We love Ana

Ana Tevšić, odnedavno i Nauković, dobro je poznata produkt dizajnerica. Ana sve što radi radi sa srcem pa ni ne čudi njezin globalni uspjeh, jer ljudi prije svega prepoznaju – ljubav. Svi Anini uradci napravljeni su ručno, uz pomoć lokalnih obrtnika i materijala koji se mogu naći samo u našoj zemlji. Izrađuju se male serije produkata s naglaskom na njihovu funkcionalnost, no čiste linije dizajna, jednostavnost, eko pristup i vidljiva interakcija produkta s njegovim korisnikom je ono što daje Love, Ana brendu prepoznatljivost.
I mi smo ga prepoznali i predstavili vama… S ljubavlju, Brend Kultura

Pripremila: Irina Steiger
Foto: Love, Ana

Oko samog imena, brendiranja puno se razmišljalo jer, naravno, to je ono što vas predstavlja, prvo što vidite. Ime se zapravo formiralo samo od sebe. Strancima (s kojima Ana ipak najviše komunicira) je bilo teško izgovoriti Anino prezime pa se u mejlovima potpisivala samo s – Love, Ana. Kad je došlo vrijeme da se odabere naziv za studio, ovo je bio jedini logičan izbor.

Ime joj je priraslo srcu prvenstveno zbog toga što vrlo direktno komunicira njezinu ljubav prema dizajnu i poslu, ali i zbog činjenice da ju ono dobro predstavlja u tom smislu. Postavljanje vizualnog identiteta napravio je Anin dugogodišnji kolega Dario Dević koji je predložio ovako razigrani, ručno crtani logo – bila je to ljubav na prvi pogled.

we-love-ana

PRODUKT DIZAJN

Od cijele lepeze produkata koje je napravila, najdraža joj je Traveller prijenosna lampa. Inspirirana je ljetnim večerima na terasi, kada je uvijek nedostajalo nekog svjetla koje može pridonijeti toj ugodnoj atmosferi. „Suprug i ja bili smo u Puli na terasi i komentirali kako ćemo radije sjediti u mraku nego upaliti onu pravu balkonsku rasvjetu zato što bi nam ugušila ugođaj. Nakon te večeri posvetila sam se toj ideji i nastao je Traveller.“, prisjeća se Ana trenutka kad joj je na pamet pala ideja za lampu.

„Htjela bih da mogu svoje proizvode ponuditi na novim tržištima te da imam priliku raditi na posebnim projektima. Nadam se da će tako i biti.“

 

TORBA PUNA NAGRADA

Dobiti nagradu lijepa je pohvala za rad, svojevrsna afirmaciju u poslu. Do sada je dobila broncu za uređenje studija u Dežmanovom prolazu, zatim AZ People’s Choice Award for Design Excellence za Traveller prijenosnu lampu te nagradu “Best Products” iz selekcije poznatih časopisa koji su odabrali razne proizvode iz njezine palete kao važeće za pojedine kategorije.

No, nagrade, kako kaže, ne donose same po sebi nove poslove, to ipak isključivo ostaje na neprekidnom radu. Živjeti od dizajna nije jednostavno; bezbroj puta je Ana došla do točke kada se pitala ima li sve to smisla, ali se isto tako uvijek odlučivala za nastavak rada. Njezina ljubav i predanost poslu mješavina je naivnosti (jer vjeruje da će sve biti u redu) i ozbiljne crte radoholičara. Ipak, vidi neke pozitivne reakcije i rezultate na svoj rad pa joj to daje motivaciju za dalje.

we-love-ana

KREATIVAC U PODUZETNIŠTVU

Svojim najvećim dostignućem smatra činjenicu što je uopće krenula u samostalne vode, usprkos trenutnom stanju ekonomije i tržišta. Ovo nije najsretnije vrijeme za takve pothvate i upravo je zato činjenica da ima svoj studio u kojem može proizvesti sve ideje koje zamisli te ih predstaviti svijetu, tako slatka.

Poslovni plan je jedan od bitnijih faktora za bilo koje poslovanje. Nažalost, to je naučila u hodu jer joj (kao pravom kreativcu) nije najprirodnije svoje ideje stavljati u kontekst brojeva i prodaje. S vremenom je svašta naučila u ovom poslu pa i to kako od ideje napraviti proizvod koji se prodaje.

Anina najveća želja je da svake godine napreduje i razvija se „Htjela bih da mogu svoje proizvode ponuditi na novim tržištima te da imam priliku raditi na posebnim projektima. Nadam se da će tako i biti.“, rekla nam je Ana za kraj, a mi joj želimo to isto od sveg srca.

we-love-ana

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads