Ptičica…VINTAGE FOTOGRAFIJA

Ptičica...VINTAGE FOTOGRAFIJA

Slučajno sam otkrila kako u Zagrebu postoji jedan neobičan foto-studio u kojem možete izraditi vintage fotografije i na trenutak se vratiti u prošlost.

Pripremila: Marina Vardić
Foto: Vintage Photo Studio

Znate one stare smećkaste fotografije s ozbiljnim licima koje ima vaša baka ili djed u nekom starom prašnjavom foto-albumu ili na zidu u dnevnoj sobi? Da, da svima su vam poznate i sigurno u jednu ruku pomalo strašne, ali opet nekako cool.

Slučajno sam otkrila kako u Zagrebu postoji jedan neobičan foto-studio u kojem možete izraditi baš te vintage fotografije i na trenutak se vratiti u prošlost. Nisam odoljela, morala sam saznati nešto više i razgovarati s vlasnikom Vintage Photo Studija, Dinom Gulićem.

NEOBIČNA ATRAKCIJA

Zaljubljenici u vintage i retro stil, Dino i Andrea, vratili su se u svoje mladenačke dane otvaranjem Vintage Photo Studija. Zagrebu je nedostajala atrakcija koju ima gotovo svaka europska metropola, a kojom možete zaroniti u prošlost i na trenutak se pronaći u nekom drugom vremenu, objasnio je Dino te naglasio kako ga je u svemu motivirala zamisao supruge Andree.

Ideja otvaranja foto-studija koji korisnike vraća u prošlost i pruža im nezaboravno iskustvo potekla je iz činjenice kako danas nemamo onu staru naviku listanja foto-albuma te nemamo obiteljske fotografije koje predstavljaju posebne trenutke.

Danas imamo gomilu fotografija na mobitelima kojima obilježavamo doslovno svaki trenutak koji poželimo, stoga fotografija nije nešto posebno ili nešto što može pobuditi naša sjećanja na određeni događaj iz života, ona nas više ne zbližava kao u prošlosti i nije luksuz kakav je bio u doba naših prabaka i djedova.

Ptičica...VINTAGE FOTOGRAFIJA

STVARANJE USPOMENA

Oživljavanje starih vremena noseći vintage ili retro odjeću veliki je trend, ali ne smijemo zaboraviti kako su vintage i retro više od trenda, oni su način življenja. Vintage Photo Studio krenuo je kao turistička atrakcija kojom se dobije trajna uspomena u obliku fotografije, no prerastao je u jedinstven doživljaj druženja i stvaranja uspomena.

Upravo je druženje ono što korisnike povezuje s prošlim vremenom kao i zajednički odlazak cijele obitelji kod fotografa, čineći obično fotografiranje važnim događajem kao i u prošlosti.

VINTAGE FOTO SESSION

Vintage fotografije prepoznatljive su po ozbiljnim i strogim licima i zanimljivim odjevnim kombinacijama. Posjetitelji ovog foto-studija prije fotografiranja odabiru temu svoje fotografije kao i kostime i rekvizite s kojima se žele fotografirati. Tako se na trenutak mogu vratiti u prošlost i postati mornari, dame s lepezom, dame u krinolini, gospoda s lulom ili pak postati jedan od likova Marije Jurić Zagorke.

Ptičica...VINTAGE FOTOGRAFIJA
Ptičica...VINTAGE FOTOGRAFIJA

Nakon odabira teme fotografije slijedi poziranje koje ne zahtijeva onaj prepoznatljiv, strogi izraz lica, ali zbog autentičnosti i uživljenosti u karakter fotografije, većina korisnika želi upravo taj ozbiljan i strog izraz lica.

Ptičica...VINTAGE FOTOGRAFIJA

Dino ističe kako je ono što fotografije iz zagrebačkog studija razlikuje od onih autentičnih iz prošlog stoljeća, moderna oprema koja omogućuje izradu i brzu obradu fotografija koje izgledaju kao da su fotografirane u nekom drugom vremenu.

SUVENIR ZA SVAKOG

Nesvakidašnji i neobičan suvenir u obliku fotografije iz nekog drugog vremena vraća stare generacije u njihovu mladost i pomaže u stvaranju novih uspomena mladih generacija koje na trenutak žele iskusiti vrijeme njihovih predaka.

Zagrebu je nedostajala atrakcija koju ima gotovo svaka europska metropola, a kojom možete zaroniti u prošlost i na trenutak se pronaći u nekom drugom vremenu.

Zaljubljeni žele zabilježiti onaj dašak romantike iz starog doba, mladi se pak zabavljaju presvlačeći se u retro odjeću ili pokušavajući napraviti remake fotografiju djeda ili bake dok su bili djeca, a oni malo stariji žele unucima dočarati kako se to nekad radilo.

Dobrom idejom nije teško doći do posjetitelja, a ono što ih privlači u Vintage Photo Studio nisu samo društvene mreže, već dobar glas i preporuka onih koji su nezaboravno iskustvo iz nekog drugog vremena proživjeli. Fotografija je ipak vrednija od tisuću riječi, a druženje i smijeh koji nastaju kroz novoiskustvo su nezaboravni i neprocjenjivi.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.