41. INTERLIBER – još jedan dokaz zašto volimo knjigu!

interliber

Interliber – od 13. do 18. studenog na radost svih nas „knjiških moljaca“ zagrebački Velesajam i ove godine domaćin je omiljenog nam sajma.

Volite li knjige? Znajte da i one vole vas. Toliko jako da će se dovesti do samouništenja ako ih ne pročitate! Da, dobro ste pročitali, knjiga koja se prodavala u plastičnoj ambalaži, svakako je svojevrsna anomalija svijeta knjige, u koje bi, nakon što biste ju raspakirali, tinta počeka blijediti te bi čitatelj imao 60 dana vremena za pročitati priču do kraja.

Upravo zbog takvih „ludosti“ i saznanja koja vam jedna knjiga može pružiti, ne zaboravite na sajam koji nije usputna već obvezna stanica svih uzrasta. Od 13. do 18. studenog na radost svih nas „knjiških moljaca“ zagrebački Velesajam i ove godine domaćin je omiljenog nam sajma.

Najveću književnu manifestaciju u Hrvatskoj tu domaću platformu za promociju knjige, čitanja, pisaca i znanja, popunit će više od 300 izlagača različitih žanrova. Novo štivo koje će nas odvesti u željena prostranstva znanja ili mašte i zabave nije sve čime ćemo se obogatiti na Interliberu. Bit će tu raznovrsnog zanimljivog sadržaja, od predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovora s književnicima, čitaonica i radionica, dodjela književnih nagrada, aukcije starih knjiga, kvizova, glazbenih programa, okruglih stolova, panel rasprava…

interliber

Popularni sajam priprema i edukativno-zabavni program za djecu. U školici Znanstvenog kvarta naši najmlađi posjetitelji družit će se sa znanstvenicima i zabavljati uz edukativne pokuse, a učenici osnovnih i srednjih škola natjecat će se u kvizovima znanja HIGH FIVE. Na Interliber će ove godine pohrliti i najbolji hrvatski kvizaši radi Ekipnog državnog prvenstva.

Interliber će biti uključen i u Knjigodar, akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama.

Taj najdraži nam sajam ove godine sa svojom ponudom ide i korak dalje – novost je World Education Fair – Sajam svjetskog obrazovanja koji će se održati 16. i 17. studenog 2018. (petak, subota) u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Na World Education Fairu svi zainteresirani za obrazovanje u inozemstvu moći će dobiti informacije o studiranju, srednjim školama, jezičnim tečajevima u inozemstvu i Work&Travel USA programu studentske kulturalne razmjene u SAD-u. Također, tijekom WEF-a svi posjetitelji će imati priliku i poslušati zanimljive radionice i predavanja na temu obrazovanja u inozemstvu, ali i ostvariti popuste na jezične tečajeve i saznati kako doći do dobrih stipendija.

I baš poput prijašnjih godina, ulaz na Interliber je besplatan za sve posjetitelje. A hoćemo li ondje moći pronaći i knjigu s nestajućom tintom, knjigu koja će se sama uništiti, morat ćemo provjeriti sami u prostranstvima Interliber sajma.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads