Talija Zadro drži sve 4 strane Dhar medije

Talija Zadro drži sve 4 strane Dhar medije

Talija Zadro Voditeljica je ureda u marketinškoj agenciji Dhar media. Za sebe kaže da je ozbiljno neozbiljna. Kad se radi o poslu, tu je ozbiljno uporna da se svaki zadatak svih nas u timu odradi na vrijeme i s voljom. I zato je volimo.

Razgovarala: Vedrana Prevendar

Foto: Dhar media

Iza svake Voditeljice ureda stoji uspješna marketinška agencija. Možda i ne iza svake, da ne generaliziramo. Ono što znamo sigurno je da iza Talije Zadro stoji 12 godina „držanja sva četiri zida“ agencije Dhar media. Pod „držanje“ mislimo na osobu koja poput superheroja sa 6 ruku obavlja zadatke samo sa dvije. Brine o administraciji, ponudama i nabavci potrebnog. Kako za klijente, tako i za tim unutar tvrtke, dok istovremeno uspijeva biti dobre volje i nasmijavati nas obične smrtnike.

Naime, Talija je po grčkoj mitologiji bila Zeusova kći, jedna od 9 Muza i zaštitnica komedije. Uz prirodni talent za nasmijavanje, Talija je naša in-house Muza koja donosi inspiraciju. Što njezino ime i opravdava.

Talija, kako bi opisala svoj karijerni put? Kako si došla do trenutne pozicije Voditeljice ureda u agenciji Dhar media?

Od poslova trgovca s kojima sam krenula neiskusna u mladosti (prije 200 godina jer sad imam 348), u Dhar mediju sam došla kao početnik. Radila sam prodaju i administraciju, bez znanja o administrativnim poslovima i načinu funkcioniranja kompanija. Trebalo je naučiti gdje se pali kompjuter i ostale sitnice. Dokazati se, steći kredibilitet – u nadređenih i klijenata. Kroz godine razvila sam stručnost i znanje u svom području. I onda nisu imali druge nego me s pozicije asistentice unaprijediti u poziciju voditeljice ureda.

Kako se razlikuje rad u Dhar mediji u usporedbi s drugim iskustvima koje si imala tijekom karijere?

U drugim se tvrtkama nisam imala želje zadržati preko 12 godina. A bogme u njima nisam imala sestre i šogore kao u Dhar mediji. Što u mom slučaju Dhar mediji daje prednost u odnosu na moje bivše poslodavce, ali i dodatni utjecaj. Jer baš sam zbog tih obiteljskih odnosa osjećala veću lojalnost. Ali i veću obavezu i odgovornost da u svoj dio posla uložim maksimum. Jer je o poslovanju tvrtke ovisila egzistencija meni najbližih ljudi.

S obzirom na to da se direktorica-sestra i ja poznajemo od rođenja, u našem je odnosu prisutno neupitno uzajamno povjerenje. Ali i to što točno znamo gdje je kojoj triger i kako ga najbolje aktivirati. Mada to nikad nije utjecalo na kvalitetu obavljanja radnih zadataka, znalo je biti baš zanimljivo kad bi se fizički pograbile. Svi bi u uredu bacali oklade koja će pobijediti pa tako zarađivali neki novac sa strane. (Za ovo ću tako morati pisati demantij da to nije normalno. Kompletna je izmišljotina.)

Kroz koje izazove si prošla u ulozi Voditeljice ureda i kako si ih uspješno prevladala?

U ovom desetljeću sa mnom kao dijelom Dhar media ekipe bilo je svega. Najveći izazovi uvijek su kratki rokovi. Oni ne ovise samo o meni, već nerijetko ovise o brzini i kvaliteti dobavljača. Lako je kad je zadatak samo moj jer stvari ne ostavljam za kasnije, već obavljam što je prije moguće. A to naši klijenti dobro znaju. Zbog toga mi se rado obraćaju sa zahtjevima: „Talija, sutra nam do 12 trebaju otisnuti posteri. Još ih nismo počeli ni osmišljati, a 4 je popodne. Molim te pobrini se da ih dobijemo.“

I, kao i u svim drugim zanimanjima, dešava se spoj vremenskih ograničenja s povećim obimom istovremenih poslova. To zna biti uzbudljivo ako imate samo dvije ruke. Recimo u predblagdansko božićno vrijeme jedne godine, vrhunac je bio kad sam doslovno svake minute slala novu narudžbu mailom dobavljačima u cijeloj regiji. Kroz godine sam naučila amortizirati pritisak koji nose te ASAP aktivnosti bez mogućnosti za grešku. I ne prepustiti mu se da me pojede. Zasad se odlično održavam na 20 kila.

Koje su ključne vrijednosti i principi koji oblikuju organizacijsku kulturu u Dhar mediji? Kako se te vrijednosti odražavaju u svakodnevnom radu?

Prvi glas. Šalim se naravno. Jer direktorica i direktor čitaju. Ono čime se naša tvrtka zaista može pohvaliti je jedna prijateljska, brižna atmosfera. Osim presinga koje nosi sam posao, ne postoji dodatan od strane vodstva. Naša mišljenja se čuju i izražavamo se slobodno. Nadređeni uvažavaju različitost i individualnost svakog člana tvrtke. Timski rad je nešto što nas povezuje. Kad je strka, jedni na druge možemo računati. Kad nešto pođe krivo, potpora svih je garantirana.

Kako potičeš suradnju i timski duh među svojim kolegama? Koje metode ili inicijative koristiš kako bi održala pozitivnu atmosferu?

Ne potičem. Svima im zagorčavam život koliko je god to u mojoj moći, da se još u uredu dobro isplaču. Onda znam da loše emocije neće ponijeti kućama.

Ozbiljan odgovor: volim bliske međuljudske odnose i ne znam za površna prijateljstva. Taj obrazac ponašanja provlačim svuda. I kroz odnose unutar ureda i one van njega – s klijentima i dobavljačima. Prijateljska atmosfera je ono što nas veže i stvara povjerenje. Zbog nje se teže prepreke doimaju lakšima, a stvari odrađuju koliko je god moguće bez stresa.

I na kraju – kako se nosiš s izazovima vođenja ureda, posebno u industriji koja se stalno mijenja?

Redovito posjećujem psihologa.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.