PEVECOVIH 7 VELIČANSTVENIH!

PEVECOVIH 7 VELIČANSTVENIH!

Mnogi bi brendovi izdvojili nemale budgete (i čine to) da bi ih potrošačka javnost povezala s određenim poznatim licima. No kad je poznata osoba najprije bila vjerni kupac, a tek potom postala ‘zaštitno lice’, brend ima puno razloga za slavlje. Upravo tako je počela suradnja između Peveca i Željka Pervana.

Pripremila: Dijana Kopjar Mucak
Foto: Pevec

“Željko je naš vjerni kupac; pitajte ga sami ako nam ne vjerujete”, uz smijeh nam otkriva Ivana Plemenčić, direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Peveca. “Nekoliko puta smo ga susreli u našem prodajnom centru i primijetili da ga naši kupci jako vole, što nas je dodatno inspiriralo da bude naše zaštitno lice. Tako je naša suradnja započela zapravo – slučajno”, kaže Ivana.

Čini se da je to i recept za uspješnost, jer upravo Željko Pervan, uz Amira Šerbića, Z1 televiziju i Pevecov marketinški tim, potpisuje kul kampanju “Budi i ti 1 od Pevecovih 7”. Do 15. prosinca u svim prodajnim centrima PEVEC kupci, uz kupovinu iznad 200 kn i korištenje PEVEC KLUB kartice vjernosti, sudjeluju u nagradnoj igri s ukupnim nagradnim fondom vrijednim milijun kuna.

PEVECOVIH 7 VELIČANSTVENIH!

NAGRADA ZA LOJALNOST

“Cilj kampanje je nagrađivanje naših najlojalnijih kupaca. Tu smo gdje jesmo upravo zbog njih. Iz tog razloga želimo im se na neki način zahvaliti”, iskreno govori Ivana Plemenčić.

Prije nepune dvije godine lansiran je Pevec klub vjernosti, a prema projekcijama do kraja godine brojit će gotovo pola milijuna članova. Prema Ipsosovom istraživanju s kraja prošle godine, ocijenjen je najboljim loyalty programom u usporedbi s konkurencijom.

”Kupci vole to što smo domaći, što se osjećaju ugodno, što podržavamo kako male lokalne inicijative tako i velike nacionalne.”

Upravo zahvaljujući loyalty programu, Pevec je aktivan u kampanjama direktnog marketinga koji i kod nas sve više dobiva na važnosti. Inače se svaka njihova kampanja, a najčešće je riječ o akcijskim kampanjama, primarno koristi televizijom, radijom i digitalnim kanalima.

“TV nam je jako bitan zbog generalnog awarenessa i prepoznatljivosti no smatramo kako je glavni okidač odlaska u kupnju naših kupaca upravo katalog koji distribuiramo na više od milijun kućanstava u Hrvatskoj”, ističe Plemenčić.

BUDI I TI 1 OD PEVECOVIH 7

Tako je i kampanja “Budi i ti 1 od Pevecovih 7” aktivna na brojnim platformama: od in store prisutnosti do televizijskih spotova, printa, digitala, radio-oglašavanja i vibera pa sve do integracije u redovne Pevecove promocijske materijale kao što su katalozi, leci, plakati…

Nove tehnologije promijenile su način komuniciranja Peveca s kupcima: komunikacija je brža, direktnija, osobnija, kaže Ivana: “Kupac želi svoj odgovor odmah. To je utjecalo i na našu internu organizaciju. Svjedoci smo omnichannel svijeta i prilagođavamo se situaciji na tržištu”.

PEVECOVIH 7 VELIČANSTVENIH!

HUMOR KAO SASTAVNI DIO

Čim je zaštitno lice kampanje Željko Pervan, logično je da je i humor njezin sastavni dio. Pevecu tu puno pomažu upravo digitalni kanali jer putem njih mogu komunicirati s kupcima drugačijim, manje službenim stilom. Osim toga, upravo se putem digitalnih kanala kao što je Facebook često rješavaju upiti i pritužbe kupaca.

“Cilj kampanje je nagrađivanje naših najlojalnijih kupaca. Tu smo gdje jesmo upravo zbog njih. Iz tog razloga želimo im se na neki način zahvaliti.”

“Kupci vole to što smo domaći, što se osjećaju ugodno, što podržavamo kako male lokalne inicijative tako i velike nacionalne. Cijene širinu asortimana, povoljne cijene i kvalitetu kao i susretljivost djelatnika na prodajnom mjestu”, ističe Ivana Plemenčić.

Zato i danas snagu brenda Pevec temelji na tradiciji dobrog trgovca bliskog narodu koji voli biti u korak s vremenom a da pritom ne izgubi na svojoj autentičnosti. Vrijednosti koje komuniciraju su upravo one povezane s činjenicom da su prvi hrvatski trgovački lanac neprehrane koji jako dobro poznaje svoje kupce i kojem su djelatnici na prvom mjestu.

PEVECOVIH 7 VELIČANSTVENIH!

“Volimo biti neposredni i bliski. Upravo zadovoljni djelatnici pokretačka su snaga našeg razvoja i naši najbolji ambasadori”, navodi Ivana. Na pitanje što nam pripremaju u budućnosti, odgovara: “Puno toga kuhamo! Od rebrandinga do prve prave image kampanje kao i humorističnog osvježenja naše akcijske komunikacije”.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads