Vrijednosti u Dhar mediji su jasno postavljene – čovjek je na prvom mjestu

Vrijednosti u Dhar mediji su jasno postavljene – čovjek je na prvom mjestu

Dharmički management, kultura svrhe i ostvarivanje svakog člana tima ponaosob glavne su misli s kojima Dhar media svaki dan korača u novi radni dan. Pažnja, pristup pun razumijevanja i shvaćanje da si čovjek i s privatnim životom, olakšava radnu svakodnevicu i život općenito. Sigurna sam da je to najveća prednost koju ova agencija ima naspram drugih sličnih. I te vrijednosti će nas uvijek gurati naprijed, bez prtljage.

Razgovarala: Vedrana Prevendar

Foto: Dhar media

Josipa Celinić, urednica upravo ovog online magazina kojeg čitate, otkrila nam je svoj profesionalni put od svojih početaka. Ovaj put stavila se u cipele sugovornika. Podijelila je s nama kako je to raditi dugi niz godina u istoj marketinškoj agenciji i koje vrijednosti njeguje. S kakvim se izazovima susretala i u čemu zbilja uživa, i kao urednica i kao novinarka.

Možete li nam opisati svoj profesionalni put? Kako ste došli do pozicije novinarke i urednice medijskih izdanja u agenciji Dhar media?

Danas kada se sjetim kako sam došla u Dhar mediu, vjerujem da mi je na jedan način bila i suđena destinacija. Zapravo, priča ide tako da sam davne 2014. godine radila u medijskoj agenciji kao novinarka i glavna urednica informativnih medija online i offline. Posao me odveo i na gostovanje Robina Sharme, kojeg je u Zagreb dovela upravo Dhar media.

Moje klasično novinarsko izvještavanje o gostovanju jednog od najtraženijih menadžerskih konzultanata na području vođenja, otvorilo mi je potpuno neki drugi svijet poslovanja. Tadašnja direktorica Dhar medie, Lea Brezar, izjavila je da se nada kako će ovo gostovanje potaknuti ljude na promjene. Promjene koje će utjecati na njihova srca, obitelji i na okruženje u kojem rade.

U svijetu u kojem je firmama glavna komunikacija uspjeh, profitabilnost i broj klijenata, prvo sam ostala zatečena drugačijim, pozitivnim stavom. I onda si pomislila nešto kao – je li ona to rekla na glas? Ubrzo nakon toga Lea i ja smo pile kavu, a sve ostalo je prošlost.

Kako ste se prilagodili ulozi urednice u online magazinu Brendfulness? Koje su vaše ključne odgovornosti?

Posao je tipičan novinarski posao, istraži, provjeri, napiši. No Brendfulness, koji je prije bio Brend Kultura je moja nešto drugačija “medijska beba“.  Teme koje sada istražujem i pokrivam su orijentirane na poslovni svijet, na poduzetništvo i tople inspirativne start-up priče. Bolje ne može! Broj kreativnijih radnih zadataka je svakako veći. Tako na primjer moderiram većinu agencijskih evenata i konferencija u organizaciji Brendfulness magazina. Kao dio tima sudjelujem i u brojnim različitim poslovima za klijente agencije.

Kako biste opisali organizacijsku kulturu u agenciji Dhar media? Koje vrijednosti smatrate ključnima za uspjeh tima unutar agencije?

Promjena poslodavca je bila puno više od same promjene lokacije i radnih dužnosti. U Dhar mediji kolege nisu samo moji prijatelji već su moja druga obitelj. Tako i radimo. Svi smo jedan tim, jednako vrijednih uloga. Dijelimo sve, od lijepih i onih manje lijepih životnih trenutaka do super rezultata na poslu i onih težih zahtjeva klijenata. Pomažemo jedni drugima bez zadrške. Zato na posao dolazim bez grča u želucu, straha od neuspjeha i s veseljem na jutarnju kavu u uredu. Prvo kava, onda posao 😉

Kako se nosite s izazovima uredničke pozicije? Možete li podijeliti neka iskustva iz svakodnevnog rada s vašim timom?

Moj posao je prvenstveno kreativan, a ruke odriješene. To povjerenje koje dobiješ od poslodavca je fenomenalan boost u leđa da se dokažeš, pokažeš što znaš i produciraš rezultate. Posao je zanimljiv, s puno komunikacije i poznanstava zanimljivih i inspirativnih ljudi. Sreća je kada posao prestane biti posao, i preraste u interes i igru koju s veseljem provodiš.

Svi smo u ovom poslu zajedno, tako da nerijetko netko spomene neki zanimljiv brend o kojem bih mogla pisati. Taman dok ja svoje ideje uguram u organizaciju evenata za klijente ili kao prijedloge nekih kreativnih zadataka. Svi smo isprepleteni i znamo gotovo sve što svaki pojedinac radi. Zato lako uskačemo pomoći i rasteretiti jedni druge.

Brendfulness se fokusira na pitanja organizacijske kulture. Kako vaša agencija pristupa i njeguje organizacijsku kulturu, a koliko je to važno za uspjeh medijske industrije?

Činjenica da smo svi jednako važan kotačić Dhar medijske mašine i da se pogreške događaju svakomu, najveća je kvaliteta ove agencije. Agencijske vrijednosti su jasno postavljene – čovjek je na prvom mjestu. Dharmički management, kultura svrhe i ostvarivanje svakog člana tima ponaosob glavne su misli s kojima Dhar media svaki dan korača u novi radni dan.

Našem šefu i šefiki 🙂 možemo se obratiti s doista bilo kojim problemom koji je naš privatni život stavio na ringišpil. Pažnja, pristup pun razumijevanja i shvaćanje da si čovjek i s privatnim životom olakšava radnu svakodnevicu i život općenito. A zato ih volimo i cijenimo više. Sigurna sam da je to najveća prednost koju ova agencija ima naspram drugih sličnih. I to je ono što će nas uvijek gurati naprijed, bez prtljage.

Kako potičete inovacije u vašem radu? Možete li navesti neke primjere projekata ili strategija koje su se pokazale posebno uspješnima?

Tjedni brainstorming uz kavu. Tu osim naših tekućih i redovnih radnih zadataka pričamo i o novim idejama. Kako zavrtjeti neku novu priču, projekt, ili poboljšati postojeći. Sve radimo kao tim, a pošto smo različiti i na svijet gledamo drugačijim očima, ideje svakoga su dobrodošle i poželjne.

Kako održavate ravnotežu između uredničkog posla i doprinosa kao novinarka? Koje vještine smatrate ključnima za oba aspekta vašeg posla?

Kada svoj profesionalni put izgradiš od dna, onda ti ništa nije strano i teško. Iskustvo čini kvalitetnog radnika. Ne zato što ćeš nužno znati bolje od mlađe osobe, već iz praktičnih razloga. Doživio si i vidio više. Nakon diplomiranja, volontirala sam u struci, radila u gotovo svim granama novinarstva. Pisala sam za ženski beauty portal, teme iz kulture, autorske kreativne blogove. Gradske informativne teme, teme iz poduzetničkog svijeta do uredništva u besplatnom gradskom listu Zagreb.hr.

Bilo me je svugdje. A kada se danas sjetim čekanja izjava ispred Banskih dvora na kiši i po nekoliko sati, još više cijenim topli ured i gdje me je odvelo moje bogato iskustvo.

Kako biste opisali atmosferu i suradnju unutar tima u agenciji Dhar media? Kako se odnosi među članovima tima odražavaju na kvalitetu rada i kreativnost?

Kao što sam ranije napomenula, Dhar media je moja proširena obitelj. Slavimo sve skupa i rame smo za utjehu kada život iskoči iz tračnica. A kada ti je kolega iz tima pravi prijatelj, on će pomoći kada te količina posla zatrpa. Nema podsmijeha, nema podbadanja, osim onih internih 😉 Pomažemo si, uskačemo bez predumišljaja jer naš primarni cilj je biti uspješni kao tim. I, vjerujem, jako dobro uspijevamo u tome.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.