Zagreb krasi kulturna instalacija #odapoeziji

Zagreb krasi kulturna instalacija #odapoeziji

#odapoeziji na plakatima Zagreb plakata nalazi se od 06.06.2019., u trajanju od četrnaest dana.

“Već četvrtu godinu za redom, na plakatima city lights Zagreb plakata, postavljam kulturnu instalaciju #odapoeziji. Još uvijek inovacija, ali i tradicija kojom već četiri godine predano promoviram tu književnu vrstu izlazeći iz okvira klasične promocije koja je svojstvena knjizi. Brendiranje je moj svakodnevni posao pa je stoga i logičan slijed aktivnosti kojima promoviram svoju životni poziv – pisanje, između ostalog, putem ove kulturne instalacije”, izjavljuje Lea Brezar, poduzetnica, pjesnikinja i spisateljica, vlasnica agencije Dhar media, Superbrands Hrvatska te časopisa Brend kultura.

Zagreb krasi kulturna instalacija #odapoeziji

#odapoeziji na plakatima Zagreb plakata nalazi se od 06.06.2019., u trajanju od četrnaest dana, a video instalacije možete pogledati na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=LSQsHMKDEgI

“Poeziju brendiram već četiri godine. Ona je moje najprodavanije štivo. Poezija je najkraći put do srca čitatelja i ona ima snagu mijenjati svijet”, Lea Brezar.

Zagreb krasi kulturna instalacija #odapoeziji

Pjesme koje se nalaze na city lights plakatima iz ciklusa su poezije promjene, a koje je u pogovoru nove zbirke “Sve dođe na svoje” vlasnica izdavačke kuće Beletra, Sandra Pocrnić Mlakar protumačila:

“Kod Lee Brezar nema osjećaja uzaludnosti, poniranja u potištenost i opisivanja spirale negativnih emocija, ma koliko inspirativne bile asocijacije koje bi se u njoj mogle pronaći ili stvoriti. Ljutnja i razočaranost potiču na akciju i na jačanje vlastite odlučnosti u kojoj nema mjesta samosaželjenju i poraženosti…”

Zagreb krasi kulturna instalacija #odapoeziji

„Sretna sam i ponosna što je Lea trećom zbirkom poezije pokazala kako poeziju shvaća vrlo ozbiljno, kao svoj životni poziv, a svoju strast prema njoj njeguje usprkos svojim brojnim zaduženjima”, izjavila je Alis Marić, blogerica i influencerica koja stoji iza portala Čitaj knjigu.

Ove godine se #odapoeziji nalazi na pet frekventnih lokacija. Pet zagrebačkih lokacija krase stihovi promjene: Glavni kolodvor, Savska (Westin), okretište tramvaja Črnomerec, Mažuranićev i Kvaternikov trg.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads