Pokretna učionica podupire djetetov razvoj i olakšava prelazak u školu

Pokretna učionica podupire djetetov razvoj i olakšava prelazak u školu

Zbog velikog interesa za upis u novu školsku godinu, OŠ Epoha omogućila formiranje kombiniranih razrednih odjela za učenike od prvog do šestog razreda. Tako će učenici prvog i drugog razreda biti zajedno u pokretnoj učionici.

Novootvorena privatna osnovna škola EPOHA radi prema državnom programu, ali u nastavi koristi waldorfsku metodu podučavanja. Na jesen prima svoje prve učenike od prvog do šestog razreda.

Kombinirani razredni odjeli u novoj školskoj godini

OŠ Epoha zaprimila je niz upita roditelja djece iz viših razreda osnovne škole te je pojačan interes za upis u školsku godinu 2021/22. Iz tog razloga škola je najavila formiranje kombiniranih razrednih odjela. Tako će u tri odvojene učionice nastavu pohađati učenici prvog i drugog razreda, trećeg i četvrtog razreda te petog i šestog razreda.

Pokretna učionica podupire djetetov razvoj i olakšava prelazak u školu

Na online predstavljanje naše osnovne škole prijavilo se gotovo 80 zainteresiranih roditelja. Zahtjevi za upisima su porasli, stoga ćemo za novu školsku godinu oformiti kombinirane razrede. Sa sigurnošću želimo svakom djetetu omogućiti upis u našu školu. Roditelji žele kvalitetnije i bolje obrazovanje za svoju djecu, a Epoha im to može pružiti, izjavile su osnivačice škole EPOHA, Lea Brezar i Renata Brekalo.

Pokretna učionica za učenike prvog i drugog razreda

Učenici prvog i drugog razreda nastavu će pohađati u pokretnoj učionici. Bezgranična energija, neprestano kretanje i znatiželja slika je djeteta u prvom razredu. Kada takvo dijete stavimo u strogi ritam sjedenja, energija se drugačije manifestira. Kroz vrtoglavice, vrpoljenje i nespretnost u pokretu, a ponekad i kroz teškoću koncentracije. Stoga je najveća snaga pokretne učionice u tome što u učenicima potiče kvalitete koje tradicionalne učionice često potiskuju. Kretanje, izražavanje i fleksibilnost.

Prelazak iz vrtića i predškole u osnovnu školu vrlo je važan događaj za djecu i njihove roditelje. Pokretna učionica olakšava im prijelaz iz svijeta igre i bezbrižnosti u svijet odgovornosti i izvršavanja obaveza. Učionica je opremljena posebnim klupama složenim u krug za kojima djeca sjede na podu, na jastucima punjenim heljdom.

Kako izgleda pokretna učionica u osnovnoj školi Epoha, pogledajte u kratkom videu.

Ritam kao vitalni element procesa učenja

Pokretna učionica dio je waldorfske metodologije gdje je ritam vitalni element procesa učenja. Školski dan i školska godina usklađeni su s ritmičkim dnevnim, mjesečnim i godišnjim promjenama u prirodi. To pomaže u postizanju zdravog balansa. Između koncentracije i relaksacije, mentalnog i praktičnog rada, pokreta i odmora, slušanja i sudjelovanja, promatranja i činjenja. Svaki dan i svaki sat ima svoj ritam, što rezultira kontinuiranom buđenju interesa djeteta za nastavu.

Nastava u epohama

Nastava se odvija u epohama od tri do četiri tjedna. To omogućava djetetu da potpuno uroni u nastavni sadržaj, a epohe se izmjenjuju tijekom cijele nastavne godine. Razredni učitelj prati djecu od prvog do osmog razreda osnovne škole. Njegova je uloga biti predstavnik svijeta koji ga okružuje – svijet koji može istraživati, iskusiti i otkriti.

EPOHA privatna osnovna škola krenula je s predbilježbama za upise, a sve informacije možete doznati putem njihove web stranice ili putem maila.

Tags:

  • Show Comments (1)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads