Nova zbirka pjesama „To mogu samo ja“ poziva na budnost i daje ohrabrenje

Lea Brezar, To mogu samo ja

Lea Brezar autorica je nove, četvrte po redu zbirke poezije promjene, kroz koju upućuje da s povjerenjem podignemo pogled prema budućnosti koja uvijek nudi više.

Svoje životno i poslovno iskustvo, Lea Brezar je pretočila u jedanaest knjiga utemeljenih na suvremenoj psihologiji koju isprepliće kroz žanrove u kojima stvara: slikovnica, zbirke pjesama, priručnici i romani. Nakon uspjeha triju zbirki pjesama „Oda godinama“, „Pusti“ i „Sve dođe na svoje“, objavljuje i četvrtu „To mogu samo ja“.

„Od svoje prve zbirke „Oda poeziji“ (2015.), Lea Brezar riječima budi, motivira i educira, usmjerava prema vedrini i samopouzdanju, poziva na neodustajanje i upornost. No, pozitiva i vedrina u Leinoj poeziji nije ni naivna niti eskapistička – iza odvažnosti u stihovima očita je jasna svijest o stvarnosti u kojoj vladaju malodušnost, poraz, zamjeranje i režanje suprotstavljenih. Vedre, ekstrovertirane osobe koje se pri tome bave marketingom i psihologijom, vrlo rijetko pišu poeziju, a Lea je i tu izuzetak“, izjavila je Sandra Pocrnić Mlakar, profesorica psihologije i vlasnica nakladničke tvrtke Beletra, u pogovoru zbirke.

Lea Brezar, poezija

Produktivna, entuzijastična i odvažna spisateljica i pjesnikinja Lea Brezar, osim u iskusnom radu perom, svoj profesionalni rad ostvaruje i kao direktorica marketinške agencije Dhar media, zasnovanu na načelima dharmičkog menadžmenta o čemu je i pisala u svojoj knjizi „Izvan okvira“. Dhar media izdavač je magazina o organizacijskoj kulturi i vođenju BRENDfulness. Aktivna je promotorica poezije što dokazuje svojim višegodišnjim projektom #odapoeziji, kroz koji objavljuje svoje afirmativne stihove na city lights plakatima te je suosnivačica Epohe, privatne gimnazije koja svoj rad temelji na waldorfskoj metodologiji.

„Jedini način za ostaviti trag za sobom je stremiti putem promjena i to onih koje će ostaviti biljeg u društvu u kojem živimo. Moje putovanje kroz poduzetništvo, književnost i obrazovanje ponukano je upravo promjenama o kojima pišem. Vjerujem da ćemo, onda i samo onda, kada to pokažemo svojim primjerom ponukati ljude slične nama na isti put“, rekla je Lea Brezar povodom objavljivanja nove zbirke.

Tags:

  • Show Comments (1)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads