CROATIA AIRLINES – 30 godina u oblacima!

CROATIA AIRLINES - 30 godina u oblacima!

Letenje je više od posla. Zrakoplovno osoblje Croatia Airlinesa posvećeno je poslu koji pruža nevjerojatan osjećaj slobode, a s druge strane iznimno je zahtjevan. Njihovi poslovi u prvom redu podrazumijevaju sigurnost, i zato se osoblje konstantno educira i prati zahtjevne regulative kako bi kvalitetno moglo obavljati svoje dužnosti.

Pripremila: Josipa Celinić
Foto: Croatia Airlines

Croatia Airlines ove godine s ponosom obilježava 30. obljetnicu osnutka, i tu kreće ova priča.

Povijest se počela ispisivati 7. kolovoza 1989. godine kad je u Zagrebu registriran Zagreb Airlines d.d. (Zagal). 1990. kompanija je promijenila ime u Croatia Airlines, a prvi komercijalni let obavljen je 5. svibnja 1991. godine iz Zagreba u Split, dok je povezivanje Hrvatske sa svijetom počelo godinu poslije, prvim međunarodnim letom na liniji Zagreb – Frankfurt.

NAJVEćA VRIJEDNOST SU ZAPOSLENICI

Kao najveću vrijednost kompanije i glavnog pokretača poslovanja i razvoja Croatia Airlines će istaknuti svoje zaposlenike, jer visoko motivirani i zadovoljni zaposlenici ključni su u ostvarivanju kvalitete. Upravo zato u Croatia Airlinesu motivacija i profesionalni interesi bitne su odrednice pri odabiru i razvoju kadrova.

Kontinuiranim ulaganjem u školovanje svojih zaposlenika Croatia Airlines razvija i jača svoje ljudske potencijale, a zbog izrazite sofisticiranosti tehnologije i zahtjevnosti poslovnih procesa u kojima sudjeluju, značajna financijska sredstva svake godine ulažu u osposobljavanje radnika, a osobito u specijalističko osposobljavanje i održavanje standarda educiranosti letačkoga i kabinskog osoblja, ali i svih ostalih segmenata zaposlenika.

CROATIA AIRLINES - 30 godina u oblacima!
CROATIA AIRLINES - 30 godina u oblacima!

Konstantnim uvođenjem novih proizvoda udovoljava se potrebama putnika i unapređuje usluga. Jer upravo kvalitetom i stalnim unapređenjem te profesionalnošću osoblja, Croatia Airlines nastoji se razlikovati od drugih aviokompanija na tržištu.

Croatia Airlines postala je prepoznatljiv brend u Europi i svijetu koji aktivno pridonosi i razvoju turističkih potencijala Hrvatske.

 

”Pratimo iskustva korisnika naših usluga u odnosu na konkurenciju, kao i općenito mišljenje putnika o našem brendu. Na temelju rezultata istraživanja upravljamo proizvodom i donosimo odluke o poboljšanju naših proizvoda i usluga ili pak o uvođenju novih. Našim putnicima želimo osigurati dobru povezanost, pouzdanost i sigurnost pružajući im kvalitetnu uslugu tijekom putovanja…”, pojasnili su iz kompanije.

VJERNOST JE U MILJAMA

Vjernost putnika koji zadovoljno putuju zrakoplovima s prepoznatljivim crvenim i plavim kvadratima, Croatia Airlines nagrađuje dodjeljivanjem nagradnih milja u Miles & More frequent flyer programu te u frequent flyer programima svih članica Star Alliancea, najveće svjetske udruge zrakoplovnih prijevoznika čiji je član i Croatia Airlines.

Upravo prikupljanjem milja putnici mogu dobiti niz atraktivnih nagrada – nagradne karte, premještaj u viši razred putovanja, hotelski smještaj i drugo te svoje putovanje učiniti još ugodnijim.

CROATIA AIRLINES - 30 godina u oblacima!

PROMOCIJA LJEPOTA NAšE ZEMLJE

S više od 600.000 letova i 38,500.000 prevezenih putnika, te letovima u 38 odredišta u 24 države, Croatia Airlines postala je prepoznatljiv brend u Europi i svijetu koji aktivno pridonosi i razvoju turističkih potencijala Hrvatske.

Svoj doprinos razvoju turizma Hrvatske daje i putnim časopisom Croatia koji ima veliku ulogu u korporacijskom vizualnom identitetu domaće aviokompanije i koji je snažni promotor Hrvatske, a koji je prošle godine dobio i nagradu Marko Polo za najbolji hrvatski turistički promotivni magazin.

”Sudjelujemo u strateškim projektima s HTZ-om i lokalnim turističkim zajednicama i promoviramo ljepote naše zemlje, tijekom leta našim putnicima prikazujemo promotivne filmove o našoj zemlji, a nudimo im i kvalitetne obroke pripremljene prema autohtonim receptima i namirnicama primorske i kontinentalne Hrvatske”, istaknuli su.

CROATIA AIRLINES - 30 godina u oblacima!

Domaća aviokompanija nastoji pratiti, ali i stvarati vlastite trendove, biti drugačija i prepoznatljiva na zahtjevnom međunarodnom tržištu. Iako, ”U odnosu na svjetske avio-kompanije izdvajamo puno manje budžeta za marketinške kampanje, više se posvećujemo kvalitetnim kreativnim rješenjima, a manje skupoj realizaciji”, kazali su iz Croatia Airlinesa.

Croatia Airlines postala je prepoznatljiv brend u Europi i svijetu koji aktivno pridonosi i razvoju turističkih potencijala Hrvatske.

30 GODINA STVARANJA USPOMENA

Naime, sve marketinške kampanje domaće aviokompanije nastaju unutar kuće. Tako su i u povodu 30. obljetnice, za kampanju koju je osmislila i dizajnirala kompanijska dizajnerica Ivana Ivanković, prvi put svojim zaposlenicima prepustili osmišljavanje kompanijskog slogana u sklopu internoga nagradnog natječaja.

”Između mnogih kreativnih ideja prožetih emocijama za najbolji slogan izabran je Stvaramo uspomene već 30 godina, pod kojim će Croatia Airlines i njezini putnici letjeti do kraja ove godine”, doznajemo iz kompanije. Uz slogan je osmišljen i prigodni rođendanski vizual u čijem su stvaranju, također, sudjelovali zaposlenici kompanije i to u ulogama modela te kreatora vizuala.

Između mnogih kreativnih ideja prožetih emocijama za najbolji slogan izabran je Stvaramo uspomene već 30 godina, pod kojim će Croatia Airlines i njezini putnici letjeti do kraja ove godine.

Kako je u konačnici zadovoljstvo putnika pruženom uslugom jedan od prioriteta u poslovanju, Croatia Airlines kontinuirano prati očekivanja svojih korisnika u pogledu kvalitete usluga.

”Segmentacijom tržišta prilagođavamo uslugu pojedinim segmentima putnika: poslovnom segmentu nastojimo pružiti jednostavno i besprijekorno putovanje; za turistički segment, tijekom ljetnog reda letenja, proširujemo mrežu letova kako bismo zadovoljili zahtjeve emitivnih tržišta; segmentu privatnih putovanja nudimo kvalitetnu uslugu uz povoljne cijene za brojna city-break odredišta u Europi, a segmentu nisko platežnih putnika nudimo uslugu prijevoza bez prtljage uz niže cijene”, ističu.

MIRISI I OKUSI INSPIRIRANI HRVATSKOM

Od 2004. godine Croatia Airlines anketiranjem putnika kontinuirano provodi istraživanja zadovoljstva korisnika kvalitetom usluge, koja bi, kako ističu, ”trebala nadmašiti očekivanja korisnika te pridonijeti lojalnosti, a time i povećanju profitabilnosti tvrtke”.

CROATIA AIRLINES - 30 godina u oblacima!

Niz projekata započelo je u sklopu strategija razvoja digitalnih kanala s ciljem poboljšanja korisničkog iskustva i rasta online prodaje. Jedan od tih projekata je funkcionalnost

Upravljanje rezervacijom koja omogućava putnicima koji već imaju izdanu kartu da izmijene svoje kontakt podatke ili kupe dodatnu uslugu ako su to propustili učiniti tijekom kupnje aviokarte; dok FlyEasy putnicima omogućuje povoljnije putovanje samo s ručnom prtljagom do 8 kg.

Uz sve to, priznati chef Dino Galvagno ponovno je kreirao jelovnike u poslovnom razredu našeg nacionalnog avioprijevoznika, tako da ploveći nebeskim bespućima možete uživati i u okusima i mirisima koji su inspirirani Hrvatskom.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.