O keramici s ljubavlju

Marinski Heartmades
o-keramici-s-ljubavlju
Poznata i prepoznatljivog stila. Pod poznata ne mislimo na celebrity đir, ne, ne, već to da smo ziher da ste ju već primijetili il’ imate komad njene snene, romantične keramike. Jap, nova rubrika je tu, i mi smo ju pre-rado otvorili s Marinom Marinski i njenim Marinski Heartmades rukotvorinama.

Pripremila: Irina Steiger
Foto: Marinski Heartmade

Kako to već biva po društvenim mrežama, naletiš, u ovom slučaju na Marinu i njene, tada, sjećam se, prstene, broševe u obliku mačaka, ptičica. I krenulo je proučavanje, zaljubljivanje u simpa lica curica na zdjelicama, cvjetne pomalo folk elemente i sve je to samo raslo.

Hrvati su poznati kao brzi konzumenti – nešto je in, svi su tamo, ako taj in brend/persona nije napravila ubrzo novi ‘genijalni’ potez, već nađu nešto drugo, zasite se. Zato je Marina bila još zanimljivija jer je rasla.

Kako njezini motivi, tako i ponuda predmeta, ubacivanja zlatne boje, božićnim kuglicama. Postala je brend. Stekla je povjerenje kupaca, stvorila lijep krug pratilaca, preselila sve u veći studio pored rodne joj Rijeke i ostala skromna. Osobno, uz sam talent i inovativnost, skromnost je ta koja još više osvijetli brend.

Tako smo se i skromno podružili s Marinom, čavrljajuć’ o brendu, posao kao stil života, svega pomalo, pa da ne duljim, pročitajte šta nam ima za reć’.

o-keramici-s-ljubavlju

Što vama znači biti ‘brend’?

Brend je za mene proces koji ujedinjuje jedinstven način stvaranja, komuniciranja te prezentiranja proizvoda s ciljem njegove identifikacije, diferencijacije te pozicioniranja na tržištu. Cilj mu je stvaranje važnosti, kvalitete te dugotrajnih i kvalitetnih poslovnih odnosa.

Brend je poput obećanja koje smo dali kupcu i sebi. Brend proizlazi iz onoga što mi jesmo, što želimo postati te govori klijentima što od nas mogu očekivati. Brending je za mene važan element poslovanja, smatram ga ogledalom svojeg rada. Puno truda ulažem u prezentaciju i komunikaciju.

Griješim, učim i implementiram nova znanja. Neprestano pratim blogove koji se bave tom tematikom, pohađam poslovne seminare, čitam knjige. Trenutno čitam nekoliko zanimljivih knjiga: „7 navika uspješnih ljudi“, Stephana R. Coveya i „Marketing naglavce“, Riesa & Trouta.

Jedino iz neprestane želje za novim znanjima i iskustvima možemo rasti i rješavati zagonetke koje nam se pojavljuju na putu prema gore.

Tko sve radi u studiju? Jel to full time job?

U studiju nas je trenutno dvoje, kad je gusto i troje. To su članovi obitelji, iako u proizvodnom procesu imamo stalnu potporu prijatelja, kolega s dugogodišnjem keramičarskim iskustvom. Marinski Heartmades više je od full-time joba, on je za mene način života.

Koliko je bitno u moru kreativaca biti stalno budan i inovativan?

Mislim da nema ničeg bitnijeg od toga. Jedino iz neprestane želje za novim znanjima i iskustvima možemo rasti i rješavati zagonetke koje nam se pojavljuju na putu prema gore.

o-keramici-s-ljubavljuŠto vam je najviše značilo i čega se najradije sjetite iz početničkih dana?

Najviše su mi značila iskustva, pozitivna, ali i negativna. Puno mi je značila, a i danas znači potpora obitelji i prijatelja. Značila su mi neka moja specifična znanja, poznanstva, karakter, vještine ali i podrijetlo. Iz obrtničke sam obitelji koja se generacijama bavila fotografijom tako da sam od samih početaka imala tu sreću da nisam morala ulagati u fotografsku opremu niti plaćati za usluge izrade kvalitetnih kataloških fotografija.

Živi li se pristojno od vlastitog rada?

Živi se pristojno. Naša radna filozofija je da koliko ulažemo, toliko dobivamo. Ulažemo puno ljubavi, truda, znanja, pozitivne energije i možemo reći da se isplati. Zahvaljujući internetu, danas smo dio globalnog tržišta koji nam omogućuje komunikaciju i suradnju s cijelim svijetom. Mi tu prednost koristimo i ona nam omogućuje da radimo i živimo kako želimo.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads