Projekti koji mijenjaju živote – agencija Sve pet

Projekti koji mijenjaju živote – agencija Sve pet

Agencija Sve pet od svog osnutka specijalizirala se za komunikaciju u zdravstvu, organizaciju i provedbu korporativnih evenata, konferencija i kongresa te poslovno savjetovanje.

Pouzdano i profesionalno tome pristupaju od 2004. godine, a do sada su povjerenje opravdali u radu na brojnim projektima. Neki od najznačajnijih su upravo oni iz zdravstva koji su imali dalekosežne posljedice na stvarne živote ljudi, kao što je obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv raka u Hrvatskoj ili nacionalna javnozdravstvena kampanja “Mi možemo.

Ja mogu“, kojom se Hrvatska pridružila globalnoj kampanji za prevenciju, rano otkrivanje i kvalitetno liječenje oboljelih od raka.

S osnivačicom i prokuristicom, Dubravkom Vlajo, razgovarali smo o važnosti ulaganja u brend.

Projekti koji mijenjaju živote – agencija Sve pet1. Prema Vašem mišljenju, zašto je važno ulagati u struku? 

Brend se živi. Izgradnja brenda je dugotrajan proces, to je način rada i razmišljanja prvenstveno unutar kompanije na svim područjima. Nije dovoljno imati lijepe i “financijski jake” kampanje da bi vam vjerovali prvenstveno zaposlenici a onda i ciljna publika.  A sve se na kraju bazira na povjerenju u brend.

Možete imati imidž moćne tvrtke, ali to ne mora značiti da ste ujedno moćan brend.

2. Zašto je bildanje imidža danas važnije nego ikad prije?

Bildanje u imidž – važnije nego ikad? Ne bih se složila s tom tvrdnjom jer djeluje kao da imidž možete “kupiti”.

Možda kratkoročno i da, ali povjerenje i odnos koji gradite i ostvarite kako s klijentima, tako i korisnicima vašeg proizvoda ne bazira se na “bildanju”.

3. Je li brendiranje postalo teže s povećanjem broja brendova na tržištu?

Što je to što čini razliku?  Pa situacija COVID-19 iako vrlo složena i teška, pokazat će koji brendovi zaslužuju naše povjerenje. Odnos prema zaposlenicima i općedruštvena briga bez mjerljivog returna su ono što stvara brend.

Ako tako razmišljate, ne morate se bojati konkurencije. Dapače, ako i konkurencija tako razmišlja, društvo će generalno napredovati i biti bolje. A društvo – to smo mi.

4. Zašto brendovi, koji su izgradili jednu cijelu kulturu brendiranja, često zanemaruju mogućnosti za razvoj i napredak koje im brendiranje pruža i omogućuje?

Komercijalne kampanje su prodajne, uostalom to i je njihova svrha. Imidž kampanje su izgradnja povjerenja i izgradnja lojalnosti brendu i ne gradi se u kriznim situacijama. Dapače, u kriznim situacijama se pokazuje da li pojedini brend odgovorno posluje na dnevnoj bazi. A to se u javnosti vidi i uvijek bude nagrađeno.

5. Što se u vašem iskustvu pri brendiranju ili rebrendiranju pokazalo kao najuspješnije za prepoznatljivost i dobro pozicioniranje na tržištu?   

Uočavamo u svom poslovanju blagi zaokret u korist komunikacijskih kampanja, nedovoljno još uvijek ali je barem trend pozitivan. Razvijajući vlastiti brend pokazuje nam se da je uz stručnost, izgrađeno povjerenje s našim klijentima možda i najjači alat koji imamo.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.