijama odrastaju uz Cedevitu.“, ističe Jelena. „Jezgru naše kulture čini uvažavanje individualne različitosti te poticanje međusobne suradnje i sinergije. Svi mi se skupljamo oko istih vrijednosti u sklopu jedne generacije – Generacije CE. Zato, stanite i razmislite: HOćEMO NA VI ILI NA TI? AJMO NA CE!“

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.