Kognitivna neuroznanost na novoosnovanom Poslovnom učilištu

Kognitivna neuroznanost na novoosnovanom Poslovnom učilištu

Irena Brbić, homeopat i doktorand interdisciplinarnog studija jezika i kognitivne neuroznanosti, predavat će na novoosnovanom Poslovnom učilištu za organizacijsku kulturu i vođenje koji s radom kreće u jesen 2022. Za Profitiraj.hr otkrila je o čemu se točno radi i kako će biti koncipirana predavanja.

Irena Brbić educirana je za Tomatis® konzultanticu (nivo 4, što je ujedno i najviši nivo) u Parizu od strane Tomatis Développement SA. Od 1998. godine radi s korisnicima svih dobi i svih tegoba. Posebno zanimanje ima za djecu koje pate od poremećaja iz autističnog spektra, ADHD, odrasle osobe koje pate od depresije, posljedica moždanog udara i traumatske ozljede mozga, neuroloških poremećaja spavanja i stresa. No, također je zanima i njihov osobni razvoj kako bi ostvarili svoj puni potencijal.

„Kognitivna neuroznanost – MIND & BODY“

Irena Brbić bavi se relativno novim područjem kognitivne neuroznanosti koje se snažno razvija i može se povezati s praksom vođenja. Radi se o integriranom programu slušanja kojim unaprjeđujemo vještine slušanja, a koje direktno utječu na poboljšanje funkcija mozga, veće samopouzdanje te angažiran i uspješan život.

Na Poslovnom učilištu za organizacijsku kulturu i vođenje predavat će na kolegiju pod nazivom „Kognitivna neuroznanost – MIND & BODY“ što znači da će istražiti što sve možemo učiniti za svoje tijelo i um kroz nove znanstvene spoznaje o kognitivnoj neuroznanosti.

“Vjerujem da će polaznici nakon mojih predavanja ponijeti sa sobom veći stupanj izvršne prisutnosti prilagođene dinamici koja se događa oko njih u svakom trenutku i postati lideri svjesni da ne čuju samo razgovore, već da ih aktivno slušaju i uključuju se u dijalog s drugima”, pojašnjava nam Irena.

Pomoć menadžerima, liderima i zaposlenicima pri svakodnevnom radu

Kako Irena tvrdi, prvo se moramo upitati što čini uspješnog lidera. Preuzimanje odgovornosti i izdavanje naredbi svojim članovima tima je zastario koncept i jednostavno više nije dovoljan. Lider u 21. stoljeću mora prihvatiti nove ideje i ideale. Mora biti aktivni slušatelj, stalno učiti i prilagođavati se promjenama. Danas predsjednik uprave, sportski menadžer, voditelj tima, premijer, ravnatelj ili vlasnik tvrtke moraju znati slušati. Kao roditelji moramo znati slušati svoju djecu.

Uspješan menadžer sluša svoj tim, kolege, šefa, klijente, dioničare, konkurenciju, širu javnost ali i sebe. Oni koji slušaju svoje zaposlenike su u puno boljem položaju i mogu voditi sve članove tima koji su danas sve raznolikiji.

Slušanje je odgovornost lidera koja se ne nalazi u opisu posla, ali bez vještine slušanja zaostajemo jer ne znamo što se događa. Ako ne znamo što se događa, vrlo vjerojatno nećemo donijeti dobre odluke“, nadovezuje se Irena.

Povezivanje teorije s praksom nužnost je učinkovite edukacije

Prema jednom članku objavljenom u Forbesu, 85% onoga što znamo naučili smo slušajući. Ljudi prema istom izvoru općenito slušaju sa stopom razumijevanja od samo 25% što vidimo da je izrazito malo pogotovo ako uzmemo u obzir da u uobičajenom radnom danu 45% vremena provodimo slušajući, 30% vremena pričajući, 16% čitajući i 9% pišući.

„Vidimo koliko je važna vještina slušanja u interakciji s okolinom, pa ipak manje od 2% svih stručnjaka imalo je formalno obrazovanje ili učenje za razumijevanje i poboljšanje vještina i tehnika slušanja. To ćemo u novom Poslovnom učilištu promijeniti: intenzivno ćemo raditi na poboljšanju aktivnog slušanja pri tom koristeći Tomatis metodu i tehnologiju“, govori nam Irena.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads