Zaljubljenici u digital i tehnologiju – Clarus Agency

Zaljubljenici u digital i tehnologiju - Clarus Agency

Clarus Agency svrstala se u redove mladih i entuzijastičnih zaljubljenika u digital, tehnologiju i sve čari koje nude suvremeni komunikacijski kanali.

Stručnjaci su za digitalni marketing, oglašavanje i produkciju s fokusom na rezultate i povrat investicije, ali s jednom misijom – pričati priče. VR, 3D, optimizacija i analitika alati su koji u rukama onih pravih grade brendove o čijim pričama želimo čuti, a iz Clarusa znaju da je sinergija kreativnosti i tehnologije put do uspjeha.

S vlasnikom agencije, Krešimirom Hercegom, razgovarali smo o tome kako se brend gradi i koliko je važno ulagati u njega dugoročno.

Zaljubljenici u digital i tehnologiju - Clarus Agency1. Prema Vašem mišljenju, zašto je važno ulagati u struku? 

Ulaganje u struku i znanje jedini je način i put do uspjeha na zadovoljstvo svih dionika. Na taj način ulažemo u bolju budućnost i lakše se prilagođavamo novonastalim situacijama i izazovima jer je znanje najbolji alat koji čovjek može imati.

2. Zašto je bildanje imidža danas važnije nego ikad prije?

 

Izuzetno je važno zbog velikog broja informacija koje potrošač, ili ciljana publika, prima. Danas je u toj šumi informacija puno teže doći do izražaja, a upravo tada imidž brenda dolazi kao alat diferencijacije, kao konkurentska prednost na tržištu. Dobar brend ulijeva povjerenje klijentima, suradnicima i zaposlenicima koji praktički postaju pravi influenceri brenda.

3. Je li brendiranje postalo teže s povećanjem broja brendova na tržištu? 

Postalo je teže zbog većeg broja brendova, ali i zbog procesa brendiranja za koji je potrebno vrijeme, a danas ga brendovi imaju sve manje. I upravo se tu vidi razlika – tko ima dugoročne, a tko kratkoročne ciljeve.

Zaljubljenici u digital i tehnologiju - Clarus Agency
4. Zašto brendovi, koji su izgradili jednu cijelu kulturu brendiranja, često zanemaruju mogućnosti za razvoj i napredak koje im brendiranje pruža i omogućuje?

Mislim da ima nekoliko razloga jer je brendiranje složen proces. Danas se na tržištu stvari odvijaju jako brzo, a uz to je i ogromna količina sličnih brendova. Mislim da iz tog razloga određeni brendovi nemaju vremena za kompletan proces koji brendiranje nosi već se ubrzavaju određeni procesi koji najčešće ruše kvalitetu. Takvim načinom gubi se konzistentnost, a zatim i povjerenje.

Također, osjeti se i prisutan strah od reakcije tržišta zbog dostupnosti društvenih mreža široj masi. Netko tko ne želi riskirati, uživa u statusu quo, što u nekim slučajevima zna biti dvosjekli mač pa se čini možda da zanemaruju razvoj i napredak koje im brendiranje pruža.

5. Što se u vašem iskustvu pri brendiranju ili rebrendiranju pokazalo kao najuspješnije za prepoznatljivost i dobro pozicioniranje na tržištu?  

Prema našem iskustvu najvažnije je biti svoj i pratiti te “standarde” do kraja. Tržište to uvijek prepozna, tu autentičnost, prije ili kasnije. Jako je bitna kreativnost, kao i spremnost na nestandardna rješenja za sve više izazova koji dolaze. Također, bitno je obratiti pozornost na zajednicu i ponuditi rješenja za probleme zajednice.

Zaljubljenici u digital i tehnologiju - Clarus Agency

Tags:

  • Show Comments (1)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.