Ugostiteljskoj krizi unatoč – The Garden Brewery najbolja pivovara u EU

2,2 milijuna glasova u organizaciji najvećeg pivskog kluba na svijetu – Beer52, odlučilo je kako je upravo ova zagrebačka pivovara najbolja u Europskoj Uniji.

Foto: Press, Antun Cerovecki

Ugostiteljstvo suočeno s lockdown-om našlo se pred ogromnim izazovom, stoga nas posebno veseli čuti odlične vijesti jedne zagrebačke pivovare. The Garden Brewery, koji je inače organizator festivala u The Garden Resortu u Tisnom i brojnih događaja u Zagrebu, bilježi rast proizvodnje unatoč odgodi svih planiranih aktivnosti. Uz to, nedavno su proglašeni najboljom pivovarom u Europskoj Uniji.

Nižu nagrade

Ljubitelji craft piva dobro su upoznati s najvećim pivskim klubom na svijetu koji dodjeljuje ovu prestižnu nagradu. Beer52 baziran je u Ujedinjenom Kraljevstvu, a njegovih više od 200 tisuća članova prima mjesečni paket sa selekcijom najboljih craft piva. Nagrade pivarama dodjeljuju u 17 kategorija, a The Garden je drugu godinu zaredom osvojio glavnu, onu za najbolju pivovaru. Osim toga, odnijeli su i nagradu u kategoriji za najbolje pivo s niskim postotkom alkohola.

“Stalno nas impresionira njihova kvaliteta i inovativnost, a recenzije članova to samo potvrđuju. Uz osvajanje zlata za najbolju EU pivovaru, izdvajamo i nagradu za njihovu Micro IPA koja je sjajan tehnički primjer spravljanja piva”, poručuju iz Beer52. To što je njihova Micro IPA izglasana kao najbolje pivo s niskim postotkom alkohola iznimno je važno, poručuju iz Gardena, jer promovira piva koja nisu prejaka.

Promocija Hrvatske u svijetu kroz pivo

Osim što bilježe rast proizvodnje, unatoč krizi šire i izvoz. The Garden Brewery od samih početaka svijetu prezentira priču o hrvatskoj craft pivovari. Na popis zemalja u koje izvoze dodaju Kinu, čime otvaraju tržište prema Aziji. Ekspanzija pivovare kreće i na Maleziju, Tajland, Japan i Ujedinjene Arapske Emirate. Uz uspješne izvoze u UK, Francusku, Njemačku, Dansku, Belgiju, Nizozemsku, Norvešku, Poljaku, Španjolsku, Portugal, Luksemburg, pa sve do Australije i Novog Zelanda, tu su se našle Estonija, kao i Makedonija i Bugarska.

Nedavno su obnovili i vizualni identitet koji sada ističe sve ono što je jedinstveno kod Gardena i Hrvatske – sunce, naše vode i more. Svaka limenka će bojama i oblicima pokazivati stilove piva, a svaka etiketa je ručno ukrašena vodenim bojama, a uvela je i nove veličine limenki, pa sada nude piva u limenci od 440 ml.

Limenka piva u proizvodnji The Garden Brewery
Njihov novi vizualni identitet ističe sve ono što je jedinstveno kod Gardena i Hrvatske – sunce, naše vode i more.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.